nederlands.nl
Gebruikersnaam of e-mail:  Wachtwoord:    Registreren

Top-3 dagcolumns
1.
2.
3.

Top-3 beweringen
1.
2.
3.

Top-3 verhalen
1.
2.
3.

Top-10 hartenkreten
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.gedichten.nl


Garnier Projects
Welkom op Nederlands.nl


Er zijn in totaal 20.889 inzendingen gevonden.

afbeelding
Niet iedereen is er blij mee. Dat schijnt niet te kunnen in een democratie. Je moet je neerleggen bij de dictatuur van de meerderheid. Als 52% zegt vertrekken, en 48% zegt blijven, dan moet je wegwezen. Dus iets meer dan de helft is jubelend en iets minder dan de helft is teleurgesteld. 't Maakt...
Lees meer...

Schrijver: Ton Hettema, 25-06-2016, Beoordeling: 7.50 (2)


Je zal ze de kost moeten geven

afbeelding
Afgelopen dinsdag toog ik naar de rechtbank in Lelystad. Dit in het kader van een opdracht van mijn cursus journalistiek. Ik moest een verslag schrijven van een zitting. Toen ik daar aankwam bleek er nog maar één zitting in de Meervoudige Kamer (MK) plaats te vinden. Dit betrof een zaak met een...
Lees meer...

Schrijver: jetteke, 24-06-2016


Geen eerste druk, maar toch...

afbeelding
Als tiener las ik het complete oeuvre van Frederik van Eeden en ik bezit een eerste druk van zijn essays en een tweede druk van 'Van de koele meren des doods'. Ik was ooit lid van het Frederik van Eeden Genootschap en ik volgde iedere openbaring over hem. De tweedelige biografie van Jan Fontijn heb...
Lees meer...

Schrijver: Joanan Rutgers, 24-06-2016, Beoordeling: 10.0 (1)


Een vergeefse onderneming?

afbeelding
In de wachtkamer van de fysiotherapeute lagen op een massieve, stevige, houten tafel vele kleurige damestijdschriften die met hun teksten en foto's kennelijk wensten te suggereren, dat alle vrouwen fotomodellen zijn, op wie het leed geen vat heeft, en die altijd glimlachen met een rij parelwitte en...
Lees meer...

Schrijver: I.Broeckx, 24-06-2016


Life is beautiful

afbeelding
Terwijl ik me sta op te maken in de badkamer, hoor ik m'n man en zoon met elkaar babbelen. Het gesprek, voor zover je het een gesprek kan noemen met een bijna 2-jarige gesprekspartner, is niet woordelijk te verstaan. Zachte geluidjes van het leven bereiken op gedempte toon de badkamer. Een even...
Lees meer...

Schrijver: Annette Hier, 25-06-2016


afbeelding
Nederlands - moedertaal - 26
dummy > blinde (bij bridgen), demonstratiemodel, domkop, figurant, model, paspop, pop, stroman, sufferd, testpop, uilskuiken.
Lees meer...

Schrijver: Piet Ris, 24-06-2016, Beoordeling: 7.83 (6)


afbeelding
Opa jarig en dat betekent dat het sobertjes dan toch wel, gevierd wordt. Zondag Vaderdag en dochter kwam met drie zalige kleinkinderen niet alleen eventjes op de koffie maar at ook meteen mee, hartstikke gezellig.
Oma, mag ik....Oma, zal ik, Oma....en Oma zegt zelden nee, dat hoeft ze ook niet...
Lees meer...

Schrijver: An Terlouw, 22-06-2016, Beoordeling: 8.67 (3)
Laatste nieuws:

Naam: Raadselige Roos
Datum:12-06-2016

Bericht:‘Vliegen op eigen vleugels’

is het nieuwe thema van de 24e editie van de oudste schrijfwedstrijd Raadselige Roos in Zuid-Nederland. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray.
Het thema ‘Vliegen op eigen vleugels’ is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Zoals bij elke wedstrijd geldt een aantal spelregels. De spelregels staan vermeld in het Reglement: www.literaircafevenray.nl, webpagina: Raadselige Roos. De inzending in het Nederlands mag niet eerder gepubliceerd zijn. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig c.q.afkomstig uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Zeeland en Nederlandstalig België kan meedoen.
De inzendingen stuur je naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl onder vermelding van je naam en woonplaats.
Doe dit vóór 1 oktober 2016: een gedicht in 50 tot 150 woorden of een verhaal dat uit 500 tot 1500 woorden bestaat. Dan maak je kans op een publicatie in een vernieuwde uitgave van de bundel Raadselige Roos 2016.

De prijzen bestaan uit een oorkonde met een juryrapport, een boekenbon, een bos rozen en de publicatie in de nieuw uit te geven bundel.

Prijsuitreiking
Op zondag 22 januari 2017 is de officiële prijsuitreiking van de Raadselige Roos 201 door burgemeester van Venray, Hans Gilissen.

raadseligeroos@literaircafevenray.nl
www.literaircafevenray.nl -> Raadselige Roos -> Reglement

afbeelding


Naam:Hoofdredactie
Datum:24-03-2016

Bericht:Jan Borst, bij velen van onze lezers beter bekend als Ivan Grud, is vanmorgen overleden. Moge hij rusten in vrede.

afbeelding


Naam:Hoofdredactie
Datum:25-02-2016

Bericht:De beslissing om wel of niet door te gaan met nederlands.nl (en zo ja: hoe?) is uitgesteld tot eind 2016.
Van jaar tot jaar gaan we evalueren wat er aan de site valt te verbeteren om meer inzenders hun bijdragen te laten leveren.

afbeelding


Naam:Redactie
Datum:04-12-2015

Bericht:De Gouden Ganzenveer – die jaarlijks naar een persoon of instelling gaat die veel heeft betekend voor het geschreven woord in Nederland – is nu toegekend aan Xandra Schutte.
Xandra heeft veel geschreven over feminisme, kunst en literatuur.
Ze was hoofdredacteur van Vrij Nederland en redacteur van literaire tijdschriften.
Sinds 2008 is zij hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.
Andere prijswinnaars waren o.a. Geert Mak, Remco Campert, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman.
De prijs wordt op 21 april 2016 uitgereikt in Amsterdam.
Van harte, Xandra!

afbeeldingVorige  1-4  Volgendevragen  |   links  |   zoek  |   contact  |   disclaimer  |   inhoud  |   rijmwoordenboek  |   gedichten.nl