Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Het nullen rapport

14 jaar was hij en pa en ma moesten op een rapportenavond komen, niet alleen voor het bespreken van het document maar ook voor het in ontvangst nemen van....op weg erheen, waarschuwde moeder hem al: denk erom, wanneer je meer dan drie onvoldoendes hebt, lever je de computer in.

Toen nog een Commodore 64, dus al best een poosje geleden! Als we naar binnen mogen, zien we niets aan de uitdrukking van de leerkracht, sterker nog een neutraal gezicht achter een bureau wacht ons op. Er wordt een map opengeslagen, zoon kijkt gespannen toe. Dan gaat na een "goedenavond" de mond open van de mentor, die zegt na een l à n g e zucht....dertien onvoldoendes.
WAUW, dertien onvoldoendes, hoeveel cijfers zijn er eigenlijk in het gehele boekje.

Vijftien. Hij had TWEE voldoendes, jawel en dat was eigenlijk dan nog best knap!
Er werden verder geen woorden meer vuil gemaakt, met een vrolijk "tot de volgende keer" vertrekken we gedrietjes. Thuis aangekomen moet pa meteen aan het werk en aan mij de schone taak het kind op de represailles te wijzen, maarre: dat hoefde dus niet, nee die kwam de trap afgestommeld met ingepakt en wel de complete bups van de computer.

Ach zei het ventje (want dat waren ze nog in die tijd) over drie maanden heb ik hem terug!
Nooit heeft ie in die drie maanden gevraagd; mag ik, nooit heeft ie gekeken naar het ding, tot de volgende rapportbespreking.....van de twee voldoendes wist ie er veertien te maken, in drie maanden tijd!

Opgelucht trokken we huiswaarts, alwaar ie meteen zijn computer uit de trap kast haalde. Het eindrapport liet weten dat hij 'over' was. Vanaf dat moment wist ie: er is een speel- en een leer-tijd... eind goed, al goed.

Schrijver: An Terlouw, 2 juli 2015


Geplaatst in de categorie: school

4.0 met 1 stemmen 101



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 juli 2015
Schoolresultaten bepalen niet de waarde van een mens. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen, die niet aan de opgelegde schooleisen voldeden, maar toch als mens veelal autodidactisch van groot belang voor de mensheid waren. De brave watjes maken het verschil niet, maar juist de onaangepaste eenlingen, die bergen durven te verzetten. Het natuurlijke ritme is heilzamer voor de mensheid, dan het opgefokte, energievretende, culturele, op kapitalisme gebaseerde ritme. De fossiele brandstoffen maken de aarde kapot en toch gaat deze krankzinnige kermis onverstoord door. Over 20 jaar kan dit niet meer en zullen de massale, stupide milieuvervuilers wel moeten omkeren. Duurzame energiebronnen hebben de toekomst. Er gaat niets boven échte menselijke aanraking, maar dat beseft deze generatie nog niet!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)