nederlands.nl
Gebruikersnaam of e-mail:  Wachtwoord:    Registreren
Categorieën:

actualiteit (4)
afscheid (4)
algemeen (4)
bedankt (3)
dieren (8)
discriminatie (5)
drank (5)
economie (1)
eenzaamheid (15)
emoties (25)
ex-liefde (2)
familie (2)
feest (2)
film (1)
filosofie (3)
fotografie (3)
geld (3)
geschiedenis (27)
heelal (1)
hobby (5)
humor (4)
idool (2)
individu (26)
internet (6)
kerstmis (1)
kinderen (9)
koningshuis (1)
kunst (1)
lichaam (2)
liefde (24)
literatuur (4)
maatschappij (10)
mannen (14)
milieu (1)
misdaad (18)
moraal (1)
muziek (6)
natuur (3)
ouderen (2)
ouders (9)
overig (2)
overlijden (3)
pesten (1)
psychologie (16)
rampen (4)
reizen (4)
schilderkunst (1)
school (15)
sms (1)
spijt (1)
sport (3)
taal (1)
tijd (3)
vakantie (8)
verdriet (5)
verhuizen (2)
verjaardag (7)
voedsel (5)
vriendschap (15)
vrijheid (1)
vrouwen (6)
welzijn (12)
wereld (1)
werk (5)
woede (3)
woonoord (3)
ziekte (18)


gedichten.nl


Garnier Projects

tabblad: autobiografieen

< vorige | alles | volgende >

autobiografie (nr. 353):

LHBT maatje

Heden woensdagochtend, de laatste zonnige dag van de meimaand van 2017 kwam de coördinator van de informele zorg op bezoek in mijn gezellige woning in Amsterdam Oost, vanwege een eerder afgesproken kennismakingsgesprek met betrekking tot het zoeken van een passend maatje om mij te helpen om wat meer sociale contacten op te doen en om de dierentuin van Amsterdam, Artis, samen te bezoeken.

Ze zijn gespecialiseerd in mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond, maar ook mensen met wat tegenwoordig een LBHT achtergrond wordt genoemd. Hij was niet heel erg nichterig, maar je kon wel duidelijk merken dat hij homo was, hij praatte snel en zelfverzekerd.
Ik vond het lastig om te zeggen dat ik een LHBT maatje zocht, maar toen ik er even over nagedacht had heb ik toch maar gezegd dat ik graag meer homomannen wilde leren kennen en of een LHBT maatje mij daar mee kon helpen.

Een maatje werd gezien als een “kunstmatige”vriendschap, dat hield in dat een jaar lang geen seks met elkaar mocht hebben en je niet de pincode van je bankpas mocht geven. Voordeel was evenwel dat je meer raakvlakken had en dat het misschien iemand was die me kon helpen naar plekken te gaan waar andere mannen kwamen van mijn leeftijd en min of meer dezelfde geaardheid om zodoende een sociaal netwerk op te bouwen.

Behalve dat het af en toe irritant was dat hij zo snel kon praten was het een beleefde en sociale man die waarschijnlijk wel wist dat iemand er niet trots op was om een psychiatrische en verslavings-achtergrond te hebben. Hij vond mijn schilderwerken leuk en ik gaf hem met een glimlach mijn gedichtenbundel mee om te lezen.

Van de ontmaskerde Rus had ik inderdaad niets meer gehoord, die was waarschijnlijk druk bezig om zijn goocheltruc bij andere mannen te herhalen. Mijn Hindoestaanse mokkaprins was vermoedelijk op zoek naar andere oudere mannen waarmee hij anonieme kusloze seks kon hebben.
(Maar de herinnering was zoet.)

Mijn ex-vriendin was druk met de bezoekjes aan haar demente moeder. Mijn steun en toeverlaat Ruben had het te druk met zijn kattengezelschap en de zorgen over zijn gezondheid.

Ik kon niet meer inloggen op de datingsite omdat ik een foto nodig had om te verifiëren dat ik echt bestond. Ik kon wel zien dat er zes berichtjes waren binnengekomen, maar ik kon ze niet lezen en zien van wie ze waren. Ik hoopte nog dat mijn donkere droomprins met wie ik samen zo had genoten alsnog van mij was gaan houden en dat we de draad weer konden oppakken, maar ik wist dat de kans daarop klein was. Ik dacht nog wel vaak aan hem en ik vond dat moeilijk.

Ik was nieuwsgierig met wie de coördinator van de informele zorg op de proppen zou gaan komen, maar ik was opgelucht dat ik te kennen had gegeven dat ik graag een LHBT maatje wilde hebben.
Een “kunstmatige” vriendschap had als voordeel dat er van te voren afspraken werden gemaakt en dat ik een vast contact zou hebben waarmee ik kon praten en dingen buiten de deur ondernemen zodat ik mijn sociale verlegenheid kon verkleinen en wat minder vaak eenzaam was.

Het was voor mij wel prettig dat het een beetje overzichtelijk werd gemaakt, dan kon ik het daten ook wat meer relativeren, want nu had ik weer een Rus die mijn woning als vakantieadres wilde gebruiken na drie overdreven e-mailtjes, en ik vond het ook nog steeds jammer van Kevin, die kennelijk niets anders wilde dan een anoniem sekscontact.
Ze hielden tegenwoordig wat meer rekening met je achtergrond en je interesses, dus er werd naar een maatje op maat gezocht, en als het niet klikte gingen ze op zoek naar iemand anders.
Dus ik keek er wel met een gezonde nieuwsgierigheid naar uit.

schrijver

Schrijver: Bjarne Gosse, 01-06-2017


Geplaatst in de categorie: welzijn

Deze inzending is 47 keer bekeken

5/5 sterren met 2 stemmen.


Print   |   E-kaart   |  Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

Naam:       E-mail:  

Bericht:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)

vragen  |   links  |   zoek  |   contact  |   disclaimer  |   inhoud  |   rijmwoordenboek  |   gedichten.nl