Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De onoverwinnelijke overheid

Godzijdank heeft Franz Kafka 'Het Proces' geschreven en ligt '1984' van George Orwell daarbij in het verlengde en weten inmiddels velen dat het met de overheid vechten tegen de bierkaai is en dat iedere burger, hoe gewiekst ook, het onderspit delft. De overheid wordt geregeerd door een bepaald slag mensen, die qua aanleg en indoctrinatie passen binnen het gesloten werksysteem van hen die voor de meesten aan de touwtjes trekken. De aangepaste ondergeschikten vertrouwen blindelings op hun capaciteiten, omdat geen verzet hun de meeste geruststelling oplevert. Zij interpreteren een uitspraak als 'Iedereen draagt een rebel in zich - maar de maatschappij is te machtig' van Osho in hun passieve voordeel. Zij laten de overheid gerust hun gang gaan, omdat het hen immers voor de wind gaat en de brave gezapigheid gekoesterd moet worden. Zolang hun overheid het boemeltreintje, waarin ze ooit verliefd zijn geworden, maar laat rijden, desnoods via de monumentenzorg.

Anderen verzetten zich wel en komen van een koude kermis thuis, vaak na lange procedures en vervelende, zenuwslopende touwtrekkerij, terwijl vanaf het begin al duidelijk was dat de wetten en regels van de overheid aan het langste eind blijven trekken, geholpen door slaafse, felle, maffia-achtige, bekonkelende, hypocriete, arrogante, wegmoffelende, op valse wijze voet bij stuk houdende, via afgesproken schijnbewegingen doorzettende, walgelijk dominante, humaan afgestompte, geldwolfkarakteristieke, niet idealistische, zwaar op de hand conservatieve, emotioneel onontwikkelde, politieke dictatuuraanhangers.

Het is verrekte moeilijk om door te dringen binnen de vestingsmuren van de overheidsgetrouwen, die voor de rest van het Nederlandse volk hun onzichtbare schaakspel spelen. Het is een ondoordringbaar, georganiseerd woud vol obstakels en valkuilen. Je wilt niet weten hoe antiek in wezen, maar dat wordt via technologische obstakels verhuld. De grootste touwtrekkers dekken elkaar tot in den treuren en ze schuiven elkaar graag belangrijke banen toe, zodra ze weten dat het machtsspelmonopolie in veilige handen blijft. Daarom zien wij als naïeve toeschouwers weer die Wouter Bos in een topfunctie fungeren en weer die Eelco Brinkman met zijn enge priemogen afgepaste onzinnigheden spuien, terwijl hij ondanks zijn wetenschap de bouwsector/huizenmarkt laat verkommeren, omdat hij achterbakse, onzichtbare belangen dient, zoals bijna het hele politieke en bestuurlijke rataplan.

Het wordt natuurlijk hoog tijd dat dit hele oudbakken en rotte overheidssysteem wordt omver geworpen, maar dat vergt een hoogst slimme aanpak, die hun gevatte slimheid vloert op de judomat. Zij laten hun geld als water schenkende systeem niet graag los, ze zullen het als valse waakhonden verdedigen, desnoods groot geschut inschakelen, wat er maar in hun macht ligt, politie, leger, geheime diensten, alles wat hun verwende hachjes maar kan sparen. Stel je voor, dat ze niet meer drie keer per week kunnen dineren in hun chique restaurants met hun even gewatteerde collega's, die net als hun na drie whisky's weer hun blaaskakerij tevoorschijn toveren en bizarre deals maken, waar de gewone burger van over zijn nek zou gaan, als hij het te weten zou komen, als, want de verrijkte gelederen blijven hermetisch gesloten voor een wanhopig volk, dat vecht als Don Quichot en zinloos hoopt dat de overheid ooit de integriteit van Robin Hood zal omarmen. Zij kijken vanuit hun hautaine, benepen, alom versterkte machtsbolwerk kinophalend op ons neer. Ze hebben ons allemaal lekker tuk, een flinke loer gedraaid, in het ootje genomen. Of zoals hardrockers vaak hun wijsvinger en pink omhooggeheven tonen, een zeer oud gebaar, wat betekent dat jullie zijn bedrogen, opgelicht, voor de gek gehouden. Door zeer gewiekste, zichzelf onzichtbaar makende, aaneensluitende, verraderlijke en vooral onterecht en egoïstisch het leeuwendeel grijpende witteboordencriminelen. Ónechte mensen, dát is het ergste!

Schrijver: Joanan Rutgers, 1 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.0 met 3 stemmen 120



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)