Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

UB40 - Red Red Wine

UB40 is een Engelse reggea/pop band, die in 1978 in Birmingham is opgericht. De bandleden begonnen als vrienden, die elkaar kenden van diverse scholen. UB40 stond voor Unemployment Benefit, Form 40, een document voor mensen met een werkloosheidsuitkering. De veelal werkeloze bandleden zijn de zanger Ali Campbell, de saxofonist Brian Travers, de muzikant Terence Wilson, Robin Campbell, Earl Falconer, Norman Hassan en Mickey Virtue.

Alistair Ian (Ali) Campbell is geboren op 15 februari 1959 in Birmingham. Zijn vader was de Schotse folkzanger Ian Campbell. Ali is vader van acht kinderen, waarvan twee met zijn huidige vrouw Julie.

Op 9 februari 1979 was het eerste optreden van UB40 in The Hare & Hounds Pub in Kings Heath, Birmingham, wat gebeurde voor het verjaardagsfeest van een vriend. De zangeres Chrissie Hynde zag hen in een andere pub en ze wilde hen in het voorprogramma van The Pretenders. De eerste single 'Food for Thought' verscheen in 1980 bij Graduate Records.

Augustus 1980 verscheen hun debuutalbum 'Signing Off', met 'King' en 'Burden of Shame'. De albumhoes is een replica van het gele toegangsbewijs voor een werkloosheidsuitkering. In hoofdletters staat er een stempel met 'SIGNING OFF'. Het is opgenomen in een zitslaapkamer en geproduceerd door Bob Lamb.

In 1981 verscheen het album 'Present Arms', in 1982 'UB44' en in 1983 'Labour of Love', met 'Cherry Oh Baby', 'Many Rivers to Cross' en het meesterlijk uitgevoerde 'Red Red Wine', geschreven door Neil Diamond. Het was jarenlang mijn lijf- en troostlied. De zwart-wit-videoclip is nog steeds even ontroerend en een monument.
In 1985 verscheen het zesde album 'Baggariddim', met 'I Got You Babe', een lekker duet met Chrissie Hynde, en 'Do not Break My Heart'.
In 1986 verscheen 'Rat in the Kitchen', met naast de titelsong 'Sing Our Own Song'.

In 1987 overleed de producent van UB40, Ray Falconer, door een auto-ongeluk. Zijn broer Earl reed en hij was dronken. Hij kreeg een half jaar gevangenisstraf en een rijverbod voor drie jaar.

In 1989 verscheen 'Labour of Love 2', met 'Here I Am (Come and Take Me)', een cover van Al Green, en 'Kingston Town', een cover van Kentrick Patrick.
In 1993 verscheen 'Promises en Lies', met '(I Can not Help) Falling in Love With You', een cover van Elvis Presley. Het was een nummer één hit in heel Europa en in Amerika. Het werd gebruikt in de film 'Sliver', met Sharon Stone en Tom Berenger.
In 1998 verscheen 'Labour of Love 3', met 'Legalize It', een cover van Peter Tosh.

In 2008 verscheen het zestiende album 'TwentyFourSeven', het laatste album met de frontzanger Ali Campbell, die de band verliet uit onvrede over de managers van de band, die hem financieel gedupeerd hebben. Een paar maanden later verliet Mickey Virtue om dezelfde reden de band. Ali's oudere broer Duncan werd de nieuwe zanger en volgens Ali is Duncan bezig met het volop verpesten van zijn songs. Duncan was casino-manager op Barbados, hij runde een fish and chips winkel in Perth en hij was acteur. Hij acteert nu zijn broer, maar Ali's typerende stem valt niet te imiteren.
Ali werd failliet verklaard en hij startte samen met Mickey Virtue en Terence Wilson hun ware UB40 opnieuw, ondanks dat ze worden beschuldigd van illegaal bandnaamgebruik, wat natuurlijk een lachertje is.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=zXt56MB-3vc

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 juli 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 2 stemmen 189



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 augustus 2015
Wauhhh!, wat een supersonische, waarheidslievende topreactie van Gabriëla, die in enkele woorden de kern van ware liefde aangeeft! De diepere liefde, die de oppervlakkige lustsensaties verreweg te boven gaat! Zeg maar de Liefde met een hoofdletter. De overlapping met Goddelijke Liefde. God-zijnde mensen. Menselijke Goden. Dat zijn we in principe, maar velen verpesten die waarheid tot op het bot, de botterikken! Toch staan we ruim boven die kortzichtige, iq-loze malloten!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
30 juli 2015
Ja, die bedoel ik. "Love you till I die and that's no lie". Dat is de enige liefde die telt. De rest is lust. Ook niks mis mee, maar die duurt niet lang.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 juli 2015
Bedoel je de versie, die ze speelden tijdens The Nelson Mandela 70th Birthday Tribute op 11 juni 1988 in het Wembley Stadium? Want die vind ik echt voortreffelijk, alleen noem jij dan niet de zinnen 'I loved you right from the start, right from the start, with all of my heart' en 'I will love you till the day I die'. Zinnen, die de ware liefdesverklaring zo intens onderstrepen en tevens genadeloos en definitief inhakken op alle mislukte liefdesrelaties met vrouwen. Een bitterzoet alternatief.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
29 juli 2015
Lekker laid back nummer.

Er is ook een rapversie:
Red red wine you make me feel so fine
You keep me rocking all of the time
Red red wine you make me feel so grand
I feel a million dollars when you're just in my hand
Red red wine you make me feel so sad
Any time I see you go it makes me feel bad
Red red wine you make me feel so fine
Monkey pack him rizla pon the sweet dep line
Red red wine you give me whole heap of zing
Whole heap of zing make me do me own thing

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)