Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kim Kernkop

Het NON-PROLIFERATIEVERDRAG is een verdrag dat het bezit van kernwapens beperkt en 1 juli 1968 door Ierland opgesteld en vervolgens door 189 landen ondertekend en geratificeerd...

Zo een verdrag wil ik ook voor mijn ziekte, slechts om te voorkomen dat ik voor mijn 70ste 'overwoekerd' het loodje leg. Mijn beenmerg loopt niet in de pas met mij. Mocht je dit willen visualiseren in de letterlijke zin van de woorden, dan moet je om te beginnen:

1. weten hoe beenmerg eruitziet. Vervolgens is het handig
om te

2. weten waar beenmerg zich bevindt, om uiteindelijk te
kunnen

3. achterhalen waarom, maar bovenal waardoor het afwijkend
gedrag kan vertonen.

Deze beschouwing schrijf ik, heb ik, als u deze leest inmiddels geschreven, daar mijn ziekte, die overigens, weliswaar als enig voordeel wel naar een mooie naam luistert, namelijk Polycythaemia vera, na diagnose een gemiddelde overleving van 10 tot 20 jaar heeft. 'In het algemeen', hoor ik officieel te zeggen. Los van andere doodsoorzaken zou ik dan maximaal 70 jaar worden, aangezien deze ziekte heel recent, rond mijn 50ste, is gediagnosticeerd...! Voor iemand die al van jongs af aan roept dat hij een eeuweling gaat worden, is dit een hard gelag. Wat had ik gelag = lot graag met 'ch' geschreven...!

Een overschot aan bloedcellen is, zeg maar, het karakter van Polycythaemia vera met als gevolg een verhoogd risico op trombose en daarnaast het chronische karakter van Polycythaemia vera. De woekering, gestadige groei, de toename van rode bloedcellen ofwel erythrocyten, met vaak ook een teveel aan bloedplaatjes, trombocyten en leukocyten. De laatste als medische term voor witte bloedcellen. Proliferatie is structureel en niet te stoppen. Hooguit te reguleren; ordelijk doen verlopen met behulp van medicatie die ik dagelijks (moet) slik(ken) en een aantal aderlatingen per jaar.

(JAK2-mutatie)

Beenmerg, citaat uit de medische encyclopedie, is het zachte, sponsachtige materiaal dat de centrale holten van de meeste grote botten in het menselijk lichaam vult. Door chronische ontstekingen wordt het afweersysteem teveel geprikkeld en gaan de plasmacellen afwijkend gedrag vertonen. Zoals ik even hiervoor (be)schreef, is die proliferatie, die woekering niet te stoppen. Daarentegen gelukkig wel enigszins te reguleren. Grote vraag voor de wereld is beslist niet mijn gezondheid, daarentegen juist het welvaren van onze planeet; staat dit op het spel nu de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un kernwapens als een speeltje ziet en de Amerikaanse Clown op een zodanige manier uitdaagt, dat deze, begrijpelijk hoor, hierover geen misverstand, wel moe(s)t reageren...!

Na de Tweede Wereldoorlog is Korea opgesplitst in een door de Russen bestuurd noorden en een door de Amerikanen geregeerd zuiden. Al 67 jaar is er oorlog tussen de twee Korea's; drie jaar na het uitbreken van oorlog tussen Noord-en Zuid-Korea, in de zomer van 1953, is het tot een staakt-het-vuren gekomen en deze wapenstilstand is nog immer van kracht.

NOORD-KOREA is ALS EEN OESTER: potdicht; HERMETISCH GESLOTEN.

Vanwege armoede en honger is in de loop van de afgelopen tijd een flink aantal Noord-Koreanen gevlucht. De meeste Noord-Koreanen daarentegen ondernemen pogingen het land Noord-Korea te ontvluchten om aan terreur en onderdrukking te ontsnappen. De huidige Noord-Koreaanse kernproeven dienen om uiteindelijk de Verenigde Staten te treffen. Hoewel niet altijd even succesvol, komen deze zeker dreigend over...!

Kijken of Kim zijn kernkop in bedwang kan houden...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 16 december 2017


Geplaatst in de categorie: wereld

4.0 met 1 stemmen 49



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 december 2017
Een verdrag voor het tegen houden van jouw levenseinde bestaat er niet en kan ook niet. Hopelijk weet je er na jouw 70-ste nog wat extra jaren bij te snoepen. Zelf geloof ik in een troostrijk hiernamaals, al of niet met incarnaties. Ik geloof dat de godenwereld en de engelen ons zullen opvangen. Zo niet, dan merk ik daar blijkbaar ook niets meer van. Zo kan het Grote Niets zelfs een troostrijke gedachte zijn, maar liever niet het Grote Niets natuurlijk. Dat geeft ook zo'n ondankbare sneer weg na een leven vol geploeter en hoogwaardige gedachten en ervaringen. En wat die rare snoeshaan Koreaan betreft, die maakt geen schijn van kans tegen het oppermachtige Amerika! Die bluft maar wat aan! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)