Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Gestoorde mensen projecteren hun stoornis, hun gedrag, hun doen en laten in de ander, van wie zij weten dat die van hun houdt en verankeren zo hun traumatische beleving van hun eigen werkelijkheid.

Schrijver: Wilma de Bruïne, 14 mei 2013


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3.2 met 4 stemmen 185



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
21 mei 2013
Beste Len, je spreekt over mijn encyclopedische kennis, doch niets is minder waar. Overigens is dit geen voer voor psychologen, die voeden zich vast en zeker niet met mijn kennis.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
17 mei 2013
Is het een idee, dat Wilma haar encyclopedische kennis op een site voor psychologen etaleert? Neem Henk dan ook even mee. Op zich allemaal boeiend. Maar het communiceert minder goed. Ja, dat ligt uiteraard aan mij.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
16 mei 2013
Henk, daar kan jij je nog wel eens in vergissen. Overigens zeg ik nergens in mijn bewering dat deze mensen dit bewust doen. Verder ben ik het niet met je eens dat deze mensen uitsluitend impulsgedrag vertonen.

Volgens de toegepaste psychologie:
Impulsgedrag is een onwillekeurige reflex op een externe stimulus. De reflex is gebaseerd op overleven, niet overwogen en daardoor razendsnel. Razendsnel omdat deze door de hersenstam gaat en niet door de hersenen. Impulsgedrag wordt niet vooraf getoetst, zoals bij beredeneerd gedrag het geval is. Daardoor is de kwaliteit ervan vooraf onvoorspelbaar. Als met een reflex niet het beoogde resultaat wordt bereikt kan een correctie plaatsvinden. In sommige gevallen ontstaat een foutenketen met een ongeval als gevolg.
In het algemeen geldt dat gedrag voortkomt uit een probleem- of behoefteherkenning. Aan de hand daarvan wordt informatie verzameld en afgewogen. Op basis van die informatie wordt nieuw gedrag uitgeprobeerd en geëvalueerd. Als het resultaat van nieuw gedrag voldoet aan de verwachting dan zal het worden herhaald, wellicht zo vaak dat het tot gewoonte verwordt. Indien nieuw gedrag moet worden aangebracht is het van belang deze vijf stappen te onderscheiden en erop in te spelen. In de marketing is dit een veel gehanteerde methode.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)