Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Veelvuldig plaatsen van boterzachte beweringen en hartenkreten, waarop kritische lezers kribbig reageren, duidt misschien op hardnekkig geprovoceer, waardoor deze mooie site gedeeltelijk stortplaats wordt voor egocentrische woordenstromen.

Schrijver: Koert Karlson, 7 januari 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.3 met 15 stemmen 389



Er zijn 10 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
16 januari 2014
Koert, fijn dat ik mijn doel raak,hahaha
Naam:
Koert Karlson
Datum:
12 januari 2014
Het was lollig om even van gedachten te wisselen. Maar dit jij-bakken en gepingpong is minder boeiend. Spreken in 'uitersten' is voor discussies soms handig. Ga overigens vooral door met jouw 'boodschappen'. Deze zijn wat mij betreft wisselend vaag, evangeliserend, moralistisch, quasi-psychologisch, en geestig. Ja, meer lijken het reeksen van 'uitersten'.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
12 januari 2014
Tja Koert, hoe vind je die? Toch vreemd dat jij zo'n bewering plaatst waar de amateurpsychologie van af straalt, om vervolgens jezelf in jouw reactie weer goed te praten. Voor iemand die aan observaties doet spreek jij toch wat teveel in uitersten. Ben benieuwd naar je reactie, jij ook?
Naam:
J.de Groot
Datum:
12 januari 2014
Lachen!
Naam:
Koert Karlson
Datum:
11 januari 2014
Beste Wilma, binnen een etmaal na de eerste reactie van jou, valt de term 'trappen' in jouw nabrandertje. Wonderlijk dat bij kanttekeningen van lezers zo snel gesproken wordt over kwijtraken van 'eigen frustraties'. De amateurpsychologie viert hier soms hoogtij. Maar dit terzijde.

Wie geen 'jota' van mijn bewering begrijpt, gebruikt nog flink wat woorden om mij desondanks van alles in de schoenen te schuiven. Overigens prima, hoor. Ik ontneem niemand ruimte. Ik gebruik slechts een piepklein stukje platform om mijn persoonlijke observaties te verwoorden.

Wie dagelijks emoties vorm geeft in taal op een schrijfsite, is daar uiteraard geheel vrij in. Uiteraard is het op mijn beurt volstrekt legitiem om bij beweringen over inhoud, vorm en frequentie kritische opmerkingen te plaatsen. Wie veel inzendt - al of niet direct vanuit emoties - heeft meer kans op kribbige of blijde reacties. Dat mag ook op een openbare plek als deze.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
11 januari 2014
Fijn hè om zo te kunnen trappen, dat zal jou vast opluchten. Toch een manier gevonden om je eigen frustraties kwijt te raken. Wie is hier egocentrisch? Ik ben het met Leonie eens.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
10 januari 2014
Beste Koert, ik begrijp geen jota van deze bewering. Je spreekt in uitersten: "veelvuldig, boterzacht, kritisch, kribbig, hardnekkig geprovoceer, mooie, gedeeltelijk, stortplaats, egocentrische woordenstromen".
Je moet je wel realiseren dat jij door deze bewering in te zenden aan anderen de ruimte wilt ontnemen om zich te uiten. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. Daarover heb jij geen enkele zeggenschap. Verder ben ik de mening toegedaan dat hartenkreten voortkomen uit de emoties die de mens heeft, zoals alle woordenstromen uit de menselijke emotionele beleving voortkomen, en elke emotionele beleving egocentrisch is, zo ook jouw woordenstroom. Boterzacht betekent "heel erg zacht" en daarmee is niets mis. Waar het hier wel mis gaat is de plaatsing van het woord "boterzacht" binnen deze door jou gestelde context.
Waarom jij wel en een ander niet?
Naam:
Dyenne
Datum:
9 januari 2014
Email:
Dyenne72home.nl
Ja, helemaal mee eens. Er blijft voor anderen weinig ruimte over op deze manier.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
8 januari 2014
Een goede en ijzersterke binnenkomer, Koert!
Naam:
Leonie Vloermans
Datum:
8 januari 2014
Discutabel blijft wat 'boterzacht' is. Bovendien is redeneren vanuit eigen gevoelsleven geen misdaad. Integendeel. Goed, dat deze site daar alle ruimte voor biedt. Als Koert vormen van overdaad signaleert, dan heeft hij wellicht een puntje.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)