Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Eindeloos klagen over een gebrek aan waardering is het ultieme teken van zwakte. Wie zich daaraan schuldig maakt, is voor zijn zelfvertrouwen immers volledig afhankelijk van anderen.

Schrijver: Kwetal, 23 januari 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

3.0 met 11 stemmen 331



Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
26 januari 2014
Beste Kwetal, ik vind dat je hier met de botte bijl hakt. Je komt ook heel be-tweterig over. In de eerste plaats is er geen sprake van een schuldvraag. Elke mens die gebrek heeft aan zelfvertrouwen, onzeker is en het gevoel heeft er niet te mogen zijn is voor genezing afhankelijk van de hulpverlening op dit terrein van de levensvraagstukken. Verder doe je aannames richting Leonie door te stellen wat haar mening is en wat zij gelooft. Hallo Douwe Jan de Vries, je bent aan het generaliseren en stickers plakken. Volgens jou zijn alle straatjongeren onzeker en overschreeuwen zichzelf, dit lijkt mij onmogelijk. De mens die onzeker is hoeft per definitie geen straatjongere te zijn noch zichzelf te overschreeuwen. Ik ben het niet oneens met Leonie.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 januari 2014
Email:
moi636yahoo.com
Straatjongeren? Waar staat dat?
Naam:
Leonie Vloermans
Datum:
25 januari 2014
Kwekmans Douwe Jan is zeker geen hulpverlener, zo melden mij welingelichte bronnen. Wel een zeurkousje in enkele commentaartjes met belerend karakter. Boeiend of aardig geschreven proza is van hem op deze site totaal onbekend. Net zo min als van Kwakmans Kwetal, die weer eens een kinderachtig pseudoniem gebruikt om suffige beweringen te doen in een bekend stijltje. Met dit soort flauwekul wordt deze rubriek er niet boeiender op, is mijn stellige en zeer persoonlijke indruk.
Naam:
Leonie Vloermans
Datum:
25 januari 2014
Natuurlijk! Groetjes aan Kwik, Kwek en Kwak.
Naam:
Douwe Jan de Vries
Datum:
24 januari 2014
Email:
devriesdouwejanyahoo.co.uk
Eens met Kwetal. Het is zelfs heel herkenbaar. Als hulpverlener heb ik veel met straatjongeren te maken. Wat mij daarbij opvalt, is dat ze zichzelf vaak overschreeuwen. Ze hebben een constante behoefte aan liefde en waardering, juist omdat ze heel onzeker zijn. Toch worden ze vaak met de nek aangekeken omdat ze - juist door hun eigen snoeverige gedrag - het de ander wel heel moeilijk maken om hen te accepteren. Zulke mensen staan dus vooral zichzelf in de weg.
Naam:
Kwetal
Datum:
24 januari 2014
Dag mevrouw Vloermans, ik zie niet in waarom dit 'weer betweterig staaltje van psychologie van de koude grond' zou zijn. Misschien bent u van mening dat eindeloze klaagzangen van mensen die menen dat ze lof en aandacht tekort komen, juist een uiting zijn van mentale kracht. Maar als ik kijk naar de manier waarop u op anderen reageert, gelooft u juist het tegenovergestelde.

Dat betekent dat u het inhoudelijk met mij eens bent. Uw sneer kan dan ook alleen maar een persoonlijke reden hebben. Ik vermoed dan ook dat u zich door deze bewering aangesproken voelt.
Naam:
Leonie Vloermans
Datum:
23 januari 2014
Kwik, Kwek, Kwak en Kwetal. Weer betweterig staaltje van psychologie van de koude grond. Nu ja, dit is maar 'een mening'.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)