Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Leg de Nederlanders op de weegschaal, zoveel Nederlanders tegen zoveel buitenlanders, namen noemen is onnodig. Bijvoorbeeld: 10 Nederlanders tegen 1 buitenlander. Hoe denkt u hierover...?

Schrijver: Wilma de Bruïne, 30 maart 2014


Geplaatst in de categorie: humor

2.5 met 4 stemmen 1.424



Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
5 april 2014
JHWH, wat heb jij toch een bepaald ongenoegen, te lezen aan je reacties. Je hebt niet goed gelezen, het woord "allochtoon" is een bnw : bijvoeglijk naamwoord, hetzelfde geldt voor "autochtoon."
Maar dit zal wel weer aan het JHWHeilloos-galgje komen te hangen. Is het ook verstandig als jij eens naar de psycholoog gaat? Mensvriendelijkheid zou een subject kunnen zijn en blijven, hahahahaha...
Naam:
J.H.W.Heilloos
Datum:
4 april 2014
Het zal wel weer boter aan het wilma-galgje gesmeerd zijn, maar ik kan het niet laten toch even op de onbenulligheid van de bewering zelf te wijzen waar een volkomen onbegrijpelijke en zotte weging beschreven wordt en op het feit dat Van Dale als tweede betekenis van 'allochtoon' zeker wel als zelfstandig naamwoord geeft: "niet oorspronkelijke bewoner...."
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
3 april 2014
Je bedoelt dat dit jouw gevoel van kosmopolitisme is, dat jij vanuit je eigen gedachten en streven een wereldburgerschap voorstaat. Dit is jouw verbondenheid met de mensheid. Dit is een goede gedachte en een goed streven.
Maar zolang de vraagstukken over de verdeling van bezit en macht niet naar behoren worden opgelost op wereldniveau omdat de regeringen van alle landen hun eigen politieke en economische belangen nastreven om hun onderlinge machtspositie te versterken en hierdoor de verdeeldheid in de wereld blijft gehandhaafd, kun je alleen dromen van kosmopolitisme.
Maar dan hangt het er ook van af welke richting je volgt binnen de kosmopolitische gedachte. De internationale voertaal wordt volgens mij voornamelijk bepaald door het bruto nationaal product. De gedachte aan een eenheid op wereldniveau, in politiek en economisch opzicht, ook wat de mensenrechten betreft is een Utopia. Zolang de mensenrechten wereldwijd worden geschonden, mensen hun land ontvluchten om zichzelf het leven te redden,de rijkdommen in deze wereld niet beter en rechtvaardiger worden verdeeld, is er van kosmopolitisme geen sprake.

Het eenheidsstreven binnen Europa kan zich ontwikkelen tot een totalitaire marxistische eenheidsstaat, waar de rijkste elite der aarde de macht heeft en het verschil tussen de rijken en de armen alleen nog maar groter wordt.
Denk aan de Nieuwe Wereldorde en de Bilderberg Groep. Kosmopolitisme kan nooit als een op zichzelf bestaand fenomeen worden beschouwd, maar alleen in samenhang met - en als ontwikkeling vanuit de bestaande situatie van verdeling van bezittingen en macht in deze wereld. Deze balans zal door de mens nooit in evenwicht kunnen worden gebracht. Door dit streven naar een eenheidsstaat, met name binnen Europa, stevenen we af op een W.O.III, omdat ook binnen een eenheidsstaat sprake is van machtshandhaving. Vanuit deze gedachte spreekt ik over "de Nederlander en "de buitenlander."
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 april 2014
...maar misschien toch, dat je te hoog van de toren blaast en teveel in landenverschil denkt, terwijl cosmopolitisme allang de internationale voertaal is! Nee, juffertje, ik ga echt niet in de hoek staan, ik ga lekker chillen in een kroeg!...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 april 2014
Niets, juf!
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
1 april 2014
Het woord "buitenlander" is een heel normaal Nederlands woord. Het woord "allochtoon" komt uit het Grieks: "allos - ander" en "chtoon - land. " Feitelijk heb je hier te maken met woord - en begripsvervuiling. Hetzelfde geldt voor het woord "autochtoon." Daarnaast worden deze woorden als bijvoeglijk naamwoord gebruikt. De "allochtoon" en de "autochtoon" bestaan niet als zelfstandig naamwoord. De "autochtone Nederlander" is dubbelop
omdat autochtoon op zich al de betekenis aangeeft van "oorspronkelijke bewoner." Gewoon "de Nederlander en de buitenlander." Tegenwoordig spreekt men van "de Marokkaanse Nederlander of de Turkse Nederlander." Wat is jouw probleem?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 april 2014
Het begrip 'buitenlander' is uit de tijd en sommige autochtone Nederlanders (als je het dan toch wilt weten!) zijn menselijk gezien niet mijn vrienden in vergelijking met sommige allochtone Nederlanders!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)