Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

De innerlijke gesteldheid zorgt ervoor welke positie je
dagdagelijks inneemt.
Ethiek bepaalt welke houding je aanneemt gedurende jouw leven.
Een simpel maar een behoorlijk groot gegeven.

Schrijver: Petra Hermans, 18 september 2014


Geplaatst in de categorie: psychologie

2.6 met 5 stemmen 167



Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
28 september 2014
Leonie Vloermans, waar heb jij last van?
Naam:
Leonie Vloermans
Datum:
24 september 2014
Helaas wisselt de Bruine haar reguliere jij-bakjes af met boekenwijsheid in voor lezers verwarde vorm. Het gruwelijke misverstand is wellicht te wijten aan het rare idee, dat begrippen uit een vakgebied in los gestorte vorm, afgewisseld door enige interpunctie zorgt voor leesbaarheid en begrip. Helaas is dat slecht gelukt. In het commentaar van De Bruine lezen wij wijsheden, welke kennelijk eens in de etalage moesten worden gezet.

En dat na een persoonlijk 'ik heb me geïnformeerd over de begrippen 'innerlijke gesteldheid, positie, ethiek en houding' in relatie tot elkaar. Nu, dan zijn wij alvast gewaarschuwd. Dus na een reeks persoonlijke interpretaties van De Bruine van enkele loodzware begrippen, volgt haar alles overdonderende uitleg over zielen, gesteldheden en zintuigen, en diverse toegangspoorten. Mistflarden zijn het volgens mij, verborgen achter geleerde stadhuistaal.

Maar ik ben geen psycholoog. Mogelijk dat de beter schrijvende Thera Puits van deze site klaarheid kan scheppen in het akelige jargon. Niks mis met serieuze bijdragen. Maar meestal spuien van flauwekul, incidenteel afwisselen met mislukte geleerdheid?
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
22 september 2014
Petra, geef eens een concretisering van deze begrippen die uitermate abstract zijn. Welke invalshoek gebruik jij?
Naam:
Petra Hermans
Datum:
22 september 2014
Email:
worldpoet546live.nl
Wilma, je vindt dit erg zwaar maar ik niet.
Naam:
Wilma de Bruïne
Datum:
21 september 2014
Petra, jij poneert hier een conclusie. Ik heb me geïnformeerd over de begrippen "innerlijke gesteldheid, positie, ethiek en houding" in relatie tot elkaar. Ik moet je wel zeggen dat ik deze begrippen erg zwaar vind.
Het hangt ervan af welke invalshoek je neemt, deze is bepalend. Als je de semantiek als invalshoek neemt kun je tot een verrassende belevingswereld komen. Als je de beleving van de ziel die tot de innerlijke wereld hoort neemt zoals die de zakelijkheid van de uiterlijke wereld ervaart zijn er weer andere verrassingen. De menselijke ziel kan niet bestaan zonder het lichaam en de zintuigen waardoor je de uiterlijke wereld ervaart. Het lichaam en met name de zintuigen zijn de toegangspoort tot de innerlijke beleving van de ziel. Om als mens te kunnen evolueren zul je eerst de innerlijke gesteldheid die hetzelfde is als de innerlijke positie moeten kunnen waarnemen en plaatsen om zo je houding te bepalen in de uiterlijke wereld. Bij verdergaande evolutie kan de mens zich zielmatig los maken van de uiterlijke wereld om zo tot zichzelf te komen. De beleving van de ziel heeft dan geen invloed op de uiterlijke wereld. Omgekeerd blijven de kenmerken van deze wereld hetzelfde ten opzichte van de menselijke ziel voor en na de dood. Wat rest is het afgestorven lichaam en de zintuigen, de ziel evolueert verder.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)