Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen

Fascisme en racisme zijn woorden die tegenwoordig in een context geplaatst worden die niet de lading van de werkelijke betekenis dekt. Zoals men bijvoorbeeld kritiek op religie als racisme benoemt. De werkelijke betekenis van deze woorden lijkt niet meer van belang.


Zie ook: http://www.jetrood.nl/

Schrijver: jetteke, 7 februari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.1 met 11 stemmen 129



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
9 februari 2016
"War is Peace, Freedom is Slavery, and Ignorance is Strength" Deze drie slogans uit George Orwell's onovertroffen verhaal: 1984 zijn illustratief voor de manier waarop machthebbers en profiteurs overal en altijd het middel van taalvervorming hebben gebruikt om verwarring te zaaien en mensen zand in de ogen te strooien.
Let maar eens op het gebruik van taal in bijvoorbeeld het NOS journaal. Dan weet je meteen welke partijen in conflicten 'legitiem' worden geacht en welke 'rebels', naar de mening van de 'officiële weldenkende meerderheid'.
Naam:
Jetteke
Datum:
8 februari 2016
Blij dat er nog een mens dit zo inziet. Ik loop er vaak tegen aan dat mensen zeggen; tja zo is het nu eenmaal alsof het vanzelfsprekend is dat de betekenis van woorden zomaar een andere inhoud kunnen krijgen. Hierdoor ontstaat verwarring. Ook de politiek maakt zich hier schuldig aan. Maak het logische onlogisch en het onlogische logisch; verwarring. Dit lijkt wel de hedendaagse tendens, spijtig genoeg.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 februari 2016
Dat komt omdat steeds meer mensen zich niet meer willen verdiepen in de ware betekenis van woorden, mede door het dominerende belang van visuele communicatie-overdracht. De technische communicatiemiddelen hebben het zelfbestuur van de mens grotendeels overgenomen en de ik-krachten/de eigen wilskracht doen verwateren. De meeste mensen kennen geen verweer tegen die overvloed aan informatie en indoctrinatie, die vandaag de dag de natuurlijke, directe communicatie ondermijnd. Er is simpelweg geen ruimte voor verdieping meer over en mogelijk. Het gevaar van massale oppervlakkigheid is meer dan ooit aanwezig. De betekenisverloedering van woorden is daar inderdaad een goed voorbeeld van.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)