Inloggen
voeg je column toe

Columns over vriendschap

Achterloper

Een van mijn lezers denkt dat de Kaalkop en de Gier (Rutte) 'uitmuntende' politici zijn. Je hebt meer achterlopers. Hij gelooft waarschijnlijk ook nog in Sinterklaas en de Kerstman. Voor het slapengaan moet iemand hem Assepoester of Sneeuwwitje voorlezen.

Ik hoop natuurlijk dat zijn mammie in blakende welstand verkeert, maar met zo'n zoon word je helaas niet oud. Daarom zal er wel iemand voor gehuurd worden. Niet door eigen capaciteiten, maar door erfenissen moet hij barsten van het geld. Telkens als ik de arme donders te hulp wil schieten door te vertellen hoe afschuwelijk zij moeten leven in dit rijke land, heeft hij wel een 'leuke' opmerking om mijn betoog te ontkrachten. Het kan natuurlijk ook een jaloerse dwaas zijn die jaloers is op mijn stijl en eruditie. Het is natuurlijk frustrerend als je zelf niets anders kan dan op anderen afgeven en onnozele beschouwingen schrijven. Jammer, hij kan beter naar de prostitués gaan: deze vrouwen moeten ook leven. Vreselijk dat deze man zich zo als niksnut te kijk zet.

Hij bezit vast nog een oude encyclopedie (nog van Paatje geweest). Wat jammer toch dat iedereen zijn onzin ongestraft kan spuien.
Hij is zo dom dat hij alle capaciteiten bezit om premier te worden. Zulke types blijven echter aan de kant staan om kritiek op verstandige mensen te spuien. Als je in dit land geen premier wil of kan worden moet je wel erg achterlijk zijn.
Denk niet dat ik deze encyclopedielezer niet mag. Juist wel als je zo achterloopt en dan nog denkt dat je meetelt kun je op mijn mededogen rekenen.

Nu houd ik er over op, ik moet verder aan mijn boek.

Schrijver: Eelt, 10 april 2014


Geplaatst in de categorie: vriendschap

3.2 met 5 stemmen 230



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
J. de Groot
Datum:
12 april 2014
Joanan je vergeet wat,
je 'Hoogtepunt': het filmpje op AT5....
mag toch echt in deze opsomming niet ontbreken!
Naam:
Eelt
Datum:
11 april 2014
Email:
a.renselaarsimpc.nl
Leuke reactie. Dat meen ik!Dit moest ik nog even zeggen. Zoals eerder beweerd reageer ik nergens meer op.
Overigens is mijn eerste boek al verschenen. Mijn tweede gaat je niets aan. Koop het maar.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 april 2014
Ik heb een dagtaak aan het afstoffen van mijn privé-bibliotheek en al mijn antieke kunstwerken in mijn pand aan de Herengracht.
Inderdaad laat ik mijn beschouwingen door mijn secretaresse Kristien Hemmerechts versturen, want ik heb het veel te druk met mijn diners en party's op adellijk niveau. 'De fictieve brieven van Arthur Rimbaud' is uiteraard louter ingegeven door de ziel van Rimbaud. Mijn poëzie in diverse literaire bladen is vast en zeker toeval, de verhalen gegist door alcohol en de recensies door speed bewerkstelligd.
Ik heb jou niet nodig om mijzelf in de grond te trappen, keffertje met opgeblazen zelfbeeld! Ik bezit als enige een omvangrijke, literaire, Engelse encyclopedie uit de negentiende eeuw. Uiteraard in zuurvrije dozen bewaard.
Helaas begeef ik mij niet onder het scheldende klootjesvolk, al zou een glaasje heffen met jou je domme vooroordeel vast onderuit helpen, maar ik heb geen zin om armzalige betweters, die leven op spruitjes en half-om-half-gehaktballen, beter te informeren.
Wat voor boek schrijf je? Calimero in de politiek? Pinkeltje onderuit door hoogmoedswaanzin? Mark vraagt me inderdaad wel eens of ik hem wil opvolgen, maar ik heb het te druk met mijn wijnproeverijen en de kasteelaankopen in het buitenland. Ik kan je verzekeren, markies-zijn is a hell of a job en aangezien regeren vooruit-zien is, ben ik duizendmaal meer up-to-date, dan jij uit je mouw schudt.
Een dure prostituee ambieer ik niet meer, sinds ik het hemelbed met Carice van Houten deel!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)