Inloggen
voeg je column toe

Columns

Badje twee

Ik lever zoon af bij zijn nieuwe badmeester, die net als de vorige, een hartverwarmend vriendelijke indruk maakt. ‘Wat zijn die jonge badmeesters toch van een ongelooflijk soort, zeg ik tegen T. ‘Ja’, knikt hij: ‘pedagogisch verantwoord, vriendelijk maar niet te klef, optimistisch, enthousiast, motiverend. Totdat je na twee jaar verneemt dat hij ontmaskerd is als pedofiel en tientallen jongetjes blijkt te hebben misbruikt’.

Zoon komt stralend uit zijn eerste zwemles in ‘badje twee’. Hij vond het geweldig. Hij is vooral blij dat hij nu in badje twee, zit. Trots liet hij ons vorige week het papiertje zien waarop stond dat hij vanaf volgende week in Bad twee zijn lessen zal vervolgen. Hij keek alsof hij zijn A-diploma al in zijn zak had. Je hebt: ‘Badje’ een, twee, drie en vier (dit is hoe competitieve zesjarigen elkaar bevragen over zwemles: in welk badje zit jij? Zit jij nog steeds in badje een?)

‘En, hoe heet je badmeester?’ vraag ik hem tijdens het omkleden. ’Wilderik’ antwoordt Maarten. Wat zeg je? vraag ik. ‘Wilderik’ antwoordt hij nogmaals. ‘En in badje drie heet de badmeester ‘Lederik’, voegt hij eraan toe. Even ben ik sprakeloos. Maar het is heus waar.

De volgende dag praat Maarten weer honderduit over zijn zwemles. Ik grap: ‘die badmeester, hoe heet ie ook alweer: Roderik?! Er zat een Roderik bij mij in de klas vroeger, wist je dat?’ ‘Nee, mama zo heet hij niet’. ‘Oh nee, Blauwerik was het, nou weet ik het weer’, zeg ik flauw. Zoon kijkt me aan en zegt: ‘ja grappig mama, en jij bent een stommerik’.

Tegen etenstijd zijn we met elkaar aan het rijmen. Er zit een muis in ons huis, gek, bek, hek, raar, zwaar, maar. Pick nick, stom, dom, waarom, ach kom. Plotseling rent zoon naar de w.c. (‘olé, olé, ik zit in Badje twee’). Even plassen. Als hij terugkomt roept hij: ‘over piemels gesproken, het is tijd om te koken’.

Schrijver: Mohair
Inzender: Monique Louis, 21 juni 2014


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.0 met 5 stemmen 1.194



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
L.Coesel
Datum:
24 juni 2014
Leuk geschreven, graag gelezen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 juni 2014
Je zoon is een dichter in de knop, hoewel knop, die laatste zin kan zo in een dichtbundel van uitgeverij Meulenhoff of zo! Blijf maar lekker met hem rijmen, want zijn zwemtalent gaat net zo gesmeerd als zijn dichttalent!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)