Inloggen
voeg je column toe

Columns over sport

Olympische Spelen Rio

In de ban van de spelen, velen dan...mij boeit het niet zoveel...nee nee niet allemaal over me heenvallen nu, de reden dat het me namelijk niet zo boeit is het giga-schrille contrast van het land. Armoede, lompen, vergane hutjes waar nog in gewoond wordt ook. Het bedelen dat je amper in beeld ziet, maar met af en toe zappen komt er dan toch een armoede in beeld die je niemand toewenst.

De glitter en glamour wordt deze maal nog eens extra benadrukt wanneer het nieuws laat weten dat Yuri zich na zich in de halve finale geslingerd te hebben, een andere draai aan zijn winst heeft gegeven. Is gaan stappen en gaan zuipen en nou had ie al niet zo'n beste naam, na gebruik van cocaïne, ditmaal heeft hij de regels overtreden.

Op weg naar huis. Eigenlijk is het best schandalig te noemen als je het zo ver hebt weten te slingeren, in Rio te kunnen vertoeven, maar om op deze wijze de regels met voeten te treden (of keel in dit geval) kun je niet maken. Nog los van het feit dat ik sowieso vind dat het schrille contrast te bar is voor woorden.

Stel dat in Nederland de spelen zouden worden gehouden, zouden hier ook van die krottenwijken op de achtergrond te zien zijn? Het geld dat in de accommodaties gestoken is: ook al een heikel punt, want wat doen ze er in vredesnaam NA de spelen mee?
Nee sport op zich, daar is niks mis mee, wel de enorme bedragen die ermee gemoeid zijn en dan komt er nog bij dat er kaarten in overvloed OVER zijn....nee als sport zo moet, na winst de regels aan je laars lappen, en aan de rode cijfers denkend zeg ik: dat had heel anders gemoeten.

Maar ja, wie ben ik...ik drink niet en sporten is aan mij niet besteed....

Schrijver: An Terlouw, 10 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: sport

3.8 met 4 stemmen 483



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
11 augustus 2016
Joanan bedankt voor je reactie. Ik ben het niet met je eens, regels zijn nou eenmaal regels en of WIJ het daar mee eens zijn of niet, de Spelen zijn niet zomaar iets. Als je daarvoor geselecteerd bent, weet je dat je bepaalde dingen niet moet doen. Of beter gezegd: nalaten zolang je daar bent. Je ligt op dat gebied toch al onder een vergrootglas dus moet je niet de kat op het spek binden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 augustus 2016
Yuri heeft getoond dat hij nog steeds een mens van vlees en bloed is, die niet perfect is, zoals de Olympische Spelen tirannen van hun onderdanen eisen. Die absurde perfectiedrang is een fout van vele ouders en trainers, die daarmee van origine gezonde mensen in een verstikkend keurslijf proppen. Dat de fysieke strijd om millimeterpunten gaat, is op zich al een dwaas teken aan de wand. De balans tussen inspanning en ontspanning is in die Olympische, hyperbolische kringen volkomen zoek.Yuri is juist de moedige rebel, die de krankzinnigheid van de topprestaties weet door te prikken, ondanks dat hij er zelf aan mee wil doen. Hij is de perfecte infiltrant, die het topprestatiesysteem perfect aan de kaak stelt. Heel die O.S. is een poppenkastmanifestatie van grotendeels zeer zielig aangepaste ja-knikkers.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)