Inloggen
voeg je column toe

Columns

Toch niet zo’n brave hendrik

Wie “Multiculti kan” heeft gelezen, zou kunnen denken wat een watje, die schrijver. Vast een veganist met geitenwollen sokken, die aan yoga doet. Niet dus. Vleesliefhebber, geen idee waaruit mijn sokken bestaan en ik ben zo stijf als een plank. Ben ook niet bang om mensen, die niet van goede wil zijn, stevig aan te (laten) pakken. Op een ander forum al eens voorgesteld criminele Marokkanen, die ‘wij’ niet op het vliegtuig naar Rabat kunnen zetten, dan maar vanaf het Noordzeestrand richting branding te sturen met de instructie: na de branding linksaf en voorbij Portugal nogmaals linksaf. Oudere Marokkanen mogen dan vanaf Zeeuws Vlaanderen vertrekken en aan niet-zwemmers worden voldoende badeendjes meegegeven, zodat men zich drijvend kan houden.

Aan Erdogan en zijn jaknikkergevolg zou ik willen voorstellen dat zij 50% van de sociale uitkeringen voor Nederturken voor hun rekening nemen. Twee paspoorten, dan ook twee geldstromen.
Deal rond vluchtelingen wordt opgezegd? Nederland is goed voor bijna 400.000 Syrische vluchtelingen. Die kunnen dan in de huizen van de Turken die integraal worden uitgezet richting Turkije.
Diplomaten mogen niet meer naar en over Turkije vliegen? Alle landingsrechten van Turkish Airlines intrekken. Omwonenden van Schiphol blij. Scheelt 5 vluchten per dag. En als KLM door Turkije met gelijke munt krijgt betaald nóg eens 2 vluchten minder.
Erdogan was niet blij met de inzet van politiehonden? Worden die honden toch vervangen door afgerichte varkens. Hamvraag is of die president daar veel blijer van wordt. Ben bang van niet. Zelfs het woord “hamvraag” bezorgt hem waarschijnlijk al rillingen.

Door vrolijk door te gaan met allerhande beledigingen richting West Europa te slingeren, stort het toerisme steeds verder in. Bij zondag-met-lubach zie ik nog enkele ‘die hards’, die onder het motto “Overal ben je haast nergens meer veilig” toch nog even die kant opgaan. Misschien best een strak plan. Hotelmanagers en personeel gaan hun stinkende best doen om van jou een wandelende reclamezuil te maken door het je naar je zin te maken en zo een faillissement af te wenden. Elke dag een extra grote portie kebab en een gratis glaasje ayran. Turkije is een voor mij onbekende bestemming, dus dat laatste heb ik via Wikipedia. Zie daar ook een afbeelding van verse ayran en daar word ik niet ‘happerig’ van. Veel Turken hebben zo’n Dorus-snor. Als die kerels dit drankje zonder snorverkleuring wegwerken, heeft dat m.i. behoorlijk wat oefening vereist.

Over dit soort snorren gesproken; ik ben eens uitgenodigd voor een feest waar zo’n 80% van de mannen met zo’n kleerborsteltje onder de neus liep. Mijn eigen bovenlipbegroeiing kreeg er bijna een minderwaardigheidscomplex van. Er werd daar andersoortige muziek gespeeld (erg vlijtig met amper een pauze). Er waren hapjes waarvan herkomst en samenstelling mij onduidelijk waren, maar dat is iets waarvan ik vaker (geen) last heb. In Florida bij een Chinees restaurant eens heel overmoedig iets aangewezen op een kaartje met specialiteiten (geschreven in het Chinees), waarvan ik tot op de dag van vandaag niet weet wat ik vervolgens naar binnen heb zitten werken. Ik herinner mij wel dat de jongedame van de bediening af en toe kwam kijken en mij schouderklopjes gaf (letterlijk). Ik blijf dus voorstander van multiculti, maar tegenstander van volksmenners als Erdogan.

Schrijver: FraLa, 21 maart 2017


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.7 met 3 stemmen 62



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)