Inloggen
voeg je column toe

Columns

Geen angst maar voorzichtigheid

Of het komt door alle aanslagen, geen idee, of het komt door alle doden die er vallen en dan het nieuws erbovenop, ook al geen idee maar:

Er komt een bestelbus aangereden aan de overkant en die parkeert netjes. Er stappen twee kerels uit, gewoon zo op het oog, doodgewone gasten. Niks mis mee, dus waarom blijf ik dan kijken? Nou gewoon omdat mijn onderbuik dat aangeeft.

De zijkant van de bestelbus wordt open gedaan en twee fietsen worden eruit geladen, tevens komen er twee heel dikke rugzakken uit diezelfde ruimte. Dan krijgt alles mijn volle aandacht, immers de nieuwsitems gaan steeds over gasten die gekke dingen uithalen en waar ook steeds rugzakken mee gepaard gaan!

Nee geen angst, gewoon voorzichtig zijn we, niet zo vreemd toch? Afijn we gaan de douche in en moeten dan boodschappen doen. Toeval wil dat we juist langs die geparkeerde auto moeten en mijn oog valt op de kentekenplaat. Een Poolse auto. Mijn nekharen staan lichtelijk overeind en weet: ik heb niks tegen Polen, nog minder tegen mannen die nou net een auto neerzetten tegenover ons huis. Niks hoor.

Waar ik wel moeite mee heb is het uitladen van twee fietsen, het omdoen van twee zware rugzakken en het vertrekken van die twee gasten, met achterlaten van die bestelbus. Angst, nee. Voorzichtig jazeker wel maar dat vindt niemand vast vreemd!

Schrijver: An Terlouw, 3 mei 2017


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.0 met 1 stemmen 103



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
3 mei 2017
Joanan, het rijden in een auto met bepaald kenteken wil niet zeggen dat de berijders uit dat land kwamen? Dat, mijn beste staat er immers niet?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 mei 2017
Rare voorzichtigheden hou jij erop na, An, want sinds wanneer zijn de ons goedgezinde Polen opeens potentiële zelfdodingsterroristen?... De rugzakkenindustrie is niet blij met jouw angstkwekerij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)