Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Je kan toch alleen maar houden van zulke mensen?

Wij gaan het eens ernstig over wat voetbaltrainers hebben. Soms heb ik die drang.
Neem oud trainer Ron Jans. Prachtige man. Vorige week zag ik hem in een talkshow enkele semi-serieuze zaken naar voren brengen in een discussie. Gebeurt niet vaak. Meestal lullen voetbalwezens uit hun nek. Ron niet! Ron heeft meer gelezen dan alleen de ontvoering van Heineken in stripverhaalvorm.
Zoals gewoonlijk waren de andere voetbaltrainers en voetballers die meededen aan die discussie het niet met Ron eens want regel één van de voetbalwereld luidt: wees het nooit eens met iemand. Ook niet als jij ongelijk hebt.

Jans bedacht daar wat op. Zodra iemand zijn mening aanvecht trekt hij zijn mond in een heel strakke enigszins gebogen streep. Dan weet iedereen: nu even dimmen en Ron gewoon gelijk geven. Echt niemand kan zo goed zijn mond in een lange strakke gebogen streep trekken als Ron.
Daarom besloot ik die talkshow nog een keer te bekijken en een foto te maken van zijn hoofd met die mond in een strakke gebogen streep.
Ik heb die foto bewerkt en gebruik hem nu als emoticon in alle chats op internet. Zodra ik mijn mening geef over wat dan ook, ergens op internet, komt er onmiddellijk een tegengeluid. Zodra ik echter Rons mond achter mijn mening plak valt onmiddellijk de hele discussie stil.

Een heel andere trainer is Gert-Jan Verbeek. Vind ik ook zo’n geweldig mens. Gert-Jan is een echte no-nonsense trainer. Ook hem moet je niet tegenspreken. In tegenstelling tot Ron doet Gert-Jan niets aan zijn mond. Gert-Jan trekt een frons in zijn voorhoofd en begint binnensmonds te mompelen. Dat schrikt af!
Wat Gert-Jan ook graag doet, is in ontbloot bovenlijf blokhutten bouwen met zijn blote handen. Hij heeft dat ooit bij een club als trainingsoefening ingevoerd. Alle spelers moesten toen met een bijl bomen hakken voor een nieuwe blokhut.
Er was één speler die het bijltje erbij neer wilde gooien maar toen hij de frons van Gert-Jan zag, sloeg hij van schrik met de bijl in zijn eigen rug. Dat effect had Gert-Jan nu eenmaal op mensen.

Nog een verschil met Jans is de kleding van Gert-Jan. Als Gert-Jan niet met ontbloot bovenlichaam een blokhut bouwt is zijn dagelijkse tenue een trui van Zeeman met daaronder iets wat op een overhemd lijkt.
Ron Jans echter staat dagelijks op het veld in een krijtstreeppak de witte lijnen in het doelgebied te vingerverven terwijl Gert-Jan op dat moment zijn spelers bij wijze van straftraining in sloten laat springen. Met een schaal gestampte muisjes op hun rug en gekleed in blote kont, koppel en speer.

Heerlijk, je kan toch alleen maar houden van zulke mensen?

Schrijver: van Gellekom, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.5 met 10 stemmen 172



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)