Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

GEEN Europees voetbalfeest in Oekraïne

In Oekraïne hebben ze al eens presidentskandidaat Viktor Joesjtsjenko met vergif gepoogd te vermoorden, die er toen uitzag als de Elephantman.
Maar op dit moment houden ze hun ex-premier Joelia Timosjenko gevangen in de gevangenis te Kharkiv, waar zij wordt gemarteld door het gevangenispersoneel.

Sinds 20 april j.l. is zij in hongerstaking gegaan, vanwege de wreedheden die zij haar aandoen. Als tiener schreef ik ooit een Engelse brief naar een Russische gevangene, wiens adres ik via Amnesty International had doorgekregen, ik weet zijn naam nog na al die jaren, hij heette Mykhael en ik zal nooit te weten komen of hij mijn brief ontvangen heeft, maar ik geloof dat alleen al het waarlijk meevoelen met een politieke gevangene die gevangene kracht en troost kan geven.

Joelia Timosjenko is geboren in 1960 te Dnipropetrovsk, waar ze op haar vierentwintigste afstudeerde aan de State University, ingenieur-econoom cum laude. Ze is de leidster van de All-Oekraïense Unie 'Vaderland' en ze zat al in 2001 gevangen vanwege het feit dat ze de corruptie van de oligarchen wilde aanpakken. Dat vonden de slechteriken geen goede zaak. Het jaar daarop kreeg ze een auto-ongeluk, wat een moordaanslag van de regering bleek.

In 2005 was ze enkele maanden minister-president, maar ze werd door Victor Joesjtsjenko afgezet, die zelf ook weer zo zijn vijanden heeft, zoals ik al aangaf. Toch streed Joelia moedig door in de verkiezingenstrijd, maar ze verloor in 2010, omdat haar tegenkandidaat Viktor Janoekovitsj gefraudeerd had tijdens de verkiezingen. Naar de rechter stappen had geen zin, want het justitie-apparaat in Oekraïne is nauw verweven met de corrupte, leugenachtige, achterbakse politiek. In 2011 kreeg ze zeven jaar gevangenisstraf, omdat ze aan ambtsmisbruik zou hebben gedaan inzake haar machtspositie met betrekking tot de Russische gashandel Gazprom. LEUGENS.

Jose Barroso, Viviane Reding (Justitie) en Angela Merkel pleiten voor een boycot van het Euro-voetbal in Oekraïne en ook Polen, want zolang ze Joelia gevangen houden en mishandelen, kan er absoluut geen sprake zijn van een Europees voetbalfeest, dat is de wereld op zijn kop en een misdadige dreun in het gezicht van de menselijke, internationale rechten. Prominente Fransen hebben zich ook al tegen dit absurde sportspektakel uitgelaten. De vrolijke schijn van sportevenementen mogen nooit werkelijk kwalijke zaken als deze verdoezelen.

Op recente foto's is te zien hoe de eens zo krachtdadige, energieke Joelia tot een verslagen, krachteloos hoopje mens is gemaakt door een gruwelijke, misdaad gedogende dictatuur. Zo'n land verdient geen cent winst via een aangekondigd voetbalfestijn. Ik hoop dan ook van ganser harte dat onze regering, al ligt die nog zo uiteen, zich eens over deze ernstige zaak wil buigen en net als Merkel besluit om het voetbalteam thuis te laten en niet mee te doen aan een volksfeest, dat in de kern klinkklare volksverlakkerij is. Laat die oppervlakkige adrenalinekick nu eens buiten beschouwing en ga voor echte, humanistische verbeteringen op aarde. Laat die Oranje-fans maar schelden en balen, dan hebben die ook eens een keer iets wezenlijks om over na te denken. Dat er meer in het leven is dan tegen een voetbal aanschoppen en dat er hogere doelen bestaan dan het doel van een denkbeeldige tegenstander.

Hoogstwaarschijnlijk zal die dwingeland koning voetbal wel weer haantje kraaien, maar weet dan, dat ik heel die opgeblazen voetbalwereld net zo dictatoriaal als Oekraïne vind en net zo schuldig!

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 april 2012


Geplaatst in de categorie: woede

2.5 met 6 stemmen 150



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
5 mei 2012
Maar voetbal is niet los te koppelen van politiek en economie. Bovendien zijn we als mensen allemaal met elkaar verbonden, ook al zijn de meesten zich dat niet (meer) bewust.
De advocaat van Joelia zei ook dat ieder land dat wel komt voetballen door het regime als voorstander van hun misdadige beleid worden gezien.
Ik schaam me dus bij voorbaat al voor het Nederlandse elftal en al die doldwaze fans, die hun kop in het zand steken en enkel egoïstisch aan hun eigen plezier denken. Misschien is er één voetbalfan, die het durft om een portret van Joelia in de camera te tonen, daar hoop ik dan maar op, al weet ik beter.
Len, sport is prachtig, maar als het in een land van criminele onderdrukkers en beulen gebeurt, dan is het uiterst onsportief en zeer onverantwoordelijk, want je laat het brute gastland kritiekloos zijn gang gaan!
"We hebben het niet geweten!" gaat niet op, ze weten het wel degelijk en zo niet, dan zijn ze evengoed schuldig!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
2 mei 2012
Goed scherp opgeschreven hartenkreet. En mooi bovenop het nieuws. Eens met reactie van Hendrik. Sporters moeten gewoon hun sport beoefenen, hoorde ik gisteravond. Ik meen Jette Klijnsma bij Pauw en Witteman. Alleen, is voetbal in de huidige vorm nog wel een sport?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 mei 2012
Naschrift: Over synchroniciteit en vooruitziende blik gesproken. Ik kijk vandaag (1 mei) naar het journaal en ik verneem dat het belangrijkste nieuws komt van Uri Rozenthal, die vertelt dat het Kabinet en het Koninklijk Huis niet naar de EK-voetbalwedstrijden gaat, indien de mensenrechten in Oekraïne niet aanzienlijk verbeteren.
Met name aangaande Joelia Timosjenko, die symbool staat voor duizenden anderen. Nu de KNVB nog, maar zoals ik al aangaf, die zien liever andere ballen rollen, doofstom voor humaan onrecht! Met recht alle lof voor het besluit van ons kabinet en het Oranje-huis, dat mag ook wel eens gezegd! Hoe bereik je voetbalfans en KNVB-bazen? Niet via deze site vrees ik. Maar je kunt nooit weten hoe het balletje gaat rollen, dus mag ik hopen dat voetbalfanaten ook het journaal kijken en misschien eens gaan nadenken over de wisselwerkingen van menselijke communicatie en dat je medeplichtig bent als je mooi weer gaat spelen in een land, dat de menselijke waarden onder de groene zoden trapt!
Naam:
Hendrik
Datum:
1 mei 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Gaan of niet gaan - dit doet me denken aan de discussie rondom het WK van 1978. Verschillende voetballers betuigden toen hun solidariteit met het gruwelijk onderdrukte Argentijnse volk, maar... ze gingen allemaal gewoon wél! Door hun zucht naar roem en smakken geld zijn deze voetballende multimiljonairs met geen tien paarden tegen te houden als er een EK of WK wordt georganiseerd. Dat geldt ook voor al die in een oranje hansopje gestoken voetbalgekken die in drommen meereizen met het Nederlands elftal.
Ik denk dan ook dat de discussie over de mensenrechtenschendingen moet worden losgekoppeld van het EK. Zet de Oekraïne politiek en economisch onder grote druk, dan bereik je volgens mij meer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)