Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Slimmen vergaren dus rijkdom

Carlos Slim Helu (28 januari 1940) is geboren in Mexico-City, een zeer gevaarlijke stad. Deze rijkste man op aarde, althans nu, is twee-en-zeventig jaar en hij was getrouwd met de uiterst knappe Soumaya Domit Gemayel (1948 - 1999), die overleed door een chronische nierziekte. Ze werd vijftig jaar. Carlos en Soumaya kregen samen zes kinderen: Carlos junior, Marco, Antonio, Patrick, Soumaya junior, Vanessa en Johanna. Die laatste namen doen vermoeden dat ze Nederlandse banden hebben, maar dat is niet waar, want hun roots ligt in Libanon. Zijn ouders Julián Slim Haddad en Linda Helu Atta waren/zijn Maronitische rooms-katholieken.

Carlos floreerde in de huizenbouw, vastgoed en mijnbouw. In 2007 was hij rijker dan de ex-rijkste Warren Buffett (1930, Omaha), een magnaat, investeerde en filantroop. Een filantroop is iemand die in goede doelen geld pompt, dus een eretitel voor de extreem rijken. Carlos werd met name rijk door zijn directeurschap van de telecommunicatiebedrijven 'Telmex' en 'America Móvil'. In 2012 was zijn saldo 75,50 miljard dollars. Dit is voor een doorsnee aardling een astronomisch bedrag en zelfs Dagobert Duck slaat hiervan achterover. Carlos is dus ruim 75 keer een miljardair. In de NRC schreef Maartje Somers over het boek 'Plutocrats' van Chrystia Freeland, met als ondertitel 'The Rise of the New Global Super Rich'. De vertaling verschijnt in februari 2013. Citaat: 'Op termijn betekent te veel ongelijkheid het einde van sociale mobiliteit en daarmee van innovatie en groei.'. De extra belastinginning van de meest rijken in Amerika (alsof de superrijken in de rest van de wereld niet meetellen!) zal geen verschil maken in de oplossing tussen de voortschrijdende ongelijkheid tussen arm en rijk.

De allerslimste rijken zullen net als vele Amerikaanse miljonairs sociaal bewust moeten worden en hun rijkdom met de minder bedeelden moeten delen, want anders kunnen we wereldwijd een Franse Revolutie in herhaling tegemoet zien. Als de allerrijksten hun grote geld angstvallig voor zichzelf houden, dan kun je er donder op zeggen dat de wereldgemeenschap uiteindelijk voor een gewelddadige ommekeer kiest, omdat privé-egoïsme ten koste gaat van hardwerkende, goudeerlijke, zogenaamde losers. De wereldwijde armen mogen best eens meedelen in die extravagante rijkdom van een zogenaamd slimme minderheid.

In mijn visie zijn slimmen vaak de meest dommen, want sociaal bewust onderontwikkeld. Don't check it, it's true!

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 januari 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

-1.0 met 1 stemmen 107



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 januari 2013
Ik heb heel veel onbetaald werk gedaan, maar daar pronk ik niet mee, zoals vele ordinaire pauwen.
Ik vraag Carlos ook niet om mij persoonlijk te verrijken, maar omwille van de wereldbevolking.
Je visie op 'werken' is bekrompen en inhumaan.
Het gaat mij juist niet om meer voor mijzelf, maar om meer voor de meesten!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
29 januari 2013
Email:
moi636yahoo.com
Het is mij een raadsel waarom de rijke moet delen met iemand die nog nooit gewerkt heeft. Misschien eens wat minder blindstaren op wat anderen hebben en zélf zorgen dat je meer krijgt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)