nederlands.nl
Gebruikersnaam of e-mail:  Wachtwoord:    Registreren
Top-5 hartenkreten:

1.
2.
3.
4.
5.


Categorieën:

actualiteit (151)
adel (5)
afscheid (128)
algemeen (68)
bedankt (45)
biologie (3)
dieren (90)
discriminatie (47)
drank (14)
economie (18)
eenzaamheid (127)
emoties (202)
erotiek (8)
ex-liefde (32)
familie (63)
feest (25)
film (18)
filosofie (64)
fotografie (5)
geboorte (8)
geld (30)
geschiedenis (6)
geweld (29)
haiku (3)
heelal (5)
hobby (15)
humor (268)
huwelijk (10)
idool (33)
individu (112)
internet (28)
jaargetijden (23)
kerstmis (29)
kinderen (73)
koningshuis (24)
kunst (34)
landschap (6)
lichaam (46)
liefde (183)
literatuur (66)
maatschappij (165)
mannen (17)
milieu (7)
misdaad (50)
moederdag (5)
moraal (65)
muziek (133)
natuur (93)
oorlog (43)
ouderen (45)
ouders (18)
overig (32)
overlijden (43)
partner (4)
pesten (9)
planten (11)
poesiealbum (1)
politiek (86)
psychologie (112)
rampen (20)
reizen (24)
religie (89)
schilderkunst (24)
school (16)
sinterklaas (3)
sms (1)
songtekst (1)
spijt (26)
sport (49)
sterkte (6)
taal (36)
tijd (35)
toneel (5)
vakantie (24)
valentijn (1)
verdriet (87)
verhuizen (3)
verjaardag (14)
verkeer (17)
voedsel (19)
vriendschap (65)
vrijheid (45)
vrouwen (35)
welzijn (62)
wereld (42)
werk (55)
wetenschap (12)
woede (70)
woonoord (51)
ziekte (94)


gedichten.nl


Garnier Projects

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 3012):

Verjaardagspuzzel

Er is er een jarig.... Hoera, Hoera!

Hij is schrijver op deze site, dichter op de aanverwante gedichtensite, en hij wordt vandaag vijftig jaar.

Zijn geboortedatum en geboorteplek staan ergens op deze site beschreven in een hartenkreet van zijn hand, met veel vijven erin.

Hij is geboren in een huis aan het water, in een dorp in het Noorden van het land, en hij woont in een stad van goud waar kaas- en stroopwafelpieten hun intrede hebben gedaan.

Hij kroop ooit in de huid van een Franse dichter, en schreef een boek met fictieve brieven uit diens naam, waar Mark Meekers een beschouwing over schreef.

Wie is er jarig op deze nationale feestdag?

Gefeliciteerd met je 50e verjaardag!

Dat je nog maar veel hier schrijven mag!

Illustratie: Uit 'Man bijt hond' waar hij een gedicht voorlas van Rainer Maria Rilke

schrijver

Schrijver: Gabriëla Mommers, 05-05-2015

gabrielamommersatyahoo.combalBiografie van deze schrijver

Geplaatst in de categorie: verjaardag

Deze inzending is 735 keer bekeken

3/5 sterren met 10 stemmen.


Print   |   E-kaart   |  Er zijn 29 reacties op deze inzending:

Naam:Joanan Rutgers
Datum:26-05-2015
Bericht:Gabriëla, wat ben je toch goudeerlijk en onbaatzuchtig lief! In mijn gedachten zit de Dalai Lama beentjeswiebelend bij jou op schoot!...Naam:Gabriëla Mommers
Datum:25-05-2015
Bericht:Jarige Joanan, je zet zelf hier iedere dag weer iemand in de schijnwerpers, juist daarom verdien jij het als geen ander daar zelf een keer te staan. Trek je niets aan van anonieme lezers en schrijvers, zij weten niet welke weg jij bent gegaan. Vier deze dag op jouw manier, maak er jouw dag van. En weet dat er altijd mensen zijn die jou waarderen, en dat je dit ook verdient, lieve man. Heb een hele fijne dag, en ik hoop dat ik je nog vaak hier lezen mag.Naam:Joanan Rutgers
Datum:24-05-2015
Bericht:Sorry, maar als autistische kluizenaar met nul komma nul vrienden in de werkelijkheid is mij deze eer iets al te veel van het goede. De virtuele mensen, die inmiddels weten, dat ik vijftig ben geworden, lopen de spuigaten uit. Ik weet niet of ik daar blij van moet worden, want ik leef in feite als een celibataire woestijnmonnik en ik koester mijn anonimiteit. Ik vind goud in de diepste duisternissen, niet in het felbeschenen neplicht van hedendaagse banaliteiten. Gabriëla is echt een beschermengel voor mij en ik zou haar wijsheid niet durven ontkennen. Om haar gaat het ook niet, maar al die anonieme lezers, die denken bull-eyes te gooien, die slaan als een piemel op een drumstel en gooien zwaar roet in het eten. Laat me verdomme met rust, dwaze sensatiezoekers!...Naam:Gabriëla Mommers
Datum:18-05-2015
Bericht:Mooi geschreven, Joanan. Zelfs je reacties zijn literaire kunstwerkjes! We zijn inderdaad niet wat we schrijven of ooit geschreven hebben. Een deel van jouw mooie werk zal niettemin door mensen die het waarderen, gekoesterd blijven, nog lang nadat je zelf vergeten bent dat je het schreef. Dat je niet schrijft om materieel gewin, maakt je schrijven juist zo prachtig.

Nog zeven nachtjes slapen. Dan weet je waar Abraham zijn mosterd haalt!Naam:Joanan Rutgers
Datum:17-05-2015
Bericht:Weledelgeboren Gabriëla, het sop van hun middelmatigheid is de kool niet waard en laat ze maar in hun negatief projecterende sop gaar koken. Het zijn overal weer opduikende aasgieren, die vanuit hun roerloos rottende vijvertjes met hoerige tuinkabouters vol jaloezie hun stank achterlaten. Hun valse oogjes speuren het internet af op zoek naar zondebokken en schijnbaar makkelijke prooidieren om hun gal op af te reageren. Ze liggen dag en nacht als kaaimannen klaar om destructief toe te slaan, puur omdat ze als charlatans ontmaskerd zijn. Ze verdragen geen kritiek, omdat ze niet willen veranderen, omdat ze in de miezerige waan van hun armzalige gelijk willen blijven steken.
Hen omtoveren is verspilde energie, want ze zweren bij zoetsappige rijmelarij en klaagzangen. En juist deze zielige meute filisters proberen als waanzinnige kuddedieren onze zorgvuldig opgebouwde siertuinen te vertrappen. Niet te geloven hoe hondsbrutaal!

Ugh! Chief Joanan heeft weer eens gesproken. Overigens zal mijn schrijfwerk op aards niveau nooit wat waard worden, je kunt er geen klinkende munt uit slaan en die intentie heb ik ook niet. Geestelijke rijkdom is het allerbelangrijkst. Ik ben allang die mails niet meer, noch iets van mijn schrijfkunst, ik ben al aeonen verder.Naam:J.de Groot
Datum:17-05-2015
Bericht:@ Gabriëla

Zoals mijn goede vriend Jos Zuijderwijk eens schreef
(in memoriam helaas),
er valt soms nog een weg te gaan.

Voor hen wie dat begrijpt, uit welk oogpunt dan ook gezien...zeg ik, doe er je voordeel mee.Naam:Gabriëla Mommers
Datum:16-05-2015
Bericht:Wat ik ermee bedoelde. Je eerste reactie zei het al: het liedje van Billy Joel. Je kunt Honesty vervangen door Integrity en dan klopt het liedje nog steeds. Maakt dat eenzaam. Ja. Het maakt je in ieder geval niet populair.

Populair is meedoen met het roddelcircuit, lekker mensen afzeiken, vooral achter hun rug om. Ik ben echt niet heiliger dan de paus (is die heilig dan, maar zo gaat het gezegde), en ik zal best eens wat lelijks over iemand gezegd hebben waar die persoon zelf niet bij was. Niets menselijks is me vreemd.
Maar ik heb nooit echt aan die nationale hobby van mobbing mee kunnen doen. Als kind al niet. Werd een ander kind getreiterd, dan werkte dat bij mij altijd zo dat ik juist vriendschap met zo'n kind sloot. Dat waren vaak leuke kinderen, veel interessanter dan die populaire verwaande egotrippende pesters. Nee, populair was ik niet. Nooit geweest.

Kom ik hier op deze site, het lijkt verdorie wel een schoolplein. Je wil niet weten wat voor troep ik in mijn email krijg sinds ik hier mijn waardering voor jouw schrijven neerpen. Of ik wel weet hoe jij dit en hoe jij dat en dat je vroeger zus en dat je vroeger zo. De eerste keer dat dit gebeurde, stuurde ik het door naar de redactie. Of ze wel wisten welke s*h*i*t mensen in hun email krijgen als ze iets schrijven hier. Daarna heb ik dat soort emails steevast genegeerd.

Het was een tijdje stil. Tot nu. Want hoe haal ik het in mijn hoofd om voor jou een verjaardagspuzzel te maken. Of ik wel weet dat jij dit en dat en zus en zo. Links naar een andere site waar van alles en nog wat gebeurd is vorig jaar. Alsof er ergens iets op internet te vinden is over jou dat ik nog niet weet. Hele lappen tekst krijg ik in mijn email gekopieerd, met uitleg hoe ik het lezen moet, alsof ik zelf niet lezen en interpreteren kan. Man man man, je maakt wat los bij de mensen. En ze denken dat mijn email de nationale schijtbak is voor hun ongenoegen.

En dan moet ik hier lezen dat jij mijn mail blokkeert. Mij? Nee, dat wist ik dus niet. Ik dacht dat we het er gewoon over eens waren elkaar niet meer te mailen. Om redenen die verder niemand hier een mallemoer aangaan, jij en ik weten waarom. Geen uitleg nodig. En in dat licht snap ik de blok ook wel, ook geen uitleg nodig.
Maar ik schrok er wel even van. Ik heb jou dus niet geblokkeerd. Nee, zeker niet. Ik ben niet gek. Al je mails gekregen. Ik bewaar ze voor het nageslacht. Zeventig jaar na je dood mogen ze gepubliceerd worden. Worden mijn neefjes en hun kinderen er stinkend rijk van.

Zoals ze in een andere taal zeggen: You've got to take the good with the bad, smile with the sad, love what you've got, and remember what you had. Always forgive, but never forget. Learn from mistakes, but never regret.Naam:Joanan Rutgers
Datum:16-05-2015
Bericht:Wat bedoel je nou? Het is een compliment; dat jij dat associeert met eenzaamheid ligt misschien aan je diepere behoeften, maar die kan ik niet voor je oplossen.
Hou van jezelf en steek dat compliment van mij over je immense integriteit gewoon lekker in je zak!...Naam:Joanan Rutgers
Datum:16-05-2015
Bericht:'Honesty is such a lonely word!', zingt Billy Joel terecht.Naam:Gabriëla Mommers
Datum:15-05-2015
Bericht:Integriteit. Wat een eenzaam woord, Joanan.Naam:Joanan Rutgers
Datum:15-05-2015
Bericht:Ondanks onze ingebeelde ruzie over strijdkrachten en pacifisme en dat ik je mails geblokkeerd heb, begrijp ik nu maar al te goed hoe je barst van de integriteit!...
Tja, Toontje lager Hermans, die versimpelde humor versta ik nog steeds niet, ook niet na een krat Wieckse Witte!...Naam:Gabriëla Mommers
Datum:14-05-2015
Bericht:Geen zorgen, Joanan, niemand kan mijn mening over jou veranderen. Jij niet, hoe vaak je dat ook probeert, en anderen al helemaal niet.
Want al zijn we het soms hartgrondig oneens, en al zouden we elkaar soms achter het behang willen plakken, ik heb je onveranderd hoog, als schrijver, als dichter, en als mens.

Overigens kan ook niemand mijn mening over Toon Hermans veranderen. Ik vind zijn 'Lente me' op youtube zielsontroerend mooi. En ik heb warme herinneringen aan vroeger, als we met het hele gezin naar de shows van Toon keken, en van het lachen bijna in onze broek piesten. Limburgse humor!

Voor iedereen die boven de rivieren woont en dit niet snapt: eerst een stevige Wieckse Witte drinken en dan 'Snieklaas' (youtube) kijken!Naam:Joanan Rutgers
Datum:14-05-2015
Bericht:O jeetjedollemina, nou krijgt de redactie er ineens van langs met redactieregels, die ze zelf overtreden heeft.Naam:J.de Groot
Datum:13-05-2015
Bericht:De spelregels, te vinden onder de rubriek vragen.


Reacties:

Reacties op bijdragen zijn welkom: graag zo kort en krachtig mogelijk geformuleerd.

We zien graag dat de reacties een inhoudelijk karakter hebben.

Daarom vindt de redactie het verstandig dat je je reacties beperkt tot een maximum van 3 per dag.

'Groetjes' en 'lieve groetjes' (en bedankjes voor die groetjes!) en 'knuffels' vinden we voor de andere lezers van de site alleen maar irritant. Dit geldt ook voor bedankjes voor reacties.
Zaken die in een persoonlijke mail afgedaan kunnen worden, kan je in de visie van de redactie beter privé afhandelen.
Dit soort reacties wordt niet geplaatst. Dit geldt ook voor reacties met spel- of taalfouten en onnodige buitenlandse uitdrukkingen.

In een inhoudelijke reactie kan je beargumenteerd aangeven wat je aansprak in een bijdrage, waar volgens jou verbeteringen kunnen worden aangebracht etc.

Reacties zonder meerwaarde voor derden worden niet geplaatst.Naam:Mobar
Datum:12-05-2015
Bericht:Het lijkt me heerlijk om een schrijfverslaving te hebben, en terug te kunnen krijgen op een inhoudelijk sterk geschreven serie teksten van een enorme omvang. Alvast mijn felicitatie voor de vijfentwintigste (50) voor de jarige en voor de schrijfster van deze hartenkreet.Naam:Joanan Rutgers
Datum:12-05-2015
Bericht:Kijk maar uit, Gabriëla, die Joke (niets grappigs aan!) probeert je mee te slepen! 'Het goede voorbeeld geven?', dat klinkt behoorlijk pedagogisch en belerend, ik wed dat ze al het werk van Toon Hermans koestert. Ze probeert een bondje met je te sluiten en mij op die manier alsnog te vloeren, maar daarbij houdt ze geen rekening met mijn zwarte karate-band. Van mij mag je haar geloven, maar deze verjaardagsgroet is wat mij betreft maar tijdelijk verpest! Ze snapt niet dat literatuurkritiek een oude geschiedenis kent, die minstens zo belangrijk is dan de literatuur op zich. Neem alleen al de eerbiedwaardige Lodewijk van Deyssel, die in zijn taalgebruik veel verder ging dan ik, of Willem Frederik Hermans, die het werk van anderen met een vlammenwerper te lijf ging.
Een Jokkebrok en kabouter, die van schrijfreuzen wil winnen.
Overigens zie ik nog steeds het gouden cadeau blinken!...Naam:J.de Groot
Datum:10-05-2015
Bericht:Gabriëla ik stuur je een privé mail.
Lijkt me beter.

En J.R. is nog lang niet jarig hoor, moet je toch nog 15 dagen op wachten dus dat feestje komt wel goed.Naam:Gabriëla Mommers
Datum:10-05-2015
Bericht:Joke, je loopt hier een verjaardagsfeestje binnen en begint de jarige af te zeiken. Nota bene door hem te verwijten dat hij anderen af zou zeiken. En dat je vindt dat hij het goede voorbeeld geven moet.

Hallo? Doe jij dat dan? Nee!

Je verpest het hele verjaardagsfeestje met je rotopmerkingen over de jarige. Lekker dan!Naam:J.de Groot
Datum:08-05-2015
Bericht:Gabriëla, dat dit een schrijverssite is, heb je helemaal juist.
En ja, op Gedichten.nl komen ook inzendingen van personen voor die er iedere dag een gedicht plaatsen, ook dat is juist. ( maar niet op div. tabbladen tegelijk.)
Veel inzenders daar doen dat geheel vaak geruisloos. En waarderen elkaar ook vaak, en de toon van een/de reactie(s) geven is daar vaak ook vrij mild.

Dat kan ik niet altijd zeggen van J.R.
Als er een ruziezoeker is, is hij het wel.
Hij noemt zichzelf een: meester-strateeg.
Kan goed zo zijn. Maar dat geeft hem niet het recht om anderen op zijn 'meesterlijke' manier te beledigen, respect moet van twee kanten komen.
In reacties naar anderen toe is hij soms liefdevol
maar dikwijls ook heel bot en kwetsend.
---Je bent zomaar dement of je hebt alzheimer bij hem---.

Als iemand denkt dat hij de hoofdmeester is, moet hij ook het goede voorbeeld geven.
En een 'Grote' schrijver, dat moeten anderen mensen van iemand vinden, niemand kan zichzelf daar simpel toe uitroepen!

Maar weet je Gabriëla, zijn schrijfverslaving is waarschijnlijk voor hem veel zwaarder/erger dan voor de lezers.
Dus waar hebben we het over, niet waar?Naam:Gabriëla Mommers
Datum:08-05-2015
Bericht:Ik ben het even spuugzat, en aangezien dit mijn eigen hartenkreet is, en dus MIJN RUIMTE, gooi ik het er lekker even uit.

Want op de aanverwante site gedichten.nl worden IEDERE DAG tientallen inzendingen geplaatst, vaak tien of meer per rubriek, met schrijvers die dagelijks inzendingen sturen, soms zelfs meer per dag, en NIEMAND die zich daaraan stoort. Sterker nog, er wordt juist leuk op elkaar gereageerd!

Echter, de enige die hier iedere dag een stuk schrijft, wat echt wel een prestatie mag heten, wordt door anderen steeds maar weer aangevallen, vaak ook nog laf anoniem, of door mensen die zelf bijna nooit iets schrijven, en die door een of andere rare kronkel denken dat ze daarmee 'ruimte' geven aan anderen of zoiets.

Dit is een schrijverssite! Die is bedoeld om te schrijven! Er is ruimte zat! Dus hou op met je kinderachtige gezeik en schrijf zelfs eens wat!Naam:Gabriëla Mommers
Datum:08-05-2015
Bericht:@Joke: Je negatieve veelschrijverij in deze draad over de jarige, overspoelt de feestelijke ruimte van mijn hartenkreet. Gelieve daarmee te stoppen.
(Met andere woorden: ga lekker ergens anders ruzie maken.)
Bij voorbaat dank!Naam:Joanan Rutgers
Datum:08-05-2015
Bericht:Grootheidswaanzin is alleen mogelijk bij mensen, die daadwerkelijk geen grote, literaire dingen leveren en er toch prat op gaan.
Nederlanders onthoofden giraffehoofden het liefst zo snel mogelijk, want doe maar gewoon en verbeeld je maar niks. Het was al gewaagd om het woord 'meester-strateeg' te gebruiken, maar gezien mijn staat van dienst is het niet ongepast om mijzelf eens op de borst te kloppen, iets wat Nederlanders ook al niet lusten.
In België en Frankrijk worden schrijvers op een schild gehesen, in Nederland worden ze het liefste in de grond getrapt. Mijn grondhouding is absolute nederigheid, o.a. geleerd in het klooster, en als je zou weten welke weg ik heb afgelegd om tenslotte eindelijk wat aan te slaan, dan zou je heel wat tonen lager krijsen.

Zelfs míjn inzendingen worden niet allemaal klakkeloos geplaatst, mocht je giftigheid daar iets aan hebben.
Je huichelarij wordt onderstreept door je laatste quasi-hartelijke zin en daarom neem ik jouw felicitatie zeker niet aan!Naam:J.de Groot
Datum:07-05-2015
Bericht:@J.R.
Op je 1e mededeling meester-strateeg, mag jij jezelf een meester vinden, ik denk meer aan -grootheidswaanzin-.

Op je 2e antwoord/vraagstelling, nee ruimtegebrek dat is er niet, maar elkaar de ruimte gunnen, even ook in beeld te komen met een inzending zonder altijd direct door een veelschrijver overspoeld te worden is voor anderen inzenders misschien ook wel eens leuk.
Jouw manier van het etaleren van je grootheid is ook op een andere site niet echt goed gevallen.
(of je soms gelijk had is goed mogelijk, maar je manier hoe je daar tekeer ging was niet echt zo -meesterlijk-).
En ben je daar dan ook geblokt.
Jammer, je maak het jezelf zo moeilijk.

Toch een fijne verjaardag straks.Naam:Joanan Rutgers
Datum:07-05-2015
Bericht:Het maakt niet uit, lieve Gabriëla, je intentie blijft onverminderd uitstekend. Het is inderdaad een foutje in die hartenkreet, die je hebt opgediept. Mijn tijdschriftenhistorie had zekerheid geboden, maar dat is inmiddels passé. Overigens is mijn biografie op Gedichten.nl correct. Ik ben inderdaad een Tweeling, zeer sociaal en net als mijn charmante, bloedmooie tweelingzuster Marilyn Monroe.Naam:Gabriëla Mommers
Datum:06-05-2015
Bericht:Heb ik weer! Wil ik iemand verrassen, ben ik te vroeg! Toch staat in je hartenkreet 'Boterdiep 5, Bedum' van 8 mei 2011 dat je op 5 mei geboren zou zijn. Waar we nu van kunnen concluderen dat het een tikfout moet wezen. Enfin, nu weet je in ieder geval dat we je een fijne verjaardag wensen, kun je daar alvast twee weken lang van genieten!

Geen stier dus maar een tweeling.
Geen 4 dus maar een 6.
Het maakt wel verschil!
Maar een Chinese slang blijf je...Naam:Joanan Rutgers
Datum:06-05-2015
Bericht:Tja, Jokkebrok de Groot, mijn literaire intenties lopen nu eenmaal de spuigaten uit! Sinds wanneer wordt een meester-strateeg omwille van middelmatigen met zogenaamd ruimtegebrek gevraagd om te dimmen?...Naam:Joanan Rutgers
Datum:06-05-2015
Bericht:Op 25 mei 2015 word ik echt vijftig jaar en ik ben dan ook nog nooit zo vroeg gefeliciteerd. Hartelijk bedankt, Gabriëla en Günter! Ik woon hemelsbreed iets van duizend meter van Tania Kross vandaan, ontdekte ik laatst via via. En mijn buurman werkt bij Weleda, net zo belangrijk. Een ex-stadsdichter werkt daar ook. Ik ben te elitair voor die functie en te ongemakkelijk, om niet te zeggen autistisch. Gezien het leesaantal van deze Hartenkreet, lijkt me deze reactie wel gewenst.Naam:J.de Groot
Datum:05-05-2015
Bericht:Johanan dit is dus geen enkele puzzel hier voor mij, ik weet dat wij elkaar uit de weg gaan.
Ik ben het ook vaak niet eens met de manier waarop jij jezelf profileert op deze site
(of op anderen sites).
Je hebt zeker veel kennis van ingewikkelde onderwerpen. Alleen je schrijft niet alleen, maar je bent ook vaak aan het... spuien. (overdaad schaadt) dat is niet aangenaam voor andere inzenders. Geef elkaar een beetje de ruimte.
Toch weet ik ook dat jij een warm hart hebt.
Dus ook van mij: PROFICIAT, met je 50e verjaardag.Naam:Günter Schulz
Datum:05-05-2015
Bericht:Hij oogt jonger, Gabriëlle, en hij heeft op deze site tot nu toe al ruim 2460 inzendingen geplaatst. Ook ik feliciteer hem van harte met het bereiken van zijn vijftigste verjaardag en wens hem nog vele creatieve levensjaren toe.
Geef je reactie op deze inzending:

Naam:       E-mail:  

Bericht:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)

vragen  |   links  |   zoek  |   contact  |   disclaimer  |   inhoud  |   rijmwoordenboek  |   gedichten.nl