Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De breuk

Het liep al een poosje niet, zoals het lopen moest, maar niemand kan vertellen hoe alles dan wel "lopen" moet en zo wordt de laatste ruzie definitief. Hij probeert nog te praten, zij loopt minzaam lachend weg.
Uitgepraat, hij mompelt nog wat tegen een dichte deur. Dat was het voor vandaag

Dacht hij!
Hij slaapt in het grote bed, alleen. Zij slaapt bij een kind op een matras op de grond. Hij staat de andere morgen op en vertrekt naar z'n werk.
Niets vermoedend!

Aan het einde van de werkdag stapt hij hun huis binnen, vindt het er stil maar dat is op zich niet zo vreemd, de kinderen zijn naar school en zij nog op haar werk, denkt hij!
Dan valt zijn oog op een lege plek: verroest, waar is de vogel, waar is de kooi? Hij kijkt verder en merkt dat er spullen weg zijn.

Paniek slaat toe.
Waar zijn ze, waar blijven ze en wanneer het avond wordt weet hij: ze komen niet terug, maar: waar zijn ze?
Het duurt dagen voordat ie een berichtje ontvangt van zijn kind, met de woorden "pap, alles is goed en ik kom snel naar huis"; voor hij kan antwoorden, staat de telefoon alweer uit!

Het is een drama een ongekende beslissing van slechts één ouder die ervoor zorgt dat het leven van drie personen compleet ontwricht is.
Met als inzet: de kinderen.
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en verloopt de communicatie moeizaam, maar vader ziet zijn kids weer, kinderen die de tol betalen omdat de moeder vond....,
Schandalig!

Schrijver: An Terlouw, 31 augustus 2017


Geplaatst in de categorie: huwelijk

4.7 met 3 stemmen 2.327



Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
4 september 2017
Email:
hmessielive.nl
De oorzaak van deze scheiding mag onbekend blijven. Maar daarbij heeft de moeder te snel beslist en mocht zij wel een beter gesprek met vader hebben over de omgangsregeling van hun kinderen.
Naam:
Lettersmid in Ruste
Datum:
1 september 2017
Schrijnend, triest en helaas ook zo herkenbaar; en toch vliegt er een benauwend gevoel naar je strot als je, als lezer, de situatie visualiseert tijdens het lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)