nederlands.nl
Gebruikersnaam of e-mail:  Wachtwoord:    Registreren

Top-3 dagcolumns
1.
2.
3.

Top-3 beweringen
1.
2.
3.

Top-3 verhalen
1.
2.
3.

Top-10 hartenkreten
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.gedichten.nl


Garnier Projects
Welkom op Nederlands.nl


Er zijn in totaal 22.955 inzendingen gevonden.

De Illusie Van Educatie

afbeelding
Waar zullen we vandaag over nadenken? ;)
Welke existentiële kwestie resoneert op dit moment met onze denk filamenten?
De keus is gevallen op 'de illusie van educatie'.
Nu we (door de interventie van een Voorzienige God) in een rijke buurt wonen (wij arme sloebers), te midden van de fijne fleur...
Lees meer...

Schrijver: Ton Hettema, 23-09-2017


afbeelding
Hoera dat tientje extra eigen risico gaat niet door.
Blaas de trompetten, koop gebak, kus Stalbrand Buma en
buig voor deze sigaar uit eigen doos.
Het is de aloude truc; even bang maken, reuring afwachten, vervolgens de keutel intrekken en het volk ligt weer te kwispelen aan je voeten. Maar...
Lees meer...

Schrijver: Niek Kalberg, 23-09-2017


Jouw spleen won het van jouw dichtpassie

afbeelding
(voor George Edward Stachura (1937 - 1979))
Je bent geboren op 18 augustus 1937 in Charvieu, Frankrijk. Jouw ouders waren Poolse emigranten op zoek naar werk, genaamd Stanislaw en Jadwiga Stachur. Je was hun tweede kind. Als kind toonde je veel talent voor tekenen. Op jouw negende schilderde je de...
Lees meer...

Schrijver: Joanan Rutgers, 23-09-2017


Hudson's Bay: Een horrorscenario?

afbeelding
Wie is er nu in feite van onder de indruk dat in het hart van de stad razendsnel de kolos van "Hudson's Bay" is verrezen met haar metershoge spiegelende ramen?
Wie denkt nu nog het grote geluk te vinden tussen de schappen met luxueuze en "gelikte" artikelen, wie denkt nu nog het geluk te kunnen...
Lees meer...

Schrijver: I.Broeckx, 23-09-2017


Een duur etentje

afbeelding
''Hé Janus, wanneer ga je de gang nou eens verder behangen, veertien dagen geleden begon je ermee, maar na twee banen was je al moe en ze zaten nog scheef ook. Ik heb wel gelachen ouwe, toen die tweede baan van boven losliet en die om je kop heen draaide. Ik ben wel een kwartier bezig geweest om je...
Lees meer...

Schrijver: kees niesse, 23-09-2017


afbeelding
Wat een grootse renner is Tom Dumoulin!
Wat heeft Tom Dumoulin veel geïnvesteerd in zich zelf om zo ver te komen: wereldkampioen tijdrit, waarbij hij 31 kilometer op een lastig en nat parcours heeft afgelegd binnen 3 kwartier.
Reageer...

Schrijver: Victor S., 21-09-2017, Beoordeling: 10.0 (4)


Romantiek als energiebron

afbeelding
Als schrijver van een internetroman over een onzekere man op zoek naar liefde had de donkerblonde Bjarne zich schuldig gemaakt aan enkele ernstige schendingen jegens de waarheid.
Zo waren vampieren geen keurig opgevoede dames die in de geestelijke gezondheidszorg werkten, maar vleermuizen die in...
Lees meer...

Schrijver: Bjarne Gosse, 21-09-2017, Beoordeling: 9.00 (2)
Laatste nieuws:

Naam:Nieuwsredactie
Datum:10-01-2017

Bericht:Arnon Grunberg wint Gouden Ganzenveer

Arnon Grunberg heeft de Gouden Ganzenveer 2017 gewonnen. Dat heeft voorzitter Gerdi Verbeet van de Academie De Gouden Ganzenveer gisteravond meegedeeld.
Grunberg is journalist en schrijft ook gedichten, toneel en romans.

De Gouden Ganzenveer wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die een bijdrage heeft geleverd aan het geschreven woord en die bijdraagt aan het maatschappelijk debat.
Vorig jaar won hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer Xandra Schutte de prijs. Andere winnaars waren Geert Mak, Adriaan van Dis en Remco Campert.

De Academie De Gouden Ganzenveer bestaat uit personen uit de kunstwereld, wetenschap, politiek en bedrijfsleven. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 1955 en wordt sinds 2002 jaarlijks toegekend.

De prijs wordt op 6 april uitgereikt.

afbeelding


Naam:Redactie
Datum:16-12-2016

Bericht:Onze oud-columnist George Knottnerus
publiceerde via Uitgever Gopher de thriller 'Doodsangst' (ISBN 97890517994) (235 pagina’s) voor een alleszins redelijke prijs van € 17,50.
De redactie beveelt dit boek liefhebbers van een spannend boek graag aan.

afbeelding


Naam: Raadselige Roos
Datum:12-06-2016

Bericht:‘Vliegen op eigen vleugels’

is het nieuwe thema van de 24e editie van de oudste schrijfwedstrijd Raadselige Roos in Zuid-Nederland. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray.
Het thema ‘Vliegen op eigen vleugels’ is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Zoals bij elke wedstrijd geldt een aantal spelregels. De spelregels staan vermeld in het Reglement: www.literaircafevenray.nl, webpagina: Raadselige Roos. De inzending in het Nederlands mag niet eerder gepubliceerd zijn. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig c.q.afkomstig uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Zeeland en Nederlandstalig België kan meedoen.
De inzendingen stuur je naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl onder vermelding van je naam en woonplaats.
Doe dit vóór 1 oktober 2016: een gedicht in 50 tot 150 woorden of een verhaal dat uit 500 tot 1500 woorden bestaat. Dan maak je kans op een publicatie in een vernieuwde uitgave van de bundel Raadselige Roos 2016.

De prijzen bestaan uit een oorkonde met een juryrapport, een boekenbon, een bos rozen en de publicatie in de nieuw uit te geven bundel.

Prijsuitreiking
Op zondag 22 januari 2017 is de officiële prijsuitreiking van de Raadselige Roos 201 door burgemeester van Venray, Hans Gilissen.

raadseligeroos@literaircafevenray.nl
www.literaircafevenray.nl -> Raadselige Roos -> Reglement

afbeelding


Naam:Redactie
Datum:04-12-2015

Bericht:De Gouden Ganzenveer – die jaarlijks naar een persoon of instelling gaat die veel heeft betekend voor het geschreven woord in Nederland – is nu toegekend aan Xandra Schutte.
Xandra heeft veel geschreven over feminisme, kunst en literatuur.
Ze was hoofdredacteur van Vrij Nederland en redacteur van literaire tijdschriften.
Sinds 2008 is zij hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.
Andere prijswinnaars waren o.a. Geert Mak, Remco Campert, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman.
De prijs wordt op 21 april 2016 uitgereikt in Amsterdam.
Van harte, Xandra!

afbeeldingVorige  1-4  Volgendevragen  |   links  |   zoek  |   contact  |   disclaimer  |   inhoud  |   rijmwoordenboek  |   gedichten.nl