Inloggen

Alle inzendingen over Alexandrië de Kroll

1340 resultaten.

Sorteren op:

Een soort Hans Klok of toch een spiritist?

beschouwing
1.0 met 1 stemmen 32
...1858 trouwde je met de 17-jarige Alexandrië de Kroll, een adellijke Russin, en jullie kregen zoon Gregoire. Alexandrië overleed in 1862 aan tuberculose. De scheikundige William Crookes onderzocht jou en hij vond dat je door psychische kracht opereerde en niet door geesten. Een uit zichzelf...

Verborgen en toch verschenen

beschouwing
2.0 met 4 stemmen 284
...precies op de dag van je zeventigste verjaardag. Je bent begraven in het familiegraf op de Griekse begraafplaats van Alexandrië.

Als protest tegen Hitler's kornuiten?

beschouwing
3.2 met 5 stemmen 130
...inmiddels aartsbisschop, was bij je begrafenis aanwezig. Op je grafsteen staat 'stilte'. Je dochters erfden je huis en in 1989 werd het bewoond door het Historisch Archief van het Benaki Museum.

Hoera een kind!

verhaal
1.9 met 38 stemmen 3.322
...naar het geslacht. Toch zou ik mij beter voelen bij ‘Hoera een kind!’, eventueel met de toevoeging ‘een meisje/jongen’.

Op geen enkele plaats van de wereld kan ik mij vestigen

beschouwing
4.0 met 4 stemmen 44
...bent op 2 juni 1970 in Milaan door een longontsteking overleden. Je werd 82 jaar en je bent op de begraafplaats Campo Verano in Rome begraven.

Dankzij een filantropische kunstkoningin

beschouwing
2.8 met 4 stemmen 56
...zeventig jaar en je bent begraven op de zuidelijke kant van de Franse Berg. Twee jaar later werd Anton naast jou begraven. Later is de as van Sam en zijn vrouw Ethel apart bijgezet. Op je graf staat 'Ik geloof aan het volmaakte van al het gebeuren'.

Nazomeren

dagcolumn
4.1 met 10 stemmen 498
...taalgebied het geval zal zijn…? Erwin Kroll en zijn collega’s zijn daar niet erg optimistisch over. Ik ga dat in ieder geval niet in dit deltagebied uitproberen, want de komende weken ben ik weg, weg van de bewoonde wereld, weg van de parlementaire ‘beschaving’, weg van de...

De Gewone Vrouw (2)

column
3.6 met 8 stemmen 69
...omdat wij toen nog naar profeet Erwin Kroll keken. Je weet wel, die man, van wie God dacht: ach gut, de haren zijn op dus dat wordt vroeg kaal, maar als compensatie krijg je een dubbele portie handen.’ Een als een gewone vrouw uitziende vrouw (simpel taalgebruik en ze leest de...

Pascha

dagcolumn
2.8 met 4 stemmen 611
...publicaties links liggen. Waarom? Die kun je allemaal scharen onder de categorie NEPNIEUWS

In Hemingway-stijl euthanasie gepleegd

beschouwing
4.3 met 3 stemmen 62
...mond. Je was tevens zwaar depressief, omdat je jongere broer in Queensland was overleden. Je werd 30 jaar.

Lou Doillon - Places

beschouwing
4.0 met 3 stemmen 73
...gezicht van het modehuis Givenchy. Ze poseerde ook voor de Pirelli-kalender, het jeansmerk Lee Cooper en voor het modehuis Chloé, in 1952 opgericht door wijlen Gabrielle Hanoka, geboren in Alexandrië.

Een begenadigd unicum

beschouwing
-0.2 met 5 stemmen 30
...aan een beroerte. Daarna verscheen je laatste roman 'Maurice', over homoseksuele liefde, in 1987 verfilmd door James Ivory.

Roomse hekserij als heilsweg

beschouwing
2.6 met 5 stemmen 61
...stikte je na je laatste woorden 'Mijn Jezus, barmhartigheid!'. Daarbij lag je in de liefdevolle armen van zuster Veronica.

Vanwege Multiple Sclerose jouw droombruid opgegeven

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 42
...jou twee uur viool kwam spelen en zingen. Jij huilde van pure blijdschap. Jij werd 48 jaar en jouw ontzielde lichaam is in de Bellu Cemetery begraven. Jij bent naast Ioan Andreescu, Gheorghe Petrascu en Theodor Pallady begraven.

Wijze, erotische hogepriesteres

beschouwing
0.9 met 12 stemmen 970
...Buffalo) had, maar dat is door jullie allebei ontkend. Je speelde in de film 'The Book of Life' van Hal Hartley de rol van een moderne Maria Magdalena. In 2011 verscheen je album 'Let England Shake', waarvoor je nogmaals een Mercury Music Prize ontving.

WREEDHEID EN VERNIELZUCHT

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 131
...grond, maar de hedendaagse spirituele leraren doen hun best die te vinden.

De bijzondere hoogleraar Daniël Heinsius uit Leiden

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 44
...leeuw. De kwartieren zijn: Rutgers, Muys van Holy, Hoevenaar en Van Riebeeck. Ik vermoed dat het kwartier met de gouden korenschoof van Rutgers is, omdat ik die familienaam met Ruth en gerst associeer.

Paardenvijgen

verhaal
3.8 met 13 stemmen 2.136
...bekeuring gekregen”, zei ze kwaad terwijl ze voor de zekerheid aan haar handen rook…

Miskend!

verhaal
4.1 met 9 stemmen 924
...zwijgen van zijn kant is meer dan goud waard! Toen het gesprek afgelopen was moest ik me weer bij de les bepalen: “O ja, we zijn miskend! Miskend!”

De Kerststal

verhaal
3.5 met 12 stemmen 1.922
...in de keuken schoon te maken. Een pan met worteltjessoep was van het gasfornuis afgesodemieterd… Vrolijk Kerstfeest!!!

Dichter des Vaderlands

verhaal
2.7 met 16 stemmen 1.273
...wij wel meer bedrogen: Wij zijn op reis, zo menen wij En maken voortgang zienderogen, Doch richten wij de blik opzij Dan staan wij stil en onbewogen. Het leven gaat aan ons voorbij.

Zilte baren

verhaal
3.4 met 13 stemmen 2.159
...te ontlopen, een plek van droefgeestigheid die mijn ziel in stilte deed lijden…”

Oproep van een oliebol

dagcolumn
3.0 met 3 stemmen 291
...steeds uit dezelfde stof als waarmee onze lieve Heer mensen maakt: Zelfrijzend Bakmeel. Deelt u mij ook dit jaar weer met uw armen?
de Columniks21 december 2007Lees meer…

Doemdenken

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 340
...roken. Als de tabak straks zo duur wordt dat ik het niet meer kan betalen, zal ik langs de kant van de weg uitlaatgassen inhaleren of bij de schoenmaker lijm snuiven. Het ongebreidelde optimisme in de mens kent namelijk geen grenzen. En wat is het geweldig dat er dan mensen zijn die jou kunnen...
de Columniks31 december 2007Lees meer…

kroniek van een aangekondigde sloop

hartenkreet
3.8 met 5 stemmen 335
...allemaal bij het rouwproces. Benieuwd of ik bestand ben tegen de schok vanavond, de torenloze tijd.

Hoe smaakt een meisje van 17?

verhaal
3.3 met 7 stemmen 343
...vonden... Heaven up here is halverwege als de muziek plotseling eindigt. Mijn vriendin heeft het geluid uitgezet. "Ik zet de muziek even af, Chris. Wil jij een toetje? Wat een koleremuziek trouwens. En wat zit je daar te grijnzen?"

Laura

hartenkreet
3.6 met 14 stemmen 1.348
...De oma van Laura? Dat is een geruststellende gedachte. Het tumult in mijn maag zakt. Ik schakel de tv uit, zoek mijn bed op en val in een diepe slaap.

Wilders volgens de wetenschap

beschouwing
2.0 met 10 stemmen 328
...'Niet Niks' als jongerenbeweging overging. De politiek is immers kortademig.

stem lokaal?

dagcolumn
3.4 met 5 stemmen 187
...Kramer na de verkeerde bocht: je doet je best, maar het verandert niets aan de uitkomst!

De boze wolf

hartenkreet
3.1 met 10 stemmen 633
...sterkste dan wint. Ik heb een hekel aan de boze wolf, met dat ongewassen harige lijf en die kwijlende bek. Bah! Ik heb een hekel aan die boze wolf.
Meer laden...