Inloggen

Alle inzendingen over Ge

57 resultaten.

Sorteren op:

Als Zwitserland neutraal

hartenkreet
5,0 met 1 stemmen 64
... Hoewel, gerechtvaardigd...? Het 7de gebod werd destijds met voeten getreden...!

"Asking only workman's wages I come looking for a job" (Simon and Garfunkel)

hartenkreet
1,0 met 1 stemmen 40
...inlichtingen verstrekt te hebben, ben ik aangenomen om boodschappen te gaan doen voor eenzame ouderen na hun ziekenhuisopname (de eenzaamheid; de grootst denkbare kwelling en gruwel voor velen, woekert, woedt en floreert in de samenleving; het is de pest, de kwelling en de marteling van de...

De straatkat

verhaal
3,1 met 40 stemmen 2.004
...de kou niets meer uit, ik ben immers warm van binnen. Het voelt alsof er in mij een kaars is aangestoken, een kaars die nooit meer uit zal gaan.

Vera

verhaal
1,5 met 4 stemmen 822
...om vijf uur haar brokjes. Begin me nu toch wel ongerust te maken. Zo'n poes op leeftijd, je weet maar nooit. Jij was de hele dag in de tuin aan het werk. Leek ze ziek, kotste ze of kroop ze weg?’ ,Nee, dat niet. Maar ze zeurde wel vreselijk, liep mij steeds voor de voeten en vroeg voortdurend...

Een man alleen

verhaal
2,0 met 12 stemmen 1.480
...gevonden." Ik verwonderde me en dacht tegelijkertijd: dat is pas echt geluk!

Een interessante casus

verhaal
4,0 met 7 stemmen 422
...onderlegde bloglezer die wat weet. Iets wat verder reikt dan komkommer of wortelen. Die in mij een geen hopeloos geval ziet maar een interessante casus. Misschien ook niet. Maar hoop doet leven.
jorrit 2 okt. 2007Lees meer…

Slapende rijk worden

beschouwing
1,2 met 4 stemmen 721
...belagers van toen en van de daken roepen: “God leeft nu! En ik mag hem uitgeven”.

Vondeling

verhaal
4,5 met 2 stemmen 380
...‘Alsjeblieft. We zijn niet zo van kom maar binnen. Eerst de kat.’ ‘Kat?’ ‘Uit de boom kijken.’ Een verwarrend mens. Ze draaide zich om. ‘Tinus! Laat maar.’ Tegen mij: ’Nou kerel, tot ziens dan maar weer. Hou je haaks.’ Terwijl ik weg liep, riep ze me nog achterna:...

Gek genoeg

hartenkreet
3,8 met 8 stemmen 268
...zomaar voorbij, moet je verder, in je kop zit die opmerking van je moeder: "Doe maar gewoon". Ik mis dat mensje.
Fred 5 jul. 2010Lees meer…

Een andere dimensie?

hartenkreet
4,2 met 4 stemmen 220
...na deze intens bovennatuurlijke ervaring, niet kan beantwoorden. Wel ben ik van mening dat de menselijke geest tot veel meer in staat is dan wij waarschijnlijk ooit zullen weten.

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 127
Om een gezond gewicht te behouden, moet bewegingsonderwijs elke dag een uur op het rooster staan bij pubers

bewering
3,0 met 3 stemmen 118
Multiculti is mislukt, aldus diverse politici en prominenten. 'Opsporing verzocht' stond er vanavond overigens weer eens gekleurd op. Als ik nu zou moeten stemmen zou het waarschijnlijk 'blanco' worden.

Geestelijk kapotgemaakt

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 1.319
...Yelabuga, echter zonder naspeurbaar graf. Georgi is als militair gesneuveld en Ariadne heeft gezorgd dat je werk verder werd verspreid.

bewering
3,7 met 21 stemmen 1.088
Het is zinloos om iemand die nooit luistert te verwijten dat hij nooit luistert.

Hemel monologen (1)

dagcolumn
4,2 met 84 stemmen 305
...moorden op aarde ook uitroeien. Zijn er vergaderzalen in het hiernamaals? Waarschijnlijk niet. Dus moeten we hier vergaderingen zien te vermijden. En zeker ellenlange. Heb je na je dood pinpassen of chipkaarten nodig? Hopelijk niet. Maar je zult zien: kom je bij de hemelpoort, stuurt Gabriël je...

Het stulpje moest afgebroken worden

verhaal
5,0 met 1 stemmen 126
...verzorging in een tehuis beter voor haar zijn. Zou het niet beter voor je zijn Klazina, had ik nog tegen haar gezegd, maar dat wees ze af. ''Ik blijf hier tot mijn dood'', zei ze.

bewering
3,4 met 13 stemmen 290
Beleef mijn schaduw, wees mijn lamp, verlicht mijn pad, schemer van begrip, brand fakkels bij mijn duisternis, zend zonnen naar mij alleen, opdat ik niet verbrand, maar slechts gloei, van genot en eigendunk, want vrouwen blijven meisjes, ook in spelletjes.

bewering
2,7 met 7 stemmen 814
Het is mijn bereidheid, om alles te geven wat erin zit. Alles in diep geloven, in diep weten en willen beleven. Alles voor goedheid en liefde versus kwaadaardigheid en woede, velerlei vormen en manieren. Teneinde liefdevol leven en vrede op aarde te dóen leven en geven.

Allah ziet alles

dagcolumn
4,0 met 1 stemmen 143
...hij. Ik weet hier geen antwoord op, dus ik knik hem nog maar eens bemoedigend toe.

Mijn lichtgroene ogen: beschadigd?/("Als lichten mild mijn ogen niet meer drenken......(Frederik van Eeden)"

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 78
...van de bomen in zomertooi, waarvan ieder afzonderlijk blaadje zich scherp aftekent tegen de achtergrond van de huizen......

Kwelgeest (1)

dagcolumn
4,3 met 6 stemmen 151
...euro apart. Van dat geld koop ik bloemen bij een tankstation. U krijgt ze van me. Achtentwintig jaar gedeeld door zeven euro. Hoeveel is dat per jaar meneer Reerink?

Stijlloos

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 1.033
...maar absoluut zonder consternatie. Hij wou het eventueel ooit bespreken. Wanneer hij dat toonloos gevoelsneutraal kon. Ook - en juist -met Agathe.

Uit de herinneringen van een mishandeld kind.......

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 76
...beroerden en mijn hele leven herinnerde ik mij de zachte hand van de arts om mijn pols, eens. De lichten, de dekens, de regen, de omhelzingen en de hand van de arts waren voor mij symbolen van de veiligheid, van de zachtheid, die ik nooit de mijne had kunnen noemen....

Een gang naar Canossa?/Terugkeer in mijn slakkenhuis......

hartenkreet
4,7 met 7 stemmen 2.738
...spijt me nauwelijks. De "eurotekens" heb ik niet in mijn ogen: in mijn stille, meditatieve afzondering kunnen voor mij andere bloemen bloeien, andere vruchtdragende gewassen opschieten, zoals daar zijn de vruchten van de stilte, van de eenzaamheid, van de filosofie, van de poëzie,...

bewering
3,0 met 8 stemmen 132
Aan veel dingen in het leven hangt een emotioneel gewicht.
ria11 mei. 2015Lees meer…

Een vrolijk freuletje?

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 60
...deur van dit broeinest van achterklap, beledigingen, ongebreidelde lompheid en wat dies meer zij opgelucht dichtsloeg om er nooit in weer te keren.....

een mens is niet meer waard dan zijn acties

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 328
...mens is niet meer waard dan zijn acties. Geen woorden maar daden. In leugens baden. Onder gedompeld. Je geloofwaardigheid kwijt. Een mens is niet meer waard dan zijn acties, Dat is een feit.

bewering
3,9 met 7 stemmen 67
Het moet ons een bron van grote zorg zijn dat steeds meer gezinnen langdurig onder de armoedegrens moeten overleven in een welvarend land als het onze.

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 35
...en eenvoudige handelingen zal er misschien weleens meer gemakzucht in de menselijke geest kunnen komen.

Woorden (De Confrontatie)

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 238
...volwassen wereld. Het tegenovergestelde van wat ik wilde, gebeurde. Ik zag zijn teleurstelling. En dus geen blijdschap om mijn wijsheid te genieten van het fietsen. Hij had zo'n zin om nog straks nog meer met zijn papa te doen. En ik maar bezorgd zijn, om de toekomst.
Meer laden...