Een ochtendwandeling door Haarlem heeft mij dorstig gemaakt. Aan de bar van het café is nog één kruk vrij. Voor het middaguur gebruik ik in principe geen alcohol en bestel een frisdrankje. Naast mij staart een man naar een leeg kelkje. Op mijn “goedemorgen”, werpt hij een blik op mijn...
Na het nuttigen van enkele duizenden glazen wijn in de verhouding 80% rood, 15% wit en de rest rosé, moet ik tot mijn niet geringe spijt constateren nog steeds geen wijnkenner te zijn. Er mag derhalve nog slechts één kwalificatie gelden: liefhebber!
Echte kenners bedienen zich uit de aard der...
In mijn persoonlijke strijd tot innerlijke opruiming ben ik nu aanbeland bij de Brugse Zot. Dit donkerbruine bier wordt vanaf 1856 door brouwerij De Halve Maan in het middeleeuwse stadscentrum van Brugge gebrouwen. De normale prijs in 1,69 euro en de laatste tijd is het bij AH verkrijgbaar voor...
Ik bestel een Roussa bij de stand van brouwerij St-Feuillien. Ik doorzoek vijf keer achter elkaar al mijn zakken. Geen muntje te vinden. Vijf minuten daarvoor moet ik in al mijn enthousiasme vergeten zijn de gele plastic drankmuntjes van de tafel te pakken. Nog geen druppel op en nu al van de...
Je komt wat tegen als je opeens besluit om te stoppen met volksverslaving nummer één, de alcohol. Binnen en buiten jezelf. De alcoholdemonen zijn bijzonder slim en ze hebben een meerderheid aan verslaafde verdedigers, die allemaal in de bres springen om alcohol-afvalligen op andere gedachten te...
Wij Hollanders worden kaaskoppen genoemd, maar statistisch gezien eten de Fransen meer kaas dan wij. Ze zijn vooral dol op de smeuïge, vette camembert uit Normandië, als ik Ilja Gort gortdroog mag geloven. De brie bekoort hen eveneens. Op toastjes of zo uit het vuistje.
Ik heb mij wel eens...