start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Welkom op Nederlands.nl


Er zijn in totaal 24.138 inzendingen gevonden.

Trust Trumps Truths

afbeeldingHij is mogelijk de meest betrouwbare president ooit. Tot nu toe is hij zo duidelijk als wat. Het enige wat je met Trump moet doen is alles wat hij zegt omkeren.
Hij doet het zelf ook. Het is niet de eerste keer dat hij deze week eerst zijn geheime diensten tot het bot toe beledigt door aan te geven...
Lees meer...

Schrijver: Jan R. Lønsing, 19-07-2018, Beoordeling: 10.0 (1)

Er wacht ons een grote wespenplaag

afbeeldingDe opwarming van de aarde heeft nare natuurverstoringen tot gevolg. Talloze insektensoorten zijn al definitief uitgestorven door de massavervuilingen van de meest aardebedreigende diersoort, de ontaarde mensheid. In China zijn onlangs zo'n zeven zeer zwaarvervuilende fabrieken ontdekt, die de aarde...
Lees meer...

Schrijver: Joanan Rutgers, 18-07-2018

Het medium Elisa Namaste

afbeeldingIk ben al enkele maanden flink in de ban van de begaafde genezeres Elisa Namaste, die in 1990 als Elisa Anni Lisette Nielsen in Holstebro in Denemarken geboren is.
Ik kwam haar tegen op Facebook en nadat ze mijn FB-vriendin was geworden, ben ik mijzelf meer en meer in haar gaan verdiepen. Zij...
Lees meer...

Schrijver: Joanan Rutgers, 17-07-2018, Beoordeling: 8.00 (1)

Doodsangst in het Pannenkoekenhuis

afbeeldingDe hitte geselde de wereld en ranselde mijn lichaam en zenuwen op de dag waarop ik met mijn vriendin had afgesproken in het pannenkoekenhuis. Op de tafels fleurige en romantisch aandoende landkaarten waarop de overige locaties van het restaurant in den lande waren aangegeven.
Met kennelijk...
Lees meer...

Schrijver: I.Broeckx, 18-07-2018

TIROLER GLOED

afbeeldingHet was een winterse dag, ergens in Oostenrijk. Het dal vol zuivere sneeuw was in een feestelijke stemming. De komende avond zou het oudejaarsfeest schallen. Overal klonk vrolijke muziek en opgewekte zang. In de gezellige zaal van het hotel werd druk gedanst en gebabbeld; de ramen trilden van het...
Lees meer...

Schrijver: Han Messie, 17-07-2018

afbeeldingIk vertrouw Donald Trump.
Reageer...

Schrijver: O.U.Deis, 19-07-2018, Beoordeling: 6.00 (1)

Hedonisme

afbeeldingEmma Petronella was in Brussel om er een lezing over het hedonisme bij te wonen. Ze was er van te voren opgewonden over geweest. Ze maakte zich zorgen over de beschaving. Ze had het gevoel dat de burgers alleen nog maar op genot waren verzot en niet op de zaken die eigenlijk veel belangrijker...
Lees meer...

Schrijver: Bjarne Gosse, 16-07-2018, Beoordeling: 9.00 (2)

Laatste nieuws:

‘Vliegen op eigen vleugels’

is het nieuwe thema van de 24e editie van de oudste schrijfwedstrijd Raadselige Roos in Zuid-Nederland. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray.
Het thema ‘Vliegen op eigen vleugels’ is verplicht voor alle inzendingen zowel proza als poëzie. Zoals bij elke wedstrijd geldt een aantal spelregels. De spelregels staan vermeld in het Reglement: www.literaircafevenray.nl, webpagina: Raadselige Roos. De inzending in het Nederlands mag niet eerder gepubliceerd zijn. Iedereen boven de 18 jaar en woonachtig c.q.afkomstig uit Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, Zeeland en Nederlandstalig België kan meedoen.
De inzendingen stuur je naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl onder vermelding van je naam en woonplaats.
Doe dit vóór 1 oktober 2016: een gedicht in 50 tot 150 woorden of een verhaal dat uit 500 tot 1500 woorden bestaat. Dan maak je kans op een publicatie in een vernieuwde uitgave van de bundel Raadselige Roos 2016.

De prijzen bestaan uit een oorkonde met een juryrapport, een boekenbon, een bos rozen en de publicatie in de nieuw uit te geven bundel.

Prijsuitreiking
Op zondag 22 januari 2017 is de officiële prijsuitreiking van de Raadselige Roos 201 door burgemeester van Venray, Hans Gilissen.

raadseligeroos@literaircafevenray.nl
www.literaircafevenray.nl -> Raadselige Roos -> Reglement
Raadselige Roos, 12-06-2016
De Gouden Ganzenveer – die jaarlijks naar een persoon of instelling gaat die veel heeft betekend voor het geschreven woord in Nederland – is nu toegekend aan Xandra Schutte.
Xandra heeft veel geschreven over feminisme, kunst en literatuur.
Ze was hoofdredacteur van Vrij Nederland en redacteur van literaire tijdschriften.
Sinds 2008 is zij hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.
Andere prijswinnaars waren o.a. Geert Mak, Remco Campert, Adriaan van Dis en Joost Zwagerman.
De prijs wordt op 21 april 2016 uitgereikt in Amsterdam.
Van harte, Xandra!
Redactie, 04-12-2015
De redactie heeft besloten dat inzenders maximaal één inzending per dag mogen laten plaatsen. Dit om eenzijdigheid bij inzendingen te voorkomen.
De redactie vraagt inzenders van reacties die tot maximaal 3 per dag te beperken.
Redactie, 04-11-2015
Frans Pointl is 1 oktober op 82-jarige leeftijd overleden.
Frans is in 1933 geboren in Amsterdam als zoon van een Nederlandse moeder en een Oostenrijkse vader.
Zijn bekendste werk is zijn debuut ‘De kip die over de soep vloog’, een verhalenbundel uit 1989. Hierna verschenen nog acht verhalen- en gedichtenbundels.
In het autobiografische ‘De kip die over de soep vloog’ beschreef hij zijn tijd als onderduiker in de Tweede Wereldoorlog.
Zijn laatste jaren verbleef Frans in een verpleeghuis in Amsterdam. Zijn laatste werk ‘De laatste kamer’ kwam in 2013 uit.
Hij schreef toen: "Oud zijn is een chronische kwaal. Elke avond voor het slapen gaan hoop ik dat ik weg mag schuiven in de eeuwigheid. Een grafsteentekst heb ik al vastgelegd: Van mensen eindelijk verlost."
Op 1 oktober 2015 was het voor Frans dan eindelijk zo ver.
Hoofdredacteur, 02-10-2015
Meer laden...