Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Gebroken rug

Het was in mijn beleving heel ver weg, Griekenland, maar Emma Petronella was aan een vakantie toe, en Christiaan de schilder had haar uitgenodigd om met hem naar een van de eilanden te gaan om er op een berghelling te kamperen. Na vier dagen kreeg ik al een ansichtkaart, het leek me een gezellig land.
Na vier weken kwamen Emma en Christiaan terug, maar het was niet op een manier zoals ze gehoopt hadden. Op de voorlaatste dag hadden ze, aangeschoten door de wijn, bromfietsen gehuurd, en Christiaan was bij een bocht rechtdoor de helling afgereden en had bij de val zijn rug gebroken.
Hij werd op een brancard, stevig ingepakt, met een vliegtuig naar Nederland teruggevlogen.

Emma had een akelig avontuur achter de rug in het duister van de Griekse nacht. Ze had souvenirs meegenomen van aardewerk voor Frits de oude kater, maar ze was voelbaar van de kaart.

Het was moeilijk om contact met haar te krijgen. Ze was teleurgesteld dat de vakantie zo was geëindigd voor haar beste vriend Christiaan, die onder de pijnstillers in een ziekenhuisbed in Utrecht lag. Ze rekende het zichzelf aan dat ze niet verstandiger was geweest en Christiaan ervan had weerhouden om beschonken met een bromfiets te gaan rijden in een gevaarlijk berggebied.

Schrijver: Bjarne Gosse, 19 juli 2016


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.0 met 4 stemmen 102



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)