Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Boodschap in een fles

Om te vieren dat ik geslaagd was voor mijn proefwerk Engels op de Middelbare Tuinbouw school in Utrecht, dronken mijn bebaarde vriend en ik in de wijk Witte Vrouwen, het laatste restje Jamaicaanse rum uit de drankfles die een merkwaardige vorm had.

Ik liet tussen mijn woorden door misschien iets te veel merken dat ik de liefde van mijn voormalige hospita miste. Ik moest een afspraak met haar maken om mijn spullen op te halen en de achterstallige huur betalen, maar het kwam er steeds niet van omdat ik het druk met school had en een beetje verliefd was geworden op onze nieuwe lerares Engels.

“Waarom stuur je haar geen boodschap in deze fles” vroeg mijn vriend die de hele week gedichten van Fernando Pessoa had gelezen, omdat hij aan een studie poëzie was verbonden en het zonde vond om de lege fles weg te gooien.
Misschien was het wel een goed idee, een passionele liefdesbrief over hoe ik haar miste, de randjes van de brief met het vuur van een aansteker zwart branden, oprollen en in de naar sterke rum ruikende fles laten zakken. De fles met een zeemansworp in het bubbelbad van Emma Petronella in haar tuin gooien en afwachten of ik een antwoord zou krijgen.

Een week later was het zover. Er werd een pakketje bezorgd in het huis van mijn vriend die zijn baard iedere dag in de spiegel langer zag worden. Nieuwsgierig opende ik de kartonnen doos en zag dat er een fles in zat.
Dezelfde fles, kennelijk had ze geen tijd gehad om zelf een fles leeg te drinken. Haar bekende bloemetjespapier en geen zwarte randen.
Ik rolde het papier glad en begon met mijn slechter wordende ogen te lezen.

“Lieve Bjarne,

Victoria Martin, mijn punkvriendin uit Parijs is dit weekend hier in het gezellige Utrecht geweest en we hebben na een prachtige dineravond bij kaarslicht de liefde in mijn slaapkamer op lesbische wijze bedreven.
Tijdens ons gezamenlijke orgasme moesten we aan jou denken en we vroegen ons na afloop af of we jou in de toekomst deel moeten laten nemen aan deze intieme geneugten. Jij hebt iets wat we elkaar niet kunnen geven.
We weten dat je Frits erg mist, sinds hij in de tuin begraven ligt en je een rozenstruik plantte op zijn graf. We weten ook dat je het druk met school hebt, en een obsessie hebt ontwikkeld voor jouw lerares Engels die maar al te graag flirt met haar jeugdige leerlingen.
We weten ook, dat je onhandig en onhandelbaar was door de gevolgen van alcohol op jouw gemoedstoestand.
Maar we willen toch vragen of je er eens over na wilt denken?
Ik schrijf dit ook omdat ik weet dat de achterstallige huur je erg dwars zit.

Emma Petronella

Ik rolde het papier weer op en liet het terug in de fles zakken. Door de verkleuring van het glas kregen de bloemen bizarre vormen. Het was te laat, ik was in een droomwereld verdronken, en de fles dreef met de brief naar een onbewoond eiland.

Schrijver: Bjarne Gosse, 23 september 2016


Geplaatst in de categorie: psychologie

4.7 met 3 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)