start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (4)
afscheid (5)
algemeen (3)
bedankt (3)
dieren (6)
discriminatie (5)
drank (5)
economie (2)
eenzaamheid (21)
emoties (25)
ex-liefde (2)
familie (3)
feest (2)
film (1)
filosofie (3)
fotografie (3)
geld (3)
geschiedenis (27)
heelal (1)
hobby (5)
humor (4)
idool (2)
individu (37)
internet (7)
kerstmis (4)
kinderen (7)
koningshuis (1)
kunst (1)
lichaam (2)
liefde (29)
literatuur (4)
maatschappij (10)
mannen (16)
milieu (1)
misdaad (19)
moraal (1)
muziek (6)
natuur (3)
ouderen (2)
ouders (8)
overig (5)
overlijden (3)
pesten (1)
psychologie (17)
rampen (4)
reizen (4)
schilderkunst (1)
school (15)
sms (1)
spijt (1)
sport (3)
taal (1)
tijd (3)
vakantie (8)
verdriet (5)
verhuizen (2)
verjaardag (6)
voedsel (5)
vriendschap (10)
vrijheid (1)
vrouwen (4)
welzijn (12)
wereld (2)
werk (5)
woede (3)
woonoord (3)
ziekte (18)

tabblad: autobiografieen

< vorige | alles | volgende >

autobiografie (nr. 240):

Sentimenteel

De teksten in mijn Hector Havermout schrift waren sentimenteel. Het kleine leed van de gewone man droop er vanaf. Ik was in een paar jaar tijd veranderd van een ongevoelige macho in een sentimentele nicht. Behalve het kleine leed was ook het grote leed op mijn pad gekomen.

Ik miste de conflicten met Emma Petronella, we konden furieus ruzie maken over de meest belachelijke zaken. Ze was een groot fan van de populaire muzikant Bob Dylan, en ik van de artiest Neil Young, we hielden ervan om elkaars helden belachelijk te maken.

Emma Petronella las veel literatuur, veel meer dan ik, en ze ergerde zich dikwijls aan mijn taalgebruik. De generatiekloof werd soms uitgekloven in onzinnige discussies.
Maar we hielden wel van elkaar, dat was het ergste van alles, we hielden zielsveel van elkaar, zelfs wanneer we elkaar het leven onmogelijk hadden gemaakt.

Als ik mijn ex-vrouw niet was tegengekomen hadden Emma Petronella en ik elkaar vernietigd met het brandende vuur van de liefde. Mijn ex-vrouw was veel milder, ze hoefde niet zo vaak seks als Emma Petronella en ze was ook zorgzamer en minder egocentrisch. Maar ik vond de seks vaak zo saai, er zat geen passie in, we besloten na zeven jaar te scheiden. Niet omdat we ook zonder elkaar konden, of omdat er een ander was, maar gewoon omdat de erotische liefde was verdwenen.

Mijn belangstelling voor vrouwen was verdwenen. Ze gaven me altijd het gevoel dat ik ze als een clown moest amuseren. Een man die altijd grappig en gezellig moest zijn en zijn eigen emoties op zij zetten. Ik stond ze nog wel te woord, luisterde door de telefoon, reageerde op berichtjes op Facebook, maar ik voelde geen intieme aantrekkingskracht meer. Het was aandacht zonder warmte.
Steriele, bijna vormloze aandacht. Mijn gevoelens verstarden in mijn hart, een eenzaam en droef bonzend hart.

Na de dood van mijn vader was ik naar een knuffel van een man gaan verlangen. Mijn vader had mij nooit geknuffeld, dat kon hij niet, hij zag me als een concurrent.

De teksten in mijn Hector Havermout schrift waren sentimenteel. Ik was op zoek naar iemand met een hart van goud, maar ik wist eigenlijk al van te voren, dat ik zelf degene was die mijn emoties in toom moest proberen te houden.

Bob Dylan had de Nobelprijs voor literatuur gewonnen. Ik fantaseerde over een postume discussie met Emma Petronella, ze wist altijd wel iets over haar held Bob Dylan te vertellen.
Ik miste haar deskundige woorden, haar gevoel voor taal, de manier waarop zij zinnen aan elkaar borduurde. Ik miste de stupide woordenwisselingen, nu zij bleef zwijgen in haar graf.

Illustratie: Petronella een groot fan van Bob Dylan en ik van Neil Young

Schrijver: Bjarne Gosse, 31-10-2016Geplaatst in de categorie: emoties

Deze inzending is 56 keer bekeken

4/5 sterren met 3 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)