start toeval vragen forum links zoek contact gastenboek inhoud

Categorieën:

actualiteit (4)
afscheid (5)
algemeen (3)
bedankt (3)
dieren (6)
discriminatie (5)
drank (5)
economie (2)
eenzaamheid (21)
emoties (25)
ex-liefde (2)
familie (3)
feest (2)
film (1)
filosofie (3)
fotografie (3)
geld (3)
geschiedenis (27)
heelal (1)
hobby (5)
humor (4)
idool (2)
individu (37)
internet (7)
kerstmis (4)
kinderen (7)
koningshuis (1)
kunst (1)
lichaam (2)
liefde (29)
literatuur (4)
maatschappij (10)
mannen (16)
milieu (1)
misdaad (19)
moraal (1)
muziek (6)
natuur (3)
ouderen (2)
ouders (8)
overig (5)
overlijden (3)
pesten (1)
psychologie (17)
rampen (4)
reizen (4)
schilderkunst (1)
school (15)
sms (1)
spijt (1)
sport (3)
taal (1)
tijd (3)
vakantie (8)
verdriet (5)
verhuizen (2)
verjaardag (6)
voedsel (5)
vriendschap (10)
vrijheid (1)
vrouwen (4)
welzijn (12)
wereld (2)
werk (5)
woede (3)
woonoord (3)
ziekte (18)

tabblad: autobiografieen

< vorige | alles | volgende >

autobiografie (nr. 245):

Je bent nooit te oud om te leren

Columns schrijven is een mooi iets om je gedachten en/of je gevoelens te ordenen over het een of ander. De een bevalt het wat je schrijft en de ander denkt, wat een geleuter. En er zijn ook zoveel andere mensen die wel ergens iets van vinden en dit uiten middels een column of blog. Alhoewel een blog commerciële doeleinden zou hebben. Maar die grens vervaagd al meer.

Laatst waagde ik een poging om een column gepubliceerd te krijgen bij een opiniesite. Helaas meldde de hoofdredacteur mij dat er taal – en spelfouten in stonden. Ook kende mijn betoog niet echt een rode draad en een duidelijke boodschap, zo meende hij. Dus dacht ik, dat is niet goed. Eenmaal doordrongen van de boodschap dacht ik, werk aan de winkel. Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Hij schreef nog wel: ‘volgende keer beter’. Dus helemaal niks vond hij het niet, bedacht ik me.

Een poos geleden had ik bij Laudius, een onderwijsinstelling voor thuisstudie waar ik inmiddels al verschillende cursussen ben aan gegaan, een cursus Nederlands foutloos spreken en schrijven gezien. Middels deze cursus kan ik mijn taalvaardigheden weer ophalen en nog wat verder op schroeven. Gezien ik net een cursus digitale fotografie en beeldbewerking heb afgerond, en ik nog examen moet doen in december, neem ik nu wel even een break tot in het nieuwe jaar voordat ik verder ga met een examencursus. Even een adempauze. Ik heb hiervoor namelijk al een cursus journalistiek afgerond en met zeer goed resultaat. Ik heb trouwens nooit geweten van mezelf, dat ik studeren zo leuk zou gaan vinden. Het is natuurlijk een geweldig iets dat het in mijn eigen tijd en tempo kan en dat ik hier de ruimte voor heb. Na de geplande cursus in het nieuwe jaar, wil ik nog de cursus copywriter gaan doen.

Op het moment ben ik bezig met een cursus keyboard. Hierin ga ik dus geen examen doen. Dit is echt voor mij, voor de fun. Maar gezien mijn kennis aan noten en akkoorden en dergelijke is verwaterd, heb ik zojuist een cursus van het muziek en notenschrift besteld. Zo kan ik zaken ophalen en bijleren. Ik heb een liedje klaar liggen wat van noten voorzien moet worden. Ik ben al begonnen, het klinkt redelijk. Maar ik ga geheid vastlopen op de akkoorden. Dat ondervind ik nu al. Dus hier ga ik mee aan de slag.

Van al dat studeren, hoop ik dat het op een dag zijn vruchten zal afwerpen. Dat ik hier een inkomen mee kan verdienen. Dat mensen het leuk vinden wat ik maak en bereid zijn daar iets voor te betalen. Alles is in ontwikkeling. En alles in mijn eigen cadans. Het is en lijkt veel. Maar als iets je ligt, als de passie geprikkeld word, dan gaat het gemakkelijker zo lijkt het wel en ben je in staat om bergen te verzetten. Mocht ik je enthousiast gemaakt hebben en je denkt, waar doet ze het van….…? Je betaalt bij Laudius één cursus, vervolgens kun je voor 900 euro in 10 jaar digitale cursussen volgen. Je betaalt alleen wel bij voor huiswerkbegeleiding en het examen.

Schrijver: jetteke, 15-11-2016


jetroodathotmail.nl


Geplaatst in de categorie: overig

Deze inzending is 109 keer bekeken

4/5 sterren met 4 stemmen.Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)