Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dichter bij het beginnen

Toch kwam ik steeds dichter bij het beginnen. Het was een droeve begeerte die in mijn dromen was geslopen, een vergeten lot uit de loterij, die zich jarenlang uitkeerde in erotische uitingen die het gezonde verstand te boven gingen. Het was het voortdurend herhalen van dezelfde onvruchtbaarheid, die me was opgebroken in de pubertijd, zoekend naar wat haardhout voor de open haard, in het knutselhuis van mijn veganistische tante met haar zenuwachtige tandenborstel en kippen achter het snoepjeshuis.

Ik wist niet of mijn onzekerheid voortkwam uit mijn verlangen, de mensheid te zien door een bril van liefde, omdat ik niet verdwaalde zielsverwanten, in de verte zag als kameraden, die het eens waren met de verschillende standpunten die ik kon innemen in mijn droomwereld omdat ik onafhankelijk was met mijn verstand.
Ik wist ook niet of mijn onzekerheid ergens toe zou leiden, naar iets anders dan hetgeen waar ik achteraf een antwoord op wist, vaak vele uren eerder, dan dat ik bij de geestelijke hulpverlening had voorzien.
Ik wilde gewoon een man waarmee ik samen kon verlangen, dat de zon voor ons opkwam achter de duistere schaduw van het levensbelang, maar het enige wat er gebeurde was dat er donkere wolken kwamen, die een schim van de werkelijkheid achterlieten op het behang.
In de behandelkamer was het niet veel beter. Goedkope spullen van de Xenos waar Ella Fiona haar neus van zou ophalen, en waar Emma Petronella godzijdank het bestaan niet van wist.

Nu het lichaam van Emma Petronella tot organisch materiaal was vergaan, zou er een periode van geestelijke rijkdom moeten aanbreken, als ik de voorspellingen van Peter mocht geloven.
Maar niet alles wat Peter had kunnen voorspellen kwam in werkelijkheid uit.

Het had deze keer voordelen dat ik Bjarne was, en niemand wist wie ik werkelijk was. De blamage over mijn liefdesdromen bleef zo beperkt tot een schrijverspersonage. Ik speelde hetzelfde spel als de liefdesbedrieger van internet en de psychiater van vampierencentrum Mentrum. Ik deed mijn eigen ding, zorgde dat ik in crisissituaties zelf buiten schot bleef en probeerde het leven te overzien.
Het enige verschil met mijn twee illustere voorbeelden was, dat ik mensen geen geld probeerde afhandig te maken. Ik had iets anders in het vizier, en dat was wederom de liefde. Deze keer niet de liefde voor vrouw of man, mens of dier, maar de liefde voor het levensplezier.
Het voordeel van alleen zijn was, dat ik veel tijd had voor mijn creativiteit. En als ik echt intens er mee bezig was, voelde ik me meer met de wereld verbonden, dan dat ik in deze fase van mijn leven met een mens kon zijn.
Net als mijn overleden vader, kon ik volledig opgaan in mijn hobby's, en van mijn eigen hobby's houden was ook een vorm van liefde. Mijn weblog kreeg een flinke power boost. Ik had weer wat schilderijtjes verzameld voor de kringloopwinkel om de boel in beweging te houden.
Ik vroeg me af of ik niet weer wat tekenpapier moest kopen voor nieuwe boomtekeningen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 13 feb. 2017


Geplaatst in de categorie: individu

4,7 met 3 stemmen 92Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)