Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Havermout schrijverij

Vrijdag 10 maart 2017 was nog maar net begonnen, toen ik bemerkte dat ik de behoefte had om mijn trouwe lezers van deze site mee te nemen op een leeswandeling door enkele fragmenten uit het schrijfwerk dat ik onder de namen Bjarne Gosse en zijn dichters-pseudoniem Hector Havermout had geschreven. Ik deed dit om de onderlinge band met mijn medescribenten te versterken, zodat zij nog meer van mijn verhalen konden genieten en in de gaten kregen dat ik mijn uiterste best deed om hen met mijn vertelkunst te vermaken.

“De herinneringen aan mijn overleden vader, het onverwerkte verdriet over de dood van Emma Petronella mijn voormalige hospita en minnares, ik liet ze in een gesloten boek, omdat ik onbevangen wilde zijn om de liefde weer een kans te geven“ schreef ik op 27 oktober 2016 in mijn verhaal “Het Hector Havermout traject” om aan alle medescribenten te laten weten wat de belangrijkste drijfveer van mijn schrijverij was.

Tijdens de periode van ruim vier maanden die daar op volgde, omschreef ik in een aantal persoonlijke aan de welwillende lezer gerichte verhalen mijn pogingen om iemand te vinden met wie ik zowel een platonische als een fysieke liefdesband mee zou kunnen krijgen.

“In ongeschreven boeken door essentie van leven
heb ik vandaag een nieuw couplet geschreven
over aarzelende zwanen op zoek naar een meer
weigerende soldaten met een gebroken geweer.”
schreef ik op 22 november 2016 in mijn Hector Havermout gedicht “Onbereikbaar” over de onmacht die ik voelde om een sociale omgeving voor mijn talenten te vinden.

Ik had gehoopt om door veel te schrijven verslaafd aan het schrijven te worden en ik leefde me helemaal in in mijn personage Bjarne en zijn dichtersvariant Hector Havermout, die snakte naar de liefde en naar een zinvolle invulling van zijn leven, maar ik raakte niet verslaafd aan het schrijven, ik raakte verslaafd aan Bjarne en zijn pseudoniem Hector Havermout, die met zijn psychiatrische stoornis hulp had gezocht bij de geestelijke hulpvoorziening Mentrum in Amsterdam Oost, waar hij twee knappe vrouwen als begeleidster kreeg.

“Nooit meer zullen frigide schimmen domineren
want in het licht van de liefde valt wellust zoet
wat mensen ook tegendraads als verzet beweren
liefde doet alle mensenharten daadwerkelijk goed.”
schreef ik op drie januari 2017 in mijn Hector Havermout gedicht “Een nieuw verlangen” niet wetende dat dit verlangen door een Belgische internettrol die mij geld afhandig wilde maken werd opgewekt.

“Het emotionele niveau dat ik had gevonden was gevoed geweest door mijn mystieke verlangen en de schurk met het niet te achterhalen mailadres had handig op mijn behoefte aan waarachtige liefdesdromen en daadkrachtige vriendschap ingespeeld door me te manipuleren middels een script dat hij waarschijnlijk ook voor andere mannen van mijn leeftijd gebruikte” had ik op 27 januari 2017 geschreven in mijn verhaal “Jouw geld of mijn liefde” om het gedrag van mijn in België opgegroeide internettrol te omschrijven.

Tijdens de periode van ruim vijf weken die daarop volgde ontving ik een bericht van hem dat zijn vader in Amerika was overleden, maar op mijn antwoorden ontving ik geen tegenbericht meer.

“Ik moest er mee leren leven dat ik niet overal controle over kon hebben. Het leven bracht nu eenmaal hevige onzekerheden met zich mee. En als je plotseling een leuk contact met iemand had, betekende dat ook niet dat het de volgende keer weer zo zou zijn, mensen hadden nu eenmaal behoefte aan hun zekerheden en rolpatronen die houvast boden aan hetgeen zij als mens wilden zijn” schreef ik op 25 februari 2017 in mijn verhaal “Het zeeavontuur van de whiskyfles”. En ik besefte dat dit ook het geval met de hulpverleners van Mentrum en nieuwe liefdeskandidaten zo zou zijn in de toekomst.

“Al met al was het voorlopig voor mij zaak om aan deze mensen proberen te wennen” schreef ik op 9 maart 2017 in mijn verhaaltje “Mijn nieuwe casemanager” en ik vroeg me af of mijn medescribenten al een beetje aan Bjarne Gosse en Hector Havermout gewend waren geraakt.

“Nu we samen muze zijn in muzikale muizenissen vertaal ik voor jou het liefdesrefrein zodat jij je nooit hoeft te vergissen” schreef ik op 9 maart 2017 in mijn Hector Havermout gedicht “In de droomwereld” en ik vroeg me af of ik voldoende op mijn trommeltje had geroffeld om echt Havermout te kunnen zijn, voor mijn medescribenten die iedere ochtend vroeg opstonden om mijn nieuwste verhaal te lezen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 10 mrt. 2017


Geplaatst in de categorie: individu

4,0 met 3 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)