Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Maartse buien

Op dinsdag 7 maart 2017 om drie uur in de regenmiddag had ik, Bjarne Gosse, op geestelijk gezondheidscentrum Mentrum een gesprek met de psychologe die mij was toe gewezen na een intakeperiode die op 12 december van het voorafgaande kalenderjaar was begonnen.
Ook dit kennismakingsgesprek was weer een soort van intake, maar ze vroeg slim door en op het einde van het gesprek had ze een aardig overzicht van mijn problemen.
Over het feit dat ik gedichten schreef was ze bijzonder enthousiast en eveneens over het schilderen en tekenen. Eigenlijk was ze enthousiast over alles wat ik deed.
Ook mijn ervaringen op de datingsite kwamen ter sprake, het gebeuren met de Belgische internettrol, de verzoekjes om seksdates waar ik geen zin in had, en mijn emotionele voorkeur voor jongere mannen, ze was er allemaal heel begrijpend over en voelde goed aan dat ik naar een lieve romantische liefdesvriend op zoek was met een platonische diepgang die mij mijn heimwee naar Emma Petronella kon doen vergeten.

Een paar dagen later:

Het was nacht, ik werd benaderd door een vijfendertigjarige langharige man uit Spanje die zichzelf omschreef als vrouwelijk en passief.
Hij sliep in een Amsterdams hostel met twee Italianen en een Fransman, maar hij kon de slaap niet vatten en was midden in de nacht actief op mijn chatpagina op de datingsite.
Hij wist niet hoe vermoeid ik was, na het nalezen van mijn oude verhalen, en vroeg of ik zin had om met hem, wanneer hij gekleed was in lingerie, te vrijen op mijn bank die in de linkerhelft van mijn kamer stond in de woning die ik over niet al te lange tijd wegens een renovatie moest verlaten.

Mijn vroegere beste vriend Peter had me op zijn sterfbed verteld dat alle kunst in het niets viel vergeleken met de schoonheid van de ogen van een geliefde. Het geheim van de mooiste oogopslag zat tussen mannelijk en vrouwelijk in, geen man in een jongen, geen jongen in een man, maar een haast Goddelijke genderloosheid, die benadrukte hoe universeel de liefde behoorde te zijn.

Op dinsdag 14 maart 2017 had ik mijn psychologe aan de telefoon. Ik kon niet naar de afspraak komen omdat ik last van mijn ingewanden had. Ik had op maandag 13 maart een kant en klaar maaltijd gegeten die twee dagen over tijd was, ik had ergens in de media gelezen dat het nog kon als je de neus goed gebruikte, en ik keek tijdens het eten naar het debat tussen Rutte en Wilders.
Waar en waardoor het fout ging met de ingewanden kon ik niet achterhalen, maar het was voldoende om niet naar de afspraak met de psychologe te gaan. Aan de telefoon merkte ik goed hoe weinig authentiek ze was, ze klonk af en toe als een voorgeprogrammeerde robot in een poppenkast, waar mijn maag van omdraaide.

Ik deed er alles aan om mijn lezers te vriend te houden, maar het was de laatste tijd kommer en kwel in huize Gosse en ik moest prioriteiten stellen die te maken hadden met de toekomstige verhuizing.

Schrijver: Bjarne Gosse, 14 maart 2017


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 3 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)