Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Bescheiden man

Terwijl mijn gewillige totempaal steeds meer als richtingaanwijzer voor mijn persoonlijk welzijn begon te functioneren probeerde ik de roofzuchtige vleermuisvrouwen van vampierscentrum Mentrum
uit mijn gedachten te verbannen, omdat ze mij vermoeiden met hun hardnekkige ontkenning van mijn voor mezelf zo bijzondere bestaan.

“Hallo u lijkt me een aangenaam persoon. Je bent mooi. Ik wil graag nadere kennismaking. Ik hoop de goede persoon achter uw verschijning te zien en ik hoop dat u niet op zoek bent naar casuele seks? Ik werd onlangs deelnemer van deze website, en voor mij kwam er een heleboel obsceen aanbod. Ik heb geen zin om hier lang te vertoeven. Ik ben niet op zoek naar casuele seks. Ik hoop dat het u dat leuk vindt en mij ook beter wilt leren kennen. Verstrekt u hier uw e-mailadres voor mij dan zal ik u verder schrijven via uw e-mail.”

schreef de bescheiden man van 33-jarige leeftijd op mijn chatpagina. Ik was nieuwsgierig en gaf hem mijn e-mailadres in de hoop hem via deze digitale weg beter te leren kennen, voor wat vriendschap en wellicht meer als we elkaar heel aardig zouden vinden.

Diezelfde avond in het oude op zonneschijn wachtende Amsterdam, toen de lentedag begon te schemeren, kreeg ik een mailbericht.

“Hallo Bjarne, dank je dat je mij jouw e-mailadres hebt gegeven. Ik zal nu niet veel schrijven, ik wil er eerst van overtuigd zijn dat dit e-mailadres juist is overgenomen en dat je dit bericht hebt ontvangen. Ik zal op jouw antwoord wachten en in mijn volgende mail-brief zal ik meer over mezelf vertellen en je een foto sturen. Ik ben erg blij met ons contact!¨

Het bericht was in het Engels geschreven, maar ik kon inmiddels redelijk in het Engels denken en ik kon er makkelijk een Nederlandse vertaling van maken. Ik stuurde een uur later een bericht terug.

“Hallo, ik heb je bericht ontvangen.
Ik ben 54 jaar oud en woon in Amsterdam in het oostelijke gedeelte van de stad.
Ik kijk er naar uit om jouw mail-brief te ontvangen.

Bjarne Gosse.”

De dag erna was de bescheiden man inderdaad van de datingsite verdwenen en ik kreeg ook geen antwoord op mijn mail-briefje, de bescheiden man was een bescheiden man gebleven.

Terwijl Portugal er met de winst vandoor ging door een mooi luisterliedje te vertolken, eindigden de zingende zusjes op een keurige elfde plaats op het in Europa zo populaire songfestival wat voor de gelegenheid in Oekraïne werd gehouden. Omdat Ella Fiona en ik al voor het begin van de uitzending met ruzie uit elkaar gingen, had ik alleen het staartje van het programma gezien.
Wel leuk vond ik dat het volgend jaar wordt gehouden in een stad waar ik ooit was geweest: Lissabon.

Er was een Portugees op de chatpagina van mijn datingsiteprofiel geweest. Twee weken lang wenste hij mij iedere ochtend goedemorgen en iedere avond goedenavond. Ik dacht dat hij van voetbal hield, dus ik hield hem op de hoogte van de uitslagen in het voetbal en die van Ajax in het bijzonder omdat hij net als ik in Amsterdam woonde en Ajax nog steeds landskampioen kon worden.
Ik had hem verteld dat ik het wel oké vond om chatvrienden te zijn, dus ik babbelde ook wat over het weer, wanneer er een wolk verscheen. Plotseling schreef hij: Stop Bjarne! Alsof hij het vervelend had gevonden dat ik antwoordde op zijn saaie berichtjes.
Ik besloot hem te verwijderen want ik vond het wel welletjes.
Niet veel later kreeg ik opnieuw een bericht:
“Bjarne ik ben out of the closet en ik ben ook bottom!”

Ik besloot hem te blokkeren en ik hoefde hem ook niet meer te vertellen dat Portugal het songfestival had gewonnen. Ik had geen zin in mensen aan wie je steeds weer moest vertellen dat ik geen zin had in een erotisch contact. Hij had me al die tijd alleen maar goedemorgen en goedenavond gewenst in de hoop dat het dan wederzijds zou worden, terwijl ik al duidelijk had gemaakt dat ik daar geen belangstelling voor had.

Ook van de sobere jongeman uit Rusland had ik geen bericht meer gehad, hetgeen in de verwachting lag, want ik had het vermoeden dat het om Russische internetcriminelen ging en niet om een eenzame jongeman. Er was een makkelijke manier om dat te ontdekken. Ik kopieerde het e-mailadres en zond twee brieven, een met een antwoord rechtstreeks via de antwoordknop om de kettingpost die ze gebruikten in stand te houden en een via het gekopieerde e-mailadres zonder koppeling aan de kettingbrief. Wanneer ik op allebei de brieven hetzelfde antwoord kreeg, zoals hier het geval was, dan zou het niet om een eenzame jongen gaan, want die zou onmiddellijk begrijpen dat het om dezelfde persoon ging. Een bende echter werkte met meerdere personen en die hadden zoiets veelal niet in de gaten. Ook was het verdacht geweest dat er in de eerste brief zoveel ellende werd beschreven, dat was bij de hosselaar uit België ook het geval geweest, steeds maar over de eigen ellende blijven praten om medelijden te wekken.

De wereld was hard voor Bjarne, maar Bjarne ging gewoon door, als bescheiden man op weg naar een nieuw begin.

Schrijver: Bjarne Gosse, 17 mei 2017


Geplaatst in de categorie: mannen

4.3 met 3 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)