Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De platonische Rus en de geile scholier

Met het vampierengilde van de betuttelende vrouwen van de geestelijke gezondheidszorg had ik al het contact verbroken, de grenzeloze betutteling waarmee ze mij te woord stonden stond me tegen.
De nietszeggende formele inhoudsloze standaard antwoorden van de psychologe waren voor mij zo inwisselbaar geweest dat ik mij nog dezelfde avond obstinaat ging gedragen op de datingsite.
Het leidde zoals ik al eerder vermeldde tot een warrige chat met vier mannen die alle vier op lichamelijk contact uit waren. Nog diezelfde avond had ik ze van de chatpagina verwijderd.

Maar van de achttienjarige geile scholier kreeg ik spijt, want hij was lief tegen mij geweest en hij had ook mijn gedichten gelezen. Ik stond midden in de nacht weer op om hem te laten weten dat ik nieuwsgierig was naar zijn privé foto's. De volgende dag zag ik dat hij mijn berichtje had gelezen en ook toestemming voor het bekijken van mijn privé foto's had gevraagd, waarschijnlijk omdat ik hem had verteld dat er een foto van mijn jongeheer was te bewonderen.

Toen bleef het lange tijd stil, maar ondertussen kreeg ik een uitgebreid mailbericht van de platonische Rus, die ik kende onder de naam meneer A. Meneer A. gaf les op een fitnesscentrum, hij had van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Hij had een goed stel hersens en hij zag er aantrekkelijk uit, gespierd en best wel stoer.
Zijn moeder en zijn oma zagen er ook gezellig uit, ze waren een ijsje aan het eten toen ze op de foto moesten. Hij leek wel een beetje op zijn moeder. Ik vond het een sympathieke man, hij was wat nuchterder dan de Russische florist die meteen natte dromen van mij kreeg, en hij leek oprecht geïnteresseerd naar wie ik was en hoe mijn leven er uit zag.

Ik was blij dat er weer twee mannen waren waar ik contact mee had, want van de betuttelde vrouwen en de fijnzinnige dames uit mijn vriendenkring had ik eigenlijk wel weer genoeg nutteloze informatie ontvangen.
De achttienjarige scholier had geschreven dat hij me er schattig vond uitzien en dat hij ook met me wilde knuffelen. En hij had gevraagd of ik een foto van zijn piemel wilde zien.
Ik had de platonische Rus een bericht terug gestuurd over mijn leven en over wie ik ongeveer was.
Ik schreef hem ook dat ik niet op zoek was naar een vaste relatie of seks maar meer naar vriendschap. Het was nog even afwachten of hij het met zijn vertaalprogramma allemaal zou begrijpen, maar ik vond het leuk om Nederlandse berichten te krijgen van een Rus die waarschijnlijk geen woord Nederlands sprak.
Mijn gedachten gingen een beetje op en neer tussen de geile scholier en de platonische Rus; dat had als voordeel dat ik niet naar oersaaie televisieprogramma’s hoefde te kijken, en dat ik niet zoveel over de schaamteloze betutteling van de geestelijke gezondheidszorg hoefde na te denken.
Die idioten begrepen niets van creatieve mensen, een oudere meneer toespreken alsof hij een schooljongen was en alsmaar die oeverloze blabla over de psychiatrie, hun eigen winkeltje wat maar een een heel klein eilandje in de wereld was. Gewoon antwoorden geven die totaal geen achterkant hadden, wat ik ook zei, ik kreeg overal hetzelfde standaard antwoord op, alsof ik een jonge hond was die zindelijk gemaakt moest worden.
Ik was blij met de platonische Rus en ik was blij met de geile scholier, maar ik hield er alvast rekening mee dat het misschien weer allemaal op niets zou uitlopen.

Ondertussen las ik op internet over de benarde situatie voor homoseksuelen in Rusland door een wet. De wet die op 30 juni 2013 in werking trad, verbiedt de "propaganda van niet-traditionele seksualiteit". De Russische regering zegt hiermee kinderen te willen beschermen tegen homoseksualiteit als maatschappelijke norm.

Een onzinnige wet, want het wordt algemeen erkend als een aangeboren geaardheid en niet iets wat je wordt door een maatschappelijke norm.

Schrijver: Bjarne Gosse, 30 jun. 2017


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4,2 met 4 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)