Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dag meneer A.

Dag meneer A,

Het is inmiddels avond in de oude havenstad Amsterdam. Het is vandaag zaterdag de eerste dag van de zomermaand juli in het jaar 2017.
Ik heb met een glimlach aan het lezen van je brief terug gedacht. Je bent nu waarschijnlijk op weg naar oma in het Russische dorp. Ik zal binnenkort op internet eens gaan opzoeken waar het ergens is in Rusland.

Mijn favoriete muziekartiesten zijn: Neil Young, Bob Dylan, Bob Marley en Otis Redding. Ik ken nog veel meer soorten muziek, maar dit zijn de vier artiesten die ik niet zou kunnen missen als ik tien jaar op een onbewoond eiland zou moeten wonen.

Ik heb even opgezocht op het internet over de film die je noemde, ik heb er over gelezen, maar ik heb de film zelf niet gezien. Wat ik een mooie film vond over liefde tussen mannen was de film
“My Beautiful Laundrette” maar dat is al een film van een tijdje geleden, uit 1985.

Ik ben niet zo op de hoogte van alle homo zaken in Amsterdam omdat ik al wat ouder ben en niet uitga naar die gelegenheden die speciaal voor homoseksuelen zijn bedoeld.

Ik ben op de datingsite gegaan om wat meer mensen te leren kennen. Er zijn inmiddels al heel wat mannen voorbij gekomen, maar het is lastig gebleken om een vriendschap te krijgen. Of ze werden meteen overdreven verliefd op me, wat ik nogal opdringerig vond, of ze wilden alleen maar seks, of ze wilden meteen de man van hun leven. Daarom ben ik nu wat voorzichtiger, maar ik wil je wel zeggen dat ik je een heel leuke man vind om mee te schrijven. Ik vind het erg gezellig om je brieven te lezen en je bent de eerste man uit Rusland die me in het Nederlands schrijft.

Zoals ik al schreef ben ik buiten de stad opgegroeid, we hadden vroeger veel dieren en ik ben eigenlijk van oorsprong niet zo’n stadsmens.

Mijn favoriete filmkomiek is Stan Laurel van de dikke en de dunne, het is een beetje onderdanige sukkelige man die zich steeds weer aan dezelfde steen stoot. Mijn karakter lijkt wel een beetje op dat van hem, maar ik kan het ook wel relativeren, als je me begrijpen kunt.
Ik ben erg aanhankelijk en zachtaardig, ik zou soms wel willen dat ik wat manlijker was, maar ik zie er veel jonger uit voor mijn leeftijd.
Leuk is het voor mij om met creatieve dingen bezig te zijn, als je het leuk vindt kan ik je wel een keer een tekening sturen, het is een hobby van me.
Het is wel fijn dat we niet per se geliefden hoeven te zijn, dan kunnen we ook wat vrijer schrijven zonder meteen het gevoel te hebben of we aan elkaars verwachtingen moeten voldoen.
Ik kan wel erg naar een man verlangen, maar ik heb ook behoefte aan gewoon vriendschap.
Ik ben het niet gewend om iemand te schrijven die ik nog niet zo goed ken, maar als je iets wilt weten zal ik je wel antwoorden. Het is inmiddels nacht hier in Amsterdam, ik ga zo slapen en zal morgen wel verder schrijven.

Zaterdag overdag.

Het is bewolkt in Amsterdam. Ik heb de vuilnis naar de vuilnis gebracht. Je bent nu bij je oma in een dorp in Rusland. Ik heb op de Wikipedia gelezen over jouw stad Saratov, het ligt aan de rivier de Wolga en heeft ongeveer net zoveel inwoners als Amsterdam, dat aan de rivier de Amstel ligt.
De naam van jouw stad is afgeleid van de naam “gele berg” is er te lezen op het Internet, verder staat er niet zo heel veel informatie. Rusland is heel groot vergeleken met Nederland, dus ik kende niet zoveel steden. We kennen hier wel de wodka en ook wat Russische literatuur. Ik heb een boek met gedichten van jullie bekende dichter Aleksandr Poesjkin. Daarin staan de Russische gedichten en de Nederlandse vertaling naast elkaar, maar ik begrijp helemaal niets van de Russische letters. Ik vind het wel mooie gedichten. Ik ga er binnenkort weer eens in lezen. Verder weet ik ook niet zo heel veel over Rusland.

Nederland is bekend om de tulpen, de kaas en de klompen, maar de mensen lopen hier allang niet meer op klompen. We hebben hier nog wel de bloembollenvelden en de molens waar veel toeristen uit Azië naar komen kijken. Verder zijn er in de vakantieperiode veel toeristen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en Italië. In augustus is er altijd de canalparade, dan varen er boten door de grachten met schaars geklede mannen. Ik ben er wel eens gaan kijken maar het is een beetje over de top en erg commercieel en druk en lawaaierig.
Verder is er hier in Amsterdam ook om de vier jaar Sail Amsterdam, dan komen er grote zeilschepen uit de hele wereld naar Amsterdam, er zitten ook Russische zeilschepen tussen; mijn vader, die vorig jaar overleden is, kende ze allemaal want dat was zijn interesse.

Ik kijk uit naar je brief.

Bjarne Gosse

Amsterdam 1 juli 2017

Schrijver: Bjarne Gosse, 4 jul. 2017


Geplaatst in de categorie: internet

4,3 met 3 stemmen 64Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)