Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Knieën

Op de dag dat de Nederlandse voetballer Robin van Persie voorpaginanieuws was omdat hij een knieblessure had en niet mee kon doen aan de voor ons land zo belangrijke wedstrijd tegen de Bulgaren, bereikte mij uit Rusland het nieuws dat Max zijn knie had gebroken en een dure operatie moest ondergaan. Zijn ouders moesten naar de bank om een lening aan te vragen, ik voelde een addertje onder het gras naderen. Hij had een röntgenfoto van zijn knie toegevoegd, wat ik vreemd vond, want hij lag pas een dag in het ziekenhuis. En wat nog vreemder was, hij schreef dat hij naar fysiotherapie moest, nog voordat hij geopereerd was. Was het werkelijk Max, of was het een door Poetin aangestuurde roversbende die zoveel mogelijk geld wilde ophalen voor de Russische kroketten.

Ik was een beetje in vertwijfeling, wanneer ik hem niet terug schreef en hij lag werkelijk huilend in het ziekenhuis met een kapotte knie, dan stelde ik hem waarschijnlijk teleur. Wanneer ik hem wel terug zou schrijven dan zou er waarschijnlijk spoedig een hosselaars truc volgen, bijvoorbeeld dat zijn ouders het geld tijdelijk niet konden krijgen van de bank, en of ik het dan voor wilde schieten en dat ik het terug zou krijgen, zodra hij weer aan het werk kon.

Hij was bang dat hij nooit meer kon lopen, maar misschien bestond hij helemaal niet, het was veel te toevallig allemaal, het verhaal was te onwaarschijnlijk. Hij was er op uit geweest mij aanhankelijk te maken, mij platonisch te versieren, en al gaf ik voortdurend tegengas, het had niet geholpen, en dat was verdacht, want ik had nou niet bepaald de schoonheid van een Adonis, en ook mijn andere eigenschappen waren niet van dien aard dat je er vanaf grote afstand verliefd op kon worden.

Het zou niet onwaarschijnlijk zijn dat er roversbendes waren die vanuit het Kremlin werden aangestuurd, die hoge Russen hadden een hekel aan homoseksuelen, ze chanteerden die jongeren om westerse mannen af te persen. Eerst wat onschuldige berichten en dan nam de roversbende het over.
Maar ik zou nooit voor Poetin op mijn knieën gaan, voor geen enkele machthebber, ook die Rutte kon mijn kont kussen. Max was toch niet helemaal de Max die ik gedacht had, ik keerde weer terug naar de razendsnelle jonge Verstappen en de stoffige televisieomroep voor lusteloze oude mannetjes.

Schrijver: Bjarne Gosse, 3 sep. 2017


Geplaatst in de categorie: mannen

4,3 met 3 stemmen 74Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)