Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Romantiek als energiebron

Als schrijver van een internetroman over een onzekere man op zoek naar liefde had de donkerblonde Bjarne zich schuldig gemaakt aan enkele ernstige schendingen jegens de waarheid.
Zo waren vampieren geen keurig opgevoede dames die in de geestelijke gezondheidszorg werkten, maar vleermuizen die in Zuid Amerika leefden en allerlei infectieziekten overbrachten.
Zo waren homoseksuelen die in de zomer schaars gekleed op commerciële boten dansten geen op seks beluste imbecielen maar gewone kantoorlopers die eens lekker uit de bocht wilden springen. En de Russen die hem benaderd hadden als zielenvriend dat waren geen voorbedachte hosselaars maar net als Bjarne normale mannen die de romantiek als uitlaatklep hadden gevonden en toen ze in de gaten hadden gekregen dat Bjarne daar in mee ging probeerden ze gewoon wat ze hadden kunnen proberen.

En iedere keer dat Bjarne er in geloofde, had de muze van de romantiek hem energie gegeven.

'Een koning' had de energieke Britse groenteprins Bjarne genoemd, en het had Bjarne in verlegenheid gebracht toen hij moest opbiechten dat hij van een uitkering leefde en niet kon beschikken over een betaalde baan, maar de aanhankelijkheid en de liefde waarmee zijn Britse Skype-vriend hem bejegende had hem energie gegeven zoals hij lange tijd niet meer gevoeld had.

Dit was waar hij op zoek naar was geweest, iemand die van hem hield, iemand die de hele dag aan hem dacht en iemand die trots op hem was, ondanks zijn maatschappelijke achterstand.
Iemand die nieuwsgierig naar hem was en over hem durfde te dromen.

De romantiek als energie was een probaat middel tegen de negatieve weerklank van het ouder worden. Bjarne zat weer strak in zijn vel en zijn nieuwe kleren stonden hem opvallend goed.

Schrijver: Bjarne Gosse, 21 Sep. 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.3 met 3 stemmen 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)