Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De muziek van Yoko Ono

Het was de muziek van Yoko Ono geweest die Bjarne begeleidde rond zijn verlegen liefdes dans met zijn aanhankelijke donkere plattelands Rus. Dat kabbelende beekje van artistieke geluiden en kinderlijke teksten gezongen door een oudere vrouw met de stem van een klein meisje. Bjarne hield er van, hij had haar album een avond lang steeds weer opnieuw beluisterd terwijl hij dacht aan de zwarte sluikharen van de donkere Aleksandr. Die hem had laten weten dat hij er voor voelde om met Bjarne via de mailadressen regelmatig te corresponderen.

De eerste Rus, die bloemenarrangementen verzorgde voor begraafplaatsen en bejaardentehuizen had indruk op Bjarne gemaakt door zijn behaagzieke brieven. Maar deze Rus bleek niet zo bescheiden als hij meende te zijn. Bjarne was vooral afgeknapt op het feit dat deze Rus in het meervoud ging praten en Bjarne ging vertellen wat goed voor “ons” zou zijn. En Bjarne was ook allerminst gecharmeerd geweest van de naaktfoto van zijn raketinstallatie in zijn kitscherige appartement in een grote Russische stad. Hij had zijn schaamharen weggeschoren en dat begreep Bjarne niet, want waar waren schaamharen anders voor. En het was ook niet hygiënischer om ze weg te scheren, je kon kleine wondjes veroorzaken en daar kwamen bacteriën op af. Veel beter was het om af en toe een fruitshampoo te gebruiken ook al hadden sommige intellectuelen in het Westen daar een andere mening over. Het contact met deze eerste Rus duurde ruim twee weken.

De tweede Rus, dat was de bodybuilder, de fitnesstrainer. Hij gebruikte een vertaalprogramma en stuurde lange brieven in het vertaalprogramma Nederlands, dat lang niet altijd makkelijk was te volgen, maar wel vaak grappige zinnen opleverde. Er ontstond snel een platonische vriendschap, maar deze gespierde Rus kon het niet nalaten Bjarne ook erotisch te versieren, zodat hij behalve een zielmaatje ook een seksmaatje had waar hij een goedkope vakantie bij kon doorbrengen.
Ook dit contact duurde ruim twee weken.

De derde Rus was een nog jonge Rus, de elektricien die ook in een grote Russische stad woonde.
Hij stuurde leuke foto’s van zichzelf, werd in zeer korte tijd verliefd op Bjarne. Hij schreef zelfs dat ze al een relatie hadden, maar toen hij naar Amsterdam wilde komen vertelde Bjarne hem dat hij dat geen goed idee vond. Er was iets met een bankrekening en een oom die de familie geld moest lenen. Zijn vader en zijn moeder en hij konden uit huis worden gezet en Bjarne moest zo snel mogelijk een Skype account aanmaken. Bjarne vertrouwde het niet en stuurde geen mailberichten meer. Het contact verwaterde mede doordat de vierde Rus Max op het toneel was verschenen en Bjarne dagelijks heel lieve brieven schreef. Bjarne probeerde de verwachtingen van Max wat te temperen, maar Max werd “smoorverliefd” op Bjarne en viel na twee weken contact met zijn fiets en brak zijn knie en liet Bjarne weten dat hij geen geld voor de operatie had. Bjarne vertrouwde het niet en ook dit contact was na een korte periode voorbij.

Ella Fiona en Berend hadden Bjarne aangeraden om nooit meer met een Rus in zee te gaan. En Bjarne was dat ook zeker niet meer van plan. Maar na het debacle met de Britse groenteprins en diens verhalen over God en zijn moeder kwam Bjarne de foto van de mysterieuze Rus Aleksandr
tegen en hij voelde een ongekende universele aantrekkingskracht die hem even deed wankelen in zijn bestaan. Deze Rus had geen contact met Bjarne gezocht, dus Bjarne moest dit keer zelf de stoute schoenen aantrekken. Aleksandr reageerde steeds heel afwachtend met lange tijdpauzen
tussendoor waardoor Bjarne het gevoel kreeg dat deze Rus niet echt op Bjarne zat te wachten.

Maar toen Yoko Ono met haar meisjesstem zangerig vertelde dat de mens voor negentig procent uit water bestond, kreeg Bjarne plots een mailbericht van de aantrekkelijke Aleksandr.
En het was een heel lieve aanhankelijke verlangende mail. Het hart van Bjarne begon weer dieper te kloppen. En hij genoot van Yoko Ono middels haar merkwaardige muziek.

Schrijver: Bjarne Gosse, 1 okt. 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

4,7 met 3 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)