Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Russische dagdroomthee

Terwijl de oktobermaand was begonnen en Bjarne zich realiseerde dat hij haast moest maken met de voltooiing van de gewone dagelijkse dingen, kwam Bjarne op het briljante idee om Max de Rus weer eens een mailberichtje te sturen. Misschien wanneer hij liet merken dat het leven gewoon weer zijn dagelijkse gang ging, misschien als hij dat deed, dan kwam er wellicht een tegenbericht.
Waardoor het contact zich weer enigszins kon herstellen.

Bjarne had een eigen herfstthee gemaakt met tijm, gember en gedroogde sinaasappelschillen met honing. Hij noemde het zijn Russische dagdroomthee.
Bjarne las zijn mailbericht aan de Russische Max nog een keer over:

Amsterdam, 1 oktober 2017

Dag Max,

Ik vroeg me af hoe het met je gaat. Ik heb al een tijdje niets meer van je gehoord.
Ik heb contact gekregen met een andere man uit Rusland. En ik ben hard aan het werk om mijn hoofd boven water te houden.
Ik had daarom ook niet veel tijd om te mailen en als er geen berichtjes meer komen heeft het ook niet zo veel zin meer.
Het is hier inmiddels herfst in Amsterdam, de bladeren beginnen van de bomen te vallen en de mensen dragen weer jassen.
Het is het seizoen van mijn verjaardag, als ik het zo onbescheiden mag zeggen. Ik ben een herfstkind, vandaar waarschijnlijk mijn melancholieke oogopslag en mijn moeite met vroeg opstaan.
Ik heb de laatste tijd wat over Rusland gelezen. Het is het grootste land ter wereld en de meeste mensen wonen in de grote steden.
Dat is hier eigenlijk ook zo, de Randstad is een dichtbevolkt gebied. En op het platteland grazen de koeien.
Ik voel me soms een beetje eenzaam en dan luister ik naar muziek, maar het is net alsof de boodschap uit de muziek is verdwenen.

Bjarne Gosse

Bjarne aarzelde niet. Hij drukte op de verzendknop van zijn mailprogramma en weg was het mailbericht, op weg naar een grote Russische stad. Bestemd voor een jonge man, die had geprobeerd om geld van Bjarne te krijgen door middel van een listige smoes.

De tweede dag van oktober brak aan. Bjarne was bezig met zijn weblog leeg maken.
Over een maand zouden de diensten van het weblog stoppen en Bjarne was bezig de meer dan zeshonderd weblogjes en ruim tweeduizend reacties weg te halen.
Hier waren de eerste experimenten voor het Bjarne-bomen-boek begonnen.
Hier had hij geschreven over zijn psychiatrische aandoening en over zijn leven met de planten en de dieren. Hij kwam er veel reacties tegen van de blonde indianenvrouw. Over haar verhalenserie over de Hopi indianen, over haar leven als lid van een muziekgroep die folkmuziek maakte.
Ze waren elkaar uit het oog verloren, de blonde indianenvrouw en Bjarne.
Ze was in het jaar 2007 verliefd op hem geworden, maar hij zag het niet zitten. Hij vond haar te zweverig. Te vaak zweven op idealen en zo fanatiek. Te fanatiek voor de dromerige Bjarne.
Ze kende het recept niet van de Russische dagdroomthee, ze was er vandoor gegaan met een dichter uit Ierland. Ze had geen tijd meer voor Bjarne.

Schrijver: Bjarne Gosse, 3 okt. 2017


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

4,3 met 3 stemmen 44Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)