Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dichter bij mijn hospita

We begonnen beiden te lachen en Emma trok me nog dichter tegen haar aan. Ik liet haar begaan, ze stond volkomen in haar recht om van de warmte van haar huurjongen te genieten. Het was heerlijk! Ik voelde een intense intimiteit die me van binnen warm maakte.
Langzaam begonnen haar tranen te drogen. Ik wist ook niet meer wat ik moest zeggen. We bleven zonder te praten zitten. De minuten leken uren. De tijd leek eindeloos. Ik zweefde, mijn woede was aan het wegebben. Ik was trots ondanks dat ik mijn verlegenheid nog voelde. Nog nooit was ik zo dicht bij mijn hospita geweest en mijn hospita leek steeds dichter bij mij te komen.

De schilderijen van Emma Petronella waren niet meer in huis. Ik kon haar naakte schoonheid niet meer op de met grote vaardigheid geschilderde doeken bekijken. Maar naast me zat mijn warme hospita in levende lijve en ze genoot van mijn aanwezigheid. Zou ze dan toch iets voor me voelen schoot er door me heen. Ik moest niet te veel nadenken en proberen te genieten van het moment, maar het moment was geen moment meer, we bleven een uur lang in die omstrengelende stilte zitten met af en toe een blik in elkaars ogen die veelzeggend was. Toen Emma Petronella helemaal gekalmeerd was, trok ik mij voorzichtig terug uit de omhelzing.
“Je bent een lieve jongeman Bjarne”, sprak mijn erudiete hospita. Ik keek even naar haar borsten.
Later dacht ik, maar ik wist niet wanneer het later zou worden. En of ze ooit zou voelen wat ik voor haar voelde als ik mijn innigste ik moest geloven.

Emma Petronella gaf me een kus op mijn voorhoofd en zei met zwoele stem:
“Bedankt Bjarne, dat je mij hebt willen troosten op zo'n voor mij moeilijk moment in mijn leven.
Je hebt jouw hart op de goede plaats en ik wil je beter leren kennen. Zou je het leuk vinden om een keer samen met mij bij Christiaan Buurtveen de kunstschilder op bezoek te gaan?” Die vraag kwam onverwacht voor mij, maar ik stamelde “Ja, als ik het niet druk heb met school lijkt me dat wel leuk.”
Ze gaf me nogmaals een kus op mijn voorhoofd en wenste me welterusten.
“Welterusten Emma Petronella, slaap zacht”, zei ik terug en ik vertrok naar mijn kamer.

Later die nacht droomde ik over haar. Het was een bizarre droom. Ze hield me vast in haar omhelzing en ze liet me nooit meer los. Het was alsof ze me in haar omhelzing begon te kneden. Ik moest iemand worden die zij kon liefhebben. Iemand die later haar werk kon voortzetten wanneer zij er lijfelijk zelf niet meer was. En ze had een stevige manier van kneden. Mijn lichaam en mijn ziel leken in de droom voortdurend van vorm te veranderen. Ik was nu dichter bij mijn hospita dan ooit. Ze was in mijn dromen. Ze dirigeerde de mythische muziek van mijn droomwereld.

Schrijver: Bjarne Gosse, 19 nov. 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4,0 met 3 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)