Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Nep of echt

Het leven leek soms een zoektocht naar wat echt was om alles wat nep was te vergeten. Maar soms leek het ook alsof alles wat nep was de zoektocht naar wat echt was intensiveerde.

Het contact leggen op datingsite bleek voor een alleenstaande homoseksuele man soms op een slangenkuil, een schimmenspel met wat echt was en wat toch een dubbele agenda had.
Er zaten scherpe en soms ook ranzige kantjes aan, maar het leuke was evenwel dat er steeds weer nieuwe contacten ontstonden, met weer nieuwe kansen op een frisse blik in de toekomst.

Door de komst van de (commerciële) televisie was er naast de dagelijkse werkelijkheid ook een fictieve werkelijkheid met soapsterren ontstaan. Er waren mensen die het nep en echt niet goed uit elkaar konden houden, maar dat gaf weer het fijne gevoel dat je altijd op je hoede moest zijn.
Er waren miljoenen mensen die graag in de maling werden genomen, omdat ze dan weer konden voelen wat ze zelf als echt ervoeren, weg van alle nep en de commerciële poppenkast.

Ik wist niet of het verstandig was om met weer een nieuwe Rus in zee te gaan. Maar ik gaf hem wel mijn mailadres omdat hij beloofde foto’s te sturen. Niemand kon van te voren garanties geven of het werkelijk tot een huwelijk zou komen, dus ook Bjarne niet. En wat was er mis met wat informatie uit wisselen met iemand die aan niemand kon vertellen dat hij in de eenzaamheid van de Russische nachten naar een man en naar verlossing verlangde.

De christelijke feesten waren ook in een commerciële traditie komen te staan. Je kon er wel dik over doen dat je het zelf met je gezin eenvoudig hield en vooral stil stond bij bezinning, maar uiteindelijk deden veruit de meeste mensen iets extra’s om even het gevoel van luxe te voelen, terwijl de lange winter in het vooruitzicht lag.

De bezinning lag er vooral in om te voelen wat verbondenheid kon betekenen. En een ieder had daar zijn of haar eigen woorden voor. Wat voor de een nep was, kon de ander juist als echt ervaren.

Schrijver: Bjarne Gosse, 15 Dec. 2017


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.3 met 3 stemmen 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)