Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Brief uit Zuid Afrika

Op de zestiende dag van de decembermaand van 2017, een zaterdag om precies te zijn, kreeg ik, Bjarne Gosse woonachtig te Amsterdam, via het internet een in het Engels geschreven brief uit Zuid Afrika van een zesentwintig jarige Duitser die daar tijdelijk zijn beroep uitoefende.
Het was een uiterst persoonlijke openhartige brief die voornamelijk bestond uit het omschrijven van zijn verlangens naar de ideale man. Af en toe leek het alsof hij dacht dat hij in mij die ideale man had gevonden, maar dat was onwaarschijnlijk wat ik had hem nog niets over mezelf verteld.
Hij had er twee portretfoto’s bijgevoegd.

Het was lastig om de brief te beantwoorden want er stond zoveel in geschreven. Het kon gaan om iemand die zich echt eenzaam voelde en blij was dat hij eindelijk zijn hart kon luchten over de gevoelens die hij voor zo een lange tijd in zijn inborst bij zich droeg. Maar het kon ook om iemand gaan die meerdere mannen dergelijke brieven stuurde, wellicht met een dubbele agenda.

Al met al kwam de brief behoorlijk bij me binnen, het had iets vreemds als een vreemdeling zomaar vanuit het schijnbare niets allerlei persoonlijke zielenroerselen aan mij toe vertrouwde. Maar het ontroerde me ook, het liet me absoluut niet onverschillig. Het wekte gevoelens van genegenheid bij me op, maar die waren niet direct zo bevlogen dat ik hem met een verliefde oogopslag wilde terug schrijven.

Ondertussen had de nieuwe Rus mij niet terug geschreven, maar was hij wel op de datingsite. Het bleven versnipperde contacten en ik had geen strijdplan om het allemaal op rolletjes te laten lopen. Ik vond het lastig om met verschillende nieuwe mensen te communiceren. Als ze gereserveerd deden, kreeg ik twijfels, als ze heel openhartig waren was het confronterend.

Ik besloot de brief uit Zuid Afrika later nog een keer goed door te lezen en dan een verstandig antwoord te sturen.

Het was al later op de avond, dezelfde zaterdag in december als de dag dat ik de brief uit Zuid Afrika kreeg, dat ik via het internet een brief kreeg uit de industriestad Vladimir in Rusland.
Hij was blij dat hij iets van mij vernomen had. Hij was geboren in augustus en hij hield erg van de zomer en warmte. Zijn moeder was lerares Engels op een Russische school en zijn vader was een militair.

Verder schreef hij dat hij de mensen op de datingsite vies en gek vond, hij vond ze zelfs smerig.
Kennelijk had een aantal mannen hem voorstellen gedaan waar hij van was geschrokken, zoals ik zelf ook was geweest toen ik daar voor het eerst mee geconfronteerd werd.
Hij dacht dat ik anders was, waarschijnlijk omdat ik had geschreven dat ik gedichten over het leven schreef. Hij wilde me graag beter leren kennen.

Ik had plotseling contact met twee prachtige jongemannen. Die ik allebei sympathiek vond.
Maar ik wist uit het verleden dat het leven geen garanties bood en dat het daarom nog maar de vraag was of ik er blijvende vriendschappen aan over zou houden.

Schrijver: Bjarne Gosse, 16 Dec. 2017


Geplaatst in de categorie: mannen

4.3 met 3 stemmen 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)