Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dwaalkornuit

“Toe, huil niet meer, dwaalkornuit van de blauwe nacht:

Ik leef met zoveel begrip voor jouw particuliere belijdenis, ik heb heel veel zelfde pijn in mijn geheugen. Maar waarom verhandel jij jouw woorden als filosofie, terwijl je in een discussie mijn ego niet waardig vindt. Zijn mijn ellebogen zacht, is dit ook mijn wereld. Jij huilt jouw tranen, ik de mijne. Maar huil nu niet meer, het verdriet is voor later als de waarheid weer eens boven water komt en jij je tranen weer wilt drogen naast de geduldige tranen van een ander.

Het zijn mooie woorden die je schrijft, jij kent jouw gevoelens als geen ander, maar ik als leek denk onmiddellijk aan een persoonlijkheidsstoornis.
Je eigen verantwoordelijkheid steeds afschuiven op een ander, is het niet God dan is het de mens op jacht naar water, op één of andere verdoemde planeet waar uit jouw tranen bloemen groeien.

Ik dacht dat je meer in jouw mars had dan zedenpreken en vinger wijzen, maar mystiek is jouw manier om alle rationele gedachten te verhullen. Om de pijn maar niet te hoeven voelen. Het is jouw goede recht. Jouw recht op troost en aandacht, dwaalkornuit van de blauwe nacht. Deze plek op de wereld is er alleen voor jou.

Hector Havermout“

Ik vond deze site nog steeds een uitstekende plek om mijn gedachten te reflecteren over wat er gaande was in de wereld. Er schreven mensen die kennis van zaken hadden en die goed onder woorden konden brengen wat er allemaal te vinden viel bij het vormen van een mening.

Ik vroeg me tijdens voorbij gegane jaren wel eens af wat onze nationale grootgrutter met de reclamekreet “Op de kleintjes letten!” precies bedoelde?
Waren de kleintjes mensen die weinig hadden te besteden? Waren de kleintjes kinderen van mensen die voldoende hadden te besteden? Of waren het de centen zelf waarop werd gezinspeeld?
Of ging het over de geringe lengte van de klanten?

Het kon me niet veel schelen, ik was zelf niet lang van stuk, ik had weinig te besteden en ik verdiepte me vooral in de bonusaanbiedingen die volgens de consumentenbond tot de aantrekkelijkste in het supermarktsegment behoorden.

Ze hadden zich al uitgesloofd door mij de dag na kerstmis te verwennen met mijn favoriete bezorger die tot na de jaarwisseling een bescheiden rol bleef spelen in mijn mystieke lustleven.
In het nieuwe jaar werd er opnieuw aan mijn geringe lengte gedacht. Ik kreeg een gratis keukenpapier dispenser omdat ik een bezorgbundel had aangeschaft in de hoop mijn favoriete bezorger opnieuw te begroeten.

Er was nauwelijks sprake van teleurstelling dat het niet de voor mij zo populaire sierlijk getatoeëerde spannende bezorger was die in het nieuwe jaar mijn boodschappen kwam brengen.
Er zat een gratis blikje alcoholvrij bier bij de bestelling, bier van een bekend Nederlands biermerk.
Na maandenlang bestookt te zijn met bonusaanbiedingen voor bier met alcohol zette de grootgrutter nu groots in op het alcoholvrije bier, om nog steeds op de kleintjes te letten.

Er zat een flyer bij de bestelling, over het bewuste blikje dat ik keurig in de koelast had gezet.
Volgens het bekende consumentenprogramma Kassa van de linkse omroeporganisatie Vara kwam dit alcoholvrije bier als beste na voren na een nauwkeurig uitgevoerde smaaktest.
Ik besloot toch maar op mijn eigen smaakpapillen te vertrouwen, maar wat in de flyers stond was niet gelogen. Het was lekker, zo lekker dat ik meteen trek kreeg in een echt biertje uit het Belgische krat dat op mijn balkon stond.

En daar zat ik dan, alleen achter de computer, reclame te maken voor een grootgrutter terwijl de eenzaamheid me om de oren vloog en de Vlaamse alcohol zich door mijn bloed liet vloeien.

Toe maar, het was vrijdagavond. Ella Fiona was ziek. Berend was ziek. De Rus en zijn hond Henry waren van de aardbodem verdwenen, zo leek het en ik luisterde naar de muziek van de Rolling Stones.

De vervangende psycholoog was een kleine homoseksuele man. Ik kende hem vaag van het Diep Water Collectief in Amsterdam waar ik meer dan tien jaar geleden lid van was geweest. Maar ik wist niet meer in welke hoedanigheid. Hij zei dat er veel mensen waren die graag wilden schrijven en schilderen maar die daar helemaal niet aan toe kwamen door andere omstandigheden.
Hij was ongeveer hetzelfde geprogrammeerd als de psychologe die hij verving. Er ging niet zo heel veel van uit, maar hij was begripvol en aardig. We maakten een nieuwe afspraak voor over twee weken.

Op zondag 7 januari kwam Berend op bezoek om mijn herstelde geluidsversterker aan te sluiten.
In een tijdbestek van twee uur sloot hij de versterker aan, herstelde hij de stofzuiger, repareerde hij de droger, maakte hij de doucheslang kapot en herstelde hij een vijftal vastgelopen USB-sticks en gaf hij aanwijzingen hoe ik in de toekomst kon voorkomen dat ze vastliepen.
Het was een geruststelling om mijn oude vriend weer even te zien. Ik gaf hem de geleende badhanddoeken, een fleece trui om te klussen en een oude spijkerbroek mee terug.

Schrijver: Bjarne Gosse, 7 jan. 2018


Geplaatst in de categorie: mannen

3,7 met 3 stemmen 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)