Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Aquarelleren op een Amsterdams balkon

Ondanks alle dikwijls onterechte kritiek op zijn sociale vaardigheden bleef Bjarne gewoon doorgaan met aquarelleren op een Amsterdams balkon. Onder zijn meer dan vijfentwintighonderd Facebook-vriendinnen bevond zich een kleine schare fans die zijn creatieve probeersels enthousiast wisten te waarderen. Enkele volgelingen spraken zelfs over kunst, een begrip waar Bjarne in wezen veel te bescheiden voor was, omdat hij het een benaming vond, die hem in de weg stond in zijn zoektocht.

Het aquarelleren op een Amsterdams balkon was een fijne verpozing tijdens de eerste warme dagen van de veel belovende zomer van 2019. Hij kon tijdens het kleurrijk bezig zijn gedachten laten dwalen. Hij dacht dan dikwijls aan zijn jonge Marokkaanse liefdesvriend. De economiestudent die hij voorheen de billenkoning had genoemd. Tussen de twee mannen was een lieve vriendschapsband ontstaan. Puur op het gevoel en wederzijdse aantrekkingskracht. Het was nog afwachten of het nu eindelijk tot een ontmoeting zou komen.

Door alle creatieve bezigheden met de verschillende bewoners van zijn fantasiestad was het schrijven tijdelijk even op een zijspoor komen te staan. Hij deed af en toe nog aan een gedichtenwedstrijd mee, om te zien of hij het niet was afgeleerd. En hij zond af en toe nieuwe gedichten in. Maar het meeste wat hij schreef kreeg meer aandacht op Facebook dan op de schrijfeilandjes waar slechts kleine groepjes bewoners waren overgebleven.

De sociale vaardigheden verliepen beter met de verzonnen bewoners van zijn verzonnen fantasiestad. Het kon een deel van de conversatie met de overleden erudiete Emma Petronella vervangen en het hielp hem bij het verwerken van de laatste restjes rouwproces naar aanleiding van de dood van zijn ouders.

Hij had nu een aantal bewoners uit zijn verzonnen stad een persoonlijke functie gegeven.
Een radio deejay die in zijn vrije tijd beelden maakte van de depressieve chaos van de stad.
Een komiek die in zijn vrije tijd speelse tekeningen maakte van huizen en gebouwen en kleine fantasie-fabrieken. Een dromerige man die bomen tekeningen maakte waarin soms verwijzingen waren te vinden naar de liefde. Een dichter, die naast het schrijven van gedichten abstracte vormen maakte en daar een zoektocht in had gevonden.

En Bjarne zelf die deze zomer bleef aquarelleren op een Amsterdams balkon.

Schrijver: Bjarne Gosse, 25 jun. 2019


Geplaatst in de categorie: hobby

4,2 met 4 stemmen 196Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)