Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Hotel in de duinen

Verlegen zaten we naast elkaar op het strand bier te drinken. Kees haalde een flacon zonnebrandcrème uit zijn strandtas. Ik kreeg onmiddellijk een donkerbruin vermoeden wat hij mij ging vragen. En ja hoor, ik hoorde zijn woorden als lieflijke muziek.
“Zal ik je rug even insmeren Bjarne?” Hij vroeg het gelukkig zonder dubbelzinnige ondertoon. Ik zei niets maar draaide braaf mijn rug naar hem toe als teken van bijna dierlijke aanhankelijkheid.

Zijn warme sterke mannenhanden smeerden mijn rug in met de verkoelende crème. Ik was volledig geconcentreerd op zijn aanraking alsof er geen andere mensen op het strand waren die dit intieme tafereel konden zien. Kees maakte er werk van alsof het een les was hoe je iemand zorgvuldig in moest smeren. Toen hij klaar was gaf hij mij de flacon en vroeg me droogjes.

“Nu jij Bjarne.” Ik smeerde zijn rug in zo goed als ik kon, zodat hij hetzelfde zou voelen als hetgeen ik had gevoeld toen hij het bij mij had gedaan. We gingen allebei op onze buik op de handdoeken liggen en lieten de eerste twee blikjes bier wat bezinken. Er waren nog twee biertjes over, maar ik vroeg me af of het verstandig was omdat Kees nog moest rijden.
Een half uur later maakte Kees toch de twee laatste blikjes open.
“Je moet toch nog terugrijden Kees”, sputterde ik tegen maar Kees kwam met een verrassend antwoord.
“Er is hier op loopafstand een Hotel in de duinen, laten we daar gaan dineren en overnachten. Ik betaal, ik heb een auto gewonnen, schatje.” Dat schatje kwam er onbevangen en puur uit, maar ik moest toch even nadenken voordat ik een antwoord gaf.

Ik nam een flinke slok van het bier en antwoordde toen onzeker.
“Ja, leuk Kees als jij dat wilt.” Kees sloeg zijn arm om me heen en gaf me midden op het overvolle strand een knuffel. Ik probeerde me los te wurmen, maar hij drukte me stevig tegen zich aan.
Het laatste blikje bier tikte hard aan. Bij ons allebei. We doezelden een beetje weg in de zon, half dromend over het Hotel in de duinen.
Toen we weer enigszins helder waren besloten we toch even de zee in te gaan om even door het zilte water te lopen. Pootje baden.
“Kom Bjarne we gaan naar het hotel.” We deden de handdoeken en de koeltas in de strandtassen en gingen op weg naar het Hotel in de duinen.

We liepen over de met zand beklede trappen de eerste duin over en daarna nog een duin. Op de top van die duin zagen we in de verte het Hotel in de duinen staan. Een in wit steen opgetrokken gebouw met een fraaie puntdak. Kees sloeg zijn arm om mijn middel alsof ik zijn bruidje was en we klaar waren voor onze eerste huwelijksnacht.
“Ze hebben er heerlijke vis-gerechten Bjarne. Ik heb er ooit met mijn moeder gegeten na de scheiding van mijn ouders”, zei Kees terwijl we verder liepen over het zanderige pad.
“Gelukkig zijn de omstandigheden nu anders”, voegde hij er met een klein lachje aan toe.

We kwamen aan het bij het hotel in de duinen en liepen door de gang naar het restaurant. Kees bestelde een kop koffie voor mij en liet me alleen bij het raam met het schitterende uitzicht over de duinen zitten.
“Drink jij hier maar even een kop koffie, dan ga ik aan de balie een kamer regelen. En kijk alvast even op de menukaart.” Hij gaf me de menukaart en ging naar de balie om een kamer voor ons te regelen.
De koffie was erg welkom, want ik was een beetje wee van de zon en het bier en de verleidelijke lichaamswarmte van Kees, die mij op een heerlijke romantische manier aan het versieren was.
Een prachtig uitzicht. Ik zag wat konijnen de natuur volgen bij een duinpoll.

Kees kwam terug van de balie. “En heb je al wat uitgezocht schatje”. Ik schrok want ik was vanwege het mooie uitzicht helemaal vergeten om op de dinerkaart te kijken. En hij noemde mij schatje alsof ik onderdeel van een groter geheel was. Een geheimzinnig plan, uitvoerbaar tussen de lakens van een hotelbed. Er trok een rilling over mijn rug. Kees stoorde zich niet aan mijn zwijgen. Hij voelde aan dat ik onder de indruk was en nam manhaftig de menukaart in zijn handen.

Hij geneerde zich er niet voor om flink met zijn benen mijn benen aan te raken onder de tafel. Het was duidelijk dat hij aan het voorspel was begonnen. De begeerte en de gretigheid waarmee Kees te werk ging maakten mij verlegen. Ik dronk de rest van de koffie op om mij te vermannen.
“Op de graat gebakken griet met asperges, lijkt je dat wat Bjarne?” vroeg Kees mij terwijl ik al half in dromenland was. Ik had nog nooit op de graat gebakken griet gegeten, maar ik zei volmondig “Ja”. “Dan bestellen we straks wel het nagerecht schatje.” Het klonk deze keer wel dubbelzinnig, maar van Kees kon ik het hebben.
Er kwam een slanke blonde vrouw naar onze tafel toe gelopen om de bestelling op te nemen.
Kees klonk stoer, hij sprak zelfverzekerd en hij bestelde er ook een fles witte wijn bij.
Het was fijn om wat te eten bij dit prachtige uitzicht, samen intiem. Het eten was gewoon lekker en door de wijn begon ik me wat over mijn verlegenheid heen te zetten. Kees zei niet veel. Ik kon wel aan hem zien dat hij glunderde van verliefdheid en waarschijnlijk was dat bij mij niet anders.

Schrijver: Bjarne Gosse, 11 augustus 2019


Geplaatst in de categorie: liefde

4.5 met 2 stemmen 194Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)