Inloggen
voeg je autobiografie toe

tabblad: autobiografieen

< vorige | alles | volgende >

autobiografie (nr. 452):

Kus aan de kust

Aan de laatste verrukkelijke asperge was ik bezig toen de smoorverliefde Kees in het hotel aan de duinen plotseling over poëzie begon. Hij sprak met kennis en inzicht. Hij prees mijn bijzondere talent en moedigde mij aan om vooral door te gaan met schrijven. Ik zou weleens een hele grote kunnen woorden, wat er waren er niet zo veel met zo een veelzijdig talent.
Ik vond zijn vleierij eerdere amusant dan belerend, Emma zou nooit zo hoffelijk geweest zijn om mij te prijzen nog voor de maaltijd volledig in de maag zat. Opeens moest Kees zelf ook lachen om zijn overdreven gebazel. Het was ontwapenend om hem zo vrolijk te zien. We waren verzadigd door de heerlijke maaltijd in het hotel aan de kust,

“Zullen we naar de kamer gaan? “ vroeg ik om het ijs te breken. We hadden al besproken dat we geen dessert zouden nemen. We liepen samen naar de kamer. Kees was weer geheimzinnig stil. Ik had ook geen zin om iets te zeggen. We waren allebei moe van de intensieve uren die we achter de rug hadden met elkaar.

Kees deed de deur van de kamer open. Het was een mooie lichte kamer met een uitnodigend tweepersoonsbed.
Kees dook meteen op het bed en gebaarde dat ik daar ook moest komen liggen. Nog steeds was het stil toen ik naast hem ging liggen. Hij sloeg zijn armen om mij heen en begon op fluistertoon tegen mij te praten. Een hele levensgeschiedenis kwam voorbij. Ik realiseerde me dat hij veel langer op dit moment had moeten wachten dan ik, die pas sinds kort verliefd op Kees was geworden. Ik was al jaren zijn geliefde Bjarne en dat kon ik opmerken uit de manier waarop hij vertelde en aan wat hij allemaal aan het vertellen was. Hij sprak langzaam, soms wachtte hij totdat ik iets terug zei.
“Vertel maar verder” zei ik dan. “Ik luister wel.” Ik genoot ervan hoe hij alles wist te verwoorden. Hij had mij stevige in zijn armen geklemd.
Dit was een stukje Kees nog niet eerder door mij ontdekt. Hij bleef rustig verder praten terwijl ik langzaam wegdommelde.

De volgende ochtend toen ik wakker werd en ik nog steeds in zijn armen lag, met kleren aan naast elkaar in slaap gevallen, kreeg ik het vermoeden dat hij doorgegaan was met vertellen totdat we allebei in slaap waren gevallen. Ik wurmde mij voorzichtig los uit zijn armen, zonder hem wakker te maken en liep naar het raam om de gordijnen te openen.

Daar lag Kees in diepe slaap op het tweepersoonsbed van het hotel in de duinen. Ik sloop de kamer uit om een ontbijt te gaan halen. Langzaam kwam er in mijn geheugen terug, wat Kees mij allemaal had verteld. Hij had me gevonden, maar hij me nog niet veroverd. Mijn verliefdheid kreeg een wending die vertrouwd aanvoelde. Kees had mij veel over zijn gevoelsleven verteld en dat had mij zelfverzekerder gemaakt. Hij veel onzekerheden gekend waarmee ik ook had geworsteld.

Twee broodjes met kaas en verse jus en koffie besloot ik naar de hotelkamer te brengen om Kees te verrassen.

We zouden nog een dag op het strand kunnen rondhangen. Het was stralend zomerweer.
Toen ik terugkwam op de kamer was Kees inmiddels wakker. Hij zag er aantrekkelijk uit zo jong uit de nacht gekomen. Blij was Kees om mij weer te zien en gelukkig dat we samen in de hotelkamer konden ontbijten.
“Het is prachtig weer Kees, we kunnen weer naar het strand gaan als jij ook tijd hebt.”
“Ja, Bjarne, we hebben nu alle tijd van de wereld” en hij keek me aan alsof hij zojuist getuige was geweest van een orakel. Ik streelde hem dapper over zijn schouder. We keken elkaar aan en toen kwam eindelijk de eerste kus. De eerste kus in het hotel aan de kust.
Het was een lange verliefde kus van twee mannen die elkaar eindelijk hadden gevonden in wat al een tijdje in de verwachting lag.
En er volgde nog een kus, en nog een kus. Er volgden vele kussen aan de kust. Onze liefde bloeide op aan zee en nam nieuwe herinneringen met zich mee.
 

Schrijver: Bjarne Gosse, 18 aug. 2019


Geplaatst in de categorie: liefde

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 169Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)