Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Gratis yogales van Carla

Ik had vaak diepe dromen, waarvan ik de essentie de volgende dag niet kon duiden. Het zorgde soms voor vervreemding in mijn belevingswereld. Alsof er een andere wereld op de loer lag om mijn leven totaal te veranderen.

De stoere Maarten Wolvenknaap had mij donderdagavond opgebeld met de vraag of ik die vrijdagavond naar de Nachtraaf wilde komen omdat er een bijzonder optreden was. Zijn stem klonk zo enthousiast dat ik toestemde.

Toen ik vrijdagavond in de Nachtraaf was, werd ik getuige van inderdaad een bijzonder optreden van vier zingende travestieten. Het duurde een tijdje voordat ik in een van de zingende diva’s de bevriende Gerard Vroeg herkende. De rol van zingende travestiet bleek hem op het jeugdige lijf geschreven. Na afloop van het optreden kwam hij naar ons toe in zijn vrouwengedaante. Hij acteerde opgetogen en flirtte hoerig met Maarten Wolvenknaap.
Het was allemaal nieuw voor mij, maar het kwam de sfeer in de Nachtraaf ten goede. Er werd eindelijk weer uitbundig gelachen. Maarten en Gerard hadden de grootste lol met elkaar. Ik zag dat Maarten de vrouwelijke Gerard begerig in zijn billen kneep.
Gerard liet een hoge gil horen. Ik zag dat hij van alle aandacht genoot en gretig flirtte met de stoere Maarten.

De rest van het weekend bleef ik in mijn kamer tekenen. Ik had wat vage vormen in mijn hoofd die ik op papier wilde krijgen. Ondanks dat ik mijn best deed bleven de resultaten pover. Mijn gedachten dwaalden telkens af naar het wonderlijke optreden van Gerard en de manier waarop hij met Maarten omging. Duidelijk werd dat ik niet in een creatieve stemming was. Deze troep kon zo de prullenbak in.

Op maandag moest ik weer naar school. Het was een bijzondere dag op de Middelbare Tuinbouwschool. Arthur, de tuinderszoon was jarig en had zijn nieuwste kleren aan. Een donkerblauwe blouse van een stevige soort linnen en een stoere broek van spijkerstof met extra aangenaaide zakken.
Hij kreeg meer aandacht dan hij verdiende en genoot daarvan met volle teugen. Het was grappig om hem zo gelukkig te zien koketteren met zijn jeugdige leeftijd.

In de pauze zorgde mijn klasgenoot Carla voor een aangename verrassing. Ze gaf een gratis yogales. Eerst legde ze ons de Tadasana houding uit. Een simpele oefening die goed is voor stabiliteit en stevigheid. In haar sportieve kleren deed zij voor hoe je deze oefening moest doen. Daarna legde ze de Uttanasana oefening uit. Het woord dat zij voor de houdingen gebruikte was Asana.
De Lotushouding was de Oosterse variant van de kleermakerszit.
Ik probeerde het en het lukte mij deze houding aan te nemen.
Hasta Uttanasana was een staande asana, waarbij ook de ademhaling weer een belangrijke rol speelde. Na wat voorbeelden ging ze verder met vertellen over de houdingen. Er waren meditatiehoudingen, zittende houdingen, staande houdingen, armbalancerende houdingen, achteroverstrekkende houdingen, ondersteboven houdingen, voorovergebogen houdingen en herstelhoudingen.
Voor de houdingen waren ook Nederlandse benamingen omdat yoga in Nederland veel beoefend werd, vertelde Carla enthousiast.
De Nederlandse benaming voor malasana was hurk. Een goede yoga oefening om de spieren rond de dijen en heupen te strekken.
De dandasana werd in het Nederlands stafhouding genoemd. Een zittende asana als houding om te mediteren.

Helaas was de pauze weer afgelopen en moesten we verder met de normale lessen. Ik zag nog even dat Arthur zijn stoere leren armband aan Trudy liet zien. Trudy bloosde, dat stond haar goed.
Ze was aantrekkelijk, ik begreep waarom Arthur haar aandacht zocht. Aan Carla liet ik een dankbare glimlach zien. Ze was anders dan de rest van de meiden op school. Ze was niet knap om te zien en toch vond ik haar aantrekkelijk.

Schrijver: Bjarne Gosse
27 jun. 2020


Geplaatst in de categorie: school

4,2 met 4 stemmen 198Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)