Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Stoeien op het strand

De fijnzinnige dichter die ik kende van zijn erudiete gedichten over het culturele leven veranderde op het warme zand van het zomerse strand in een speelse jonge hond die maar al te graag zijn vriendje wilde plezieren.
Opgetogen over deze welgemeende vrolijkheid, en ver weg van de stedelijke ellende gaf ik mij, bijna net zo speels als Kees, over aan dit plezier. Speelplezier waar ik recht op had. Kosteloos plezier om de zomer samen te vieren.
Kees wilde met mij stoeien op het strand. Hij was bovenop mij gesprongen en hij duwde mijn handen naast mijn hoofd.
Ik liet hem een tijdje zijn gang gaan, totdat ik onzeker werd.

“Hou op Kees!”, riep ik want ik vond het stom dat iedereen op het strand het kon zien. Ik riep het met gemengde gevoelens want ik vond het lichamelijke contact ook erg fijn. Nog even liet Kees mijn zijn warme lijf voelen, toen hield hij op.
Kees ging keurig naar me zitten en haalde lachend een koeltas uit zijn strandtas. Een kleine koeltas precies groot genoeg voor een sixpack gekoeld bier. De vrolijke Kees duwde even het gekoelde blikje tegen mijn dijbeen en trok toen het lipje open om een slok te nemen.
“Wil jij ook Bjarne?”, vroeg hij en hij gaf het geopende blikje aan mij en opende ondertussen een ander blikje voor zichzelf. Het was fijn om op het warme strand gekoeld bier te drinken. We waren verliefd op elkaar: dat was nu inmiddels wel helemaal duidelijk. Wanneer we even het gevoel hadden dat er niemand keek bekeken we elkaars lichaam. Nieuwsgierige ogen die van schoonheid genoten.

We zaten nu met ontbloot bovenlichaam naast elkaar. Hij had prachtige tepels die sierlijk op zijn blote torso pronkten. Hij was niet erg gespierd maar ik vond zijn schouders stoer. Het liefst wilde ik mijn hoofd op zijn borst leggen, maar daarvoor was het strand te openbaar. Een flinke slok nam ik van het bier en nog een. Ik zag dat Kees ook flink door dronk.
“Laten we maar een andere keer gaan zwemmen, Bjarne. Ik ben nu te dorstig en ik vind het fijn hier met jou.” Hij keek zichtbaar vertederd naar mij en er klonk genegenheid in zijn stem. Ik vond het een mooie man om naar te kijken. Hij maakte een nieuw blikje bier open en gaf het aan mij nadat hij zelf eerst een flinke slok had genomen.

Boven de zee vlogen wat krijsende meeuwen. Ik zag dat ze vis hadden gevonden.
De elegante Kees haalde een notitieblok te voorschijn.
“Even iets opschrijven voor mijn gedichten Bjarne”, zei hij met een stoere blonde grijns op zijn gezicht.

Voor het eerst zag ik de tatoeage van een kleine zwaluw op zijn linker bovenarm. Hij legde het notitieblok weer naast de handdoek en hij begon opnieuw met mij te stoeien. De fijnzinnige dichter die ik kende van zijn liederlijke gedichten over het nachtleven van een vlinder had een lichaam met een heerlijkheid om te zoenen.

Hij kneep me in mijn bovenarm. Ik duwde hem met mijn handen tegen zijn schouders van me af. Ik greep hem bij zijn lurven en hij gooide mij terug in het warme zand.

Schrijver: Bjarne Gosse
26 aug. 2020


Geplaatst in de categorie: vakantie

4,8 met 6 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)